Komentara: 4
Pregleda: 2450

Fudbal: Spartak nakon preokreta do tri boda u Inđiji

06.12.2020. u 16:35h
Izvor: Subotica.com
Spartak je upisao veoma važna tri boda u Inđiji, koja su Subotičane pozicionirala na četvrto mesto, u finišu jesenjeg dela prvenstva. Slavili su „golubovi“ posle preokreta i nastavili trijumfalnu seriju.
Fudbal: Spartak nakon preokreta do tri boda u Inđiji

Spartak Ždrepčeva krv osvojio je nova tri boda nakon pobede od 4:3 nad Inđijom u 17. kolu Linglong Superlige Srbije.  Raspoloženi golgeteri na obe strane u Inđiji već u prvih pola sata šest puta su zatresli mreže. Po tri pogotka viđena  su na obe strane. Spartak je prvi stigao do preokreta, potom domaći tim, ali se na pauzu otišlo ipak uz nerešen rezultat. Nastavak je rešio pitanje pobednika, Srećković je stavio pečat na novu pobedu Subotičana. 

Domaći tim je poveo golom Nemanje Obradovića, ali je Spartak vrlo brzo izjednačio i to sa bele tačke. Precizan je bio Mile Savković. Lazar Tufegdžić se pobrionu za preokret i vođstvo Subotičana od 2:1 u 19. minutu, ali je igračima Inđije bilo dovoljno samo tri minuta da poravnaju rezultat. Nebojša Bastajić je nadmudrio odbranu „golubova“ - 2:2.

Požrtvovana igra domaćeg tima i borba za beg sa dna donela je novu prednost Inđiji. Mihajlo nešković upisao se u listu strelaca. Nije dugo trajala radost domaćina. Lazar Tufegdžić se pobrinuo za to i po drugi put savladao Novakovića za izjednačenje 3:3. 

U nastavku je bio bolji Spartak. Tufegdžić je imao priliku da ponovo Subotičane dovede u vođstvo, ali je njegov udarac zaustavio Novaković. U završnici utakmice veća inicijativa „golubov“ se isplatila. U prodoru je bio Denković, Obradović je nesmotreno reagovao i oborio napadača Subotičana. Dosuđen je kazneni udarac za Spartak. Loptu je prihvatio Denković, ali ga je mladi golma Inđije pročitao i odbranio udarac sa 11 metara.

Sreća po goste samo na kratko jer se Srećković odlično snašao, prihvatio odbijenu loptu i poslao je u mrežu za 3:4. 

Inđija – Spartak 3:4 (3:3)
Obradović 12’, Bastajić 22’, Nešković 30’ – Savković 15’ (p), Tufegdžić 19’, 32’, Srećković 84’

Inđija: Novaković, Cucin, Mihajlov, Bastajić, Radin, Aleksić (M. Ilić), Krneta, Obradović, Protić (B. Ilić), Đorđević (Jovanović), Nešković. 

Spartak: Dujmović, Šimura (Jočić), Ivančević, Tekijaški, Vidović, Marčić, Đurasović (Baić), Savković (Srećković), Vidaković (Branković), Denković (Bijelović), Tufegdžić. 

U narednom kolu Spartak dočekuje Vojvodinu, a meč se igra u subotu 12. decembra od 14 časova. Biće to ujedno i poslednja utakmica „golubova“ na domaćem terenu, jer ostaje samo duel na Banjici koji je na programu u sredu 16 decembra i sledi kraj jesenjeg dela šampionata. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2450
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.