Komentara: 11
Pregleda: 2897

Fudbal: Spartak hrabro protiv šampiona, ali ipak bez bodova

14.08.2020. u 22:54h > 23:18
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi pretrpeli su prvi poraz u novoj sezoni. Crvena zvezda je bila bolja za gol u 4. kolu Linglong Superlige Srbije i pobedila sa 3:2. Tim Vladimira Gaćinovića pružio je izvanrednu partiju, ali je izostao gol da se vrate neporaženi.
Fudbal: Spartak hrabro protiv šampiona, ali ipak bez bodova

Otakmica na stadionu "Rajko Mitić" od prvog minuta bila je sadržajna, nizale su se šanse i samo se čekalo kada će se lopta naći u mreži.

Zapretila je Zvezda preko Kataia, ali napadač crveno – belih nije bio precizan. PreuzeLI SU Subotičani inicijativu. Nikolić je bio u prilici, Borjan je izblokirao njegov šut, odbijenu loptu prihvatio je Tufegdžić, ali je poslao pored gola. Novu priliku „golubovi“ su stvorili u 5. minutu. Srećković je izveo korner, Nikolić glavom tukao, a Borjan uz veliki napor loptu izbacio u korner. Usledila je odlična akcija Subotičana, koja je  krenula od Marčića, preko Miloševića i Srećkovića, Tekijaški pokušava, Borjan još jednom siguran. Nisu posustajali igrači Spartaka, igra se odvijala na polovini koja je pripadala domaćem timu.

Presing i brza pas igra „golubova“ donosila je nove šanse. Srećković je prošao po desnoj strani, odlično centrirao, međutim Tufegdžić je okasnio i nije iskoristio ukazanu šansu. Posle 10. minuta razbudili su se i igrači Zvezde. Katai je brzo stvorio dve prilike, potom Ben, ali je odbrana Subotičana odolevala.

U 17. minutu Ben je bio u novoj prilici posle dobrog pasa Gajića, lopta je završila pored gola. U velikoj borbi da odbrani svoj gol, Dunđerski je oborio Rodića u kaznenom prostoru, sudija Simović pokazao je na belu taču, ali se istakao mladi golman Filip Dujmović. Pročitao je nameru Bena, odbrani, lopta se odbila od stativu i mreža je ostala mirna. Ipak u 32. minutu gosti su poklekli i Zvezda je stigla do prednosti.

Posle dobre asistencije Milana Rodića, Ben je savladao Dujmovića i doveo crveno –bele u vođstvo. Nije mnogo trajala radost Zvezdinih igrača. Subotičani samo što su krenuli sa centra, Šimura je proigrao Srećkovića, on fantastičnim centaršutem s desne strane pronašao Nikolića, a on loptu samo spustio pred Tufegdžića kome nije bilo teško da sa peterca poravna rezultat – 1:1. Do kraja prvog dela viđena je dobra šansa Vulića. Pokušao je iz daljine, međutim Dujmović je intervenisao i na odmor se otišlo pri rezultatu 1:1.

Početak drugog poluvremena pripao je Crvenoj zvezdi, a u 51. minutu Katai je propustio šansu da dovede svoj tim u vođstvo. Inicijativa šampiona isplatila se u 66. minutu. Petrović je uputio šut iz daljine, Dujmović odbranio, ali mu je lopta odskočila, Ben je to iskoristio i po drugi put zatresao mrežu Spartaka – 2:1. Tomane je povećao na 3:1, a onda je Nemanja Nikolić sa bele tačke smanjio na 2:3 i doneo nadu „golubovima“ da bi mogli stići bar do boda. Na đalost nisu uspeli i Zvezda je slavila i nanela prvi poraz Subotičanima u ovoj sezoni.

Snimak meča sa stadion "Rajko Mitić"

Crvena zvezda – Spartak ŽK  3:2 (1:1)
Ben 32’, 66’, Tomane 70’  – Tufegdžić 34, Nikolić 73’ (p)

Crvena zvezda: Borjan, Gajić (Gobeljić), Degenek, Pankov, Rodić, Vulić, Petrović (Tomane), Nikolić (Jovičić), Gavrić (Spiridonović), Ben, Katai (Katai).

Spartak: Dujmović, Dunđerski, Tekijaški, Ivančević, Milošević, Marčić (Vidaković), Šimura, Srećković (Savković), Bijelović (Jočić) , Tufegdžić, Bijelović.

U narednom kolu Spartak dočekuje Radnički iz Niša. Utakmica se igra u subotu, 22. avgusta. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 2897

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.