Komentara: 5
Pregleda: 1010

Fudbal: Spartak i Radnik odigrali nerešeno

28.05.2023. u 10:37h
Izvor: Subotica.com
Spartak i Radnik su odigrali nerešeno 2:2 u poslednjem kolu prvenstvene trke. Prvi deo susreta Subotičani su rešili u svoju korist. Nastavak je pripao Surduličanima, ali bod nije bio dovoljan da i oni obezbede direktan opstanak pa će u baražu potražiti vizu za mesto u superligaškom društvu i naredne sezone.
Fudbal: Spartak i Radnik odigrali nerešeno

Spartak je prvi stigao do prednosti. Posle odlične asistencije Miloša Tošeskog, Andrej Todoroski se ubacio u šesnaesterac i iskosa s desne strane loptu poslao u donji dalji ugao za 1:0. Igrao se 33. minut kada je načinjen prekršaj nad Srećkovićem.

Izveo je kapiten Spartaka slobodan udarac iskosa sa leve strane, lopta je okrznula ruku  Dražića i završila iznad prečke. Usledio je poziv VAR komisije i posle odgledanog snimka sudija Marković je pokazao na belu tačku. Srđan Hrstić je izveo kazneni udarac i udvostručio prednost Spartaka -2:0

Drugo poluvreme odlično su otvorili gosti i sa dva brza gola anulirali vođstvo Spartaka. Miailo Oraščanin je uputio silovit šut iz velike daljine i loptu poslao u desni gornji ugao za smanjenje prednosti na 2:1. Nije dugo trebalo Surduličanima i rezultat je bio izjednačen.

ŠIMURA SE RASTAO SA SPARTAKOM - Pre početka utakmice u Subotici između Spartaka i Radnika iz Surdulic, Nikola Simović predsednik Spartaka uručio je uramljen dres sa brojem 160 Noboru Šimuri koji simbolizuje broj odigranih utakmica izuzetnog Japanca u jatu „golubova“. Nepunih šest godina Šimura je proveo u klubu sa severa Bačke. Postigao je 12 golova i upisao 16 asistencija. Da nije odlazio na jednogodišnju pozajmicu u Japan i da ga povrede nisu sprečile učinak bi sigurno bio višestruko veći. Spartakov samuraj, miljenik publike na terenu je ostavljao poslednji atom snage svaki put i pokazivao kako se bori za boje kluba po čemu će ga Subotičani najviše pamtiti.

Posle dobre akcije i centaršuta rezerviste Dušana Hodžića jedan od najboljih u redovima Radnika, Borko Duronjić je pogodio za 2:2. Nakon dva primljena gola Subotičani su pokušavali da dođu do nove prednosti,ali se gosti nisu olako predavali.

U sudijskoj nadoknadi vremena Surduličani su pokušavali da dođu do još jednog pogotka i pobede, ali nisu uspeli. U žaru borbe Vitorović je zaradio crveni karton zbog prigovora, ali to nije uticalo na igru domaćina. Na kraju bodovi su podeljeni.

Spartak –  Radnik 2:2 (2:0)
Todoroski 17', Hrstić 37 (p) - Oreščanin 49', Duronjić 52'

Spartak: Manojlović, Tanasin, Bogićević, Bugarin, Vitorović, A.S. Đurasović (Abraham), Ado, Todoroski (Marinković), Tošeski, Srećković (Kvaku), Hrstić.

Radnik: Ranđelović, Abubakar, Bondarenko (Hodžić), Stevanović, Jokić, Duronjić, Oreščanin, Rustemović (Mitošević), Dražić (Subotić), Radulović, Kunić (Makarić).

Spartak je prvenstvo završio na 10. mestu sa 39 osvojenih bodova, a svoj status sačuvali su još Napredak, Mladost iz Lučana i Javor iz Ivanjice, dok će se Radnički iz Niša i Radnik kroz baraž boriti da i naredne sezone igraju u elitnom rangu. Kolubara je nakon oduzimanja bodova ispala, kao i Mladost GAT.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 4 nedelje
Komentara: 5
Pregleda: 1010
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.