Komentara: 4
Pregleda: 1695
Video

Fudbal: Spartak i Vojvodina igrali nerešeno (2:2)

17.08.2021. u 10:23h
Izvor: Subotica.com
Vojvođanski derbi na Gradskom stadionu završen je bez pobednika. Spartak i Vojvodina igrali su nerešeno - 2:2. Gosti su uspeli da dođu do prednosti u prvih 45 minuta, ali je nastavak meča doneo mnogo bolju igru i još tri pogotka. Simić se pobrinuo da tim sa Karađorđa povede, Marčić je izjednačio, Srećković preokrenuo u korist „golubova“, a Stevanović za novo izjednačenje. Bilo je šansi na obe strane i posle postignutih pogodaka, ali su golmani bili na visini zadatka i svaka ekipa je zaslužila po bod.
Fudbal: Spartak i Vojvodina igrali nerešeno (2:2)

Pokušavali su domaći igrači da se približe golu Nikole Simića, ali su Novosađani odolevali. Negde u 26. minut najpovoljniju priliku da donese prednost „golubovima“ imao je Lazar Tufegdžić. Posle odlične akcije uputio je šut sa dvadesetak metara, ali je lopta završila pored stative.

Nije mnogo trebalo gostima da kazne propuštenu šansu Subotičana. Luka Cucin je izveo aut, u šesnaestercu Spartaka čović je lagano zahvatio loptu glavom i spustio je pravo pred Veljka Simića, a on plasirao u mrežu za radost Novosađana – 0:1. Igrao se 39. minut, Milošević je bio u napadu, Čović ga je oborio pred kaznenim prostorom, dosuđen je slobodan udarac za domaći ti, ali levi bek Subotičana nije iskoristio prekid, poslao je loptu pored gola.

U sudijskoj nadoknadi vremena Nikola Furtula je pokušao da izjednači, al je prejako udario loptu glavom i poslao je iznad prečke.

Drugo poluvreme samo što je počelo gosti su poveli dobriu akciju, a onda se Kabić odlučio na šut iz daljine, ali nije bio precizan. Na drugoj strani nakon udarca iz ugla, Milan Marćić je za malo zakasnio na loptu i propustio priliku da izjednači. Vrlo brzo su to ispravili „golubovi“. Lazar Tufegdžić je nanizao nekoliko protivničkih igrača, nonšalantno po zemlji prosledio loptu u srce kaznenog prostora, a Milan Marčić je poslao iza leđa Simića za izjednačenje -1:1. Igrao se 57. minut Nikola Srećković je izveo slobodan udarac, lopta je išla pravo u rašlje, ali je Simić krajnjim naporom uspeo da odbrani i spreči domaći tim da preokrene rezultat.

HUMANITARNI GEST - Mnogobrojna publika je došla da isprati vojvođanski derbi, a Spartak ŽK je odlučio da se deo novca od prodatih ulaznica sa ovog meča odvoji za humanitarnu akciju „SVI ZA KOSMET“. Na ulazu u ložu Gradskog stadiona bila je postavljena kutija za prikupljanje donacije, svi koji su želeli mogli su da daju prilog.

Nije posustao Nikola Srećković, već je u 62. minutu podigao prisutnu publiku na noge. Sa dvadesetak metara uputio udarac, lopta je završila u daljem uglu i Spartak je stigao do preokreta – 2:1. Već u sledećem napadu Veljko Simić je imao odličnu šansu, ali se istakao Dubljanić dobrom odbranom. Ipak u 68. minutu novo izjednačenje. Nakon prekida najbolje se snašao u šesnaestercu Dušan Stevanović i glavom loptu poslao u gol Spartaka za 2:2Bilo je šansi na obe strane do kraja, ali ne i pogodaka, pa su rivali uzeli po bod.

Sažetak meča (snimatelj i montaža: Grozdana Spajić):

Spartak – Vojvodina 2:2 (0:1)
Marčić 52’, Srećković 62’ - V.Simić 32’, Stevanović 62’  

Spartak: Dubljanić, Jezdimirović, Ivančević, Bogićević, Milošević, Marčić (Đurasović), Šimura, Bijelović (Todoroski), Tufegdžić, Srećković (Dunđerski), Furtula (Hrstić).

Vojvodina: N. Simić, Cucin, Jeličić, Stevanović, Devetak, Busnić, Topić, Noveski (Vukadinović), Čović, V.Simić, Kabić.

Posle 5 odigranih kola Spartak zauzima 12. poziciju (nepotpuno kolo) sa pobedom i po dva poraza i remija. Trenutno lider Superlige je TSC (13 bodova), ali sa mečom manje od Partizana (12) i Crvene zvezde (10). U narednom kolu Spartak dočekuje Napredak iz Kruševca.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 1695
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.