Komentara: 9
Pregleda: 3433

Fudbal: Spartak nemoćan protiv Brondbija

10.08.2018. u 00:28h > 00:54
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka dočekali su danski Brondbi na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Nadali su se "golubovi" povoljnijem rezultatu ali gosti su pokazali klasu i zasluženo slavili sa 2:0
Fudbal: Spartak nemoćan protiv Brondbija

Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi poraženi su  u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope U Beogradu od vicešampiona Danske, Brondbija sa 2:0. Gosti  su bili dominantniji, konkretniji i već u prvom delu stekli prednost. Iako su se Subotičani borili do poslednjeg minuta, drugi gol na samom početku nastavka meča ih je paralisao da urade nešto više.

Hrabro se mlada ekipa Spartaka suprotstavila osvajaču kupa Danske u prvom meču 3. kola. Iako su fudbaleri Brondbija imali veći posed lopte i od starta krenuli ofanzivno, „golubovi“  se nisu predavali, a iz kontri po bokovima preko Vukčeviča i Đuričina, uz ubacivanje Čečarića su pokušavali da ugroze gol gostujuće ekipe. Tako je su u 16. minutu Subotičani stvorili stopostotnu šansu, ali je Čečarić nije iskoristio. Andrija Vukčević je prošao po levoj strani, centrirao, a Čečarić nesmotreno loptu poslao preko gola. Odmah su Danci uzvratili, Radošević je pokušao sa distance, lopta je bila lak plen za Perića.

Imali su gosti inicijativu, ali ne i rešenje za dobro postavljenu odbranu Spartaka.  U 23. minutu Vukčević je pokušao da Subotičanima dosnese prednost, ali je njegov šut zaustavio golman Brondbija.  Jedan od najboljih igraća gostujućeg tima Erceg nije uspeo da nadmudri Perića, ali je njegovu propuštenu priliku nadoknadio je Kajzer na isteku 29. minuta. Posle idealne akcije i dobrog centaršuta Junga, Kajzer je iskoristio nesmotrenost odbrambenih igrača Spartaka i doneo prednost gostima. 

Nakon primljenog gola „golubovi“ su se trgli, ali su Danci iskusno postavljali ofsajd zamke za Subotičane. Na trenutak su se obradovali Subotičani posle Đenićevog "pospremanja" lopte u gol u 30. minutu, ali ispostavilo se da je to učinio iz nedozvoljene pozicije. Usledila je opsada Spartaka na gol Brondbija, nizali su kornere i pokušaje da poravnaiju rezultat, međutim svi pokušaji su završeni bezuspešno.  

Drugo poluvreme samo što je počelo, Muhtar je šokirao Subotičane svojim golom i doveo Brondbi u vođstvo od 2:0. Pokušavali su igrači Spartaka da urade nešto više, međutim završnica je izostala.

Nisu gosti dozvoljavali da Spartaku da ugrozi njihov gol. U 82. minutu Čečarić se našao u izglednoj šansi, ali je i ona ostala neiskorištena. Slavili su Danci zasluženo, a Spartaku ostaje nada da mogu načiniti veliko čudo u revanšu i preokrenuti rezultat koji bi ih odveo u plejof za Ligu Evrope.

Dobili su "golubovi" zaslužene aplauze po završetku meča, publika koja je navijala za domaći tim nagradila je otvorenu i bespoštednu borbu Spartaka. Lepu podršku su imali i igrači Bornbija koji svakako odlaze iz Beograda zadovoljniji.

Spartak - Brondbi 0:2 (0:1)
Kajzer 29', Mukhtar 47'

Spartak: Perić, Dunđerski (Čou), Čalasan, Tekijaški, Milošević,  Glavčić, Šimura, Đuričin (Torbica), Čečarić, Vukčević (Afum), Đenić.

Brondbi: Šviber,  Jung,Rocker, Hermanson,  Kajzer, Fisker (Kristensen), Tibling (Muhtar), Larson, Vilček, Radošević, Erceg.

Revanš meč igra se za 7 dana u Danskoj, a pre toga Spartak očekuje prvenstveni duel sa šampionom Srbije, takođe na ovom stadionu na kojem je večeras igrao.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 3433

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

liga evrope

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.