Komentara: 15
Pregleda: 4793

Fudbal: Spartak eliminisao Kolrejn, sledi dvomeč protiv Sparte iz Praga

20.07.2018. u 00:44h > 01:23
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi savladali su sa 2:0 u gostima Kolrejn i ukupnim rezultatom 3:1 prošli u narednu fazu, drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, gde će za protivnika imati Spartu iz Praga.
Fudbal: Spartak eliminisao Kolrejn, sledi dvomeč protiv Sparte iz Praga

Mrežu Kolrejna načeo je Savković u 33. minutu, a pobedu je overio Čečarić u trećem minutu zaustavnog vremena. U prvom meču odigranom pre nedelju dana u Novom Sadu, Spartak i Kolrejn su odigrali 1:1.

Tim Vladimira Gaćinovića dobrom igrom opravdao je ulogu favorita, iskupio se za bledo izdanje u prvom susretu i zasluženo prošao dalje. Već u četvrtak, 26 jula, sledi prva utakmica 2. kola, a protivnik Subotičanima je praška Sparta. Prvi meč se igra u Novom Sadu, a revanš je sedam dana kasnije u Pragu.

U drugoj utakmici 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope Spartak je bio bolji od Kolrejna iz Severne Irske i upisao pobedu rezultatom 2:0. Šef stručnog štaba Spartaka, Vladimir Gaćinović, odlučio se da duel protiv Iraca počne sa četiri izmene u startnoj postavi, u odnosu na prvu utakmicu. Svesni da im samo pobeda otvara put u drugi krug kvalifikacija "golubovi" su se razigrali i krenuli od starta ofanzivno kako bi što pre stigli do vodećeg gola.

Nakon nekoliko pokušaja i propuštenih prilika Šimure, Savkovića, i Đuričina, konačno su u 33. minutu uspeli da nadmudre odbranu Kolrejna i povedu golom Mileta Savkovića. Imao je i domaći tim svoje prilike, međutim dobro postavljena odbrana i sigurni golman Perić se ovog puta nisu dali iznenaditi, pa su Subotičani otišli na odmor uz minimalnu prednost.

Nastavak meča nije doneo velike promene, sem gola u finišu. Stečenu prednost Spartak je odlično čuvao, a nemoćni Irci nisu uspeli da nađu rešenje za raspoloženu odbranu "golubova". Iako su u nekoliko navrata zapretili Perić je bio na visini zadatka i odličnim intervencijama sačuvao mrežu. Dok se očekivao sudijski zvižduk za kraj meča, Bojan Čečarić je iskoristio dobru asistenciju Savkovića i postavio konačnih 2:0. 

Fudbal: Spartak eliminisao Kolrejn, sledi dvomeč protiv Sparte iz Praga

foto: FK Spartak ŽK / Instagram

Kolrejn – Spartak ŽK 0:2 (0:1)
Savković 33', Čečarić 90+3

Kolrejn: Džons, Malan, Mekonahi (Mulan), Odonel, Trejnor, Parkhil, Louri, Lajons, Mekoli, Parkhil (Harkin), Bredli,  Burns (Mekgonigle).

Spartak ŽK: Perić, Dunđerski, Ćalasan, Kerkez, Vukčević ,Jočić,  Šimura (Torbica), Đuričin, Glavčić (Marčić), Savković, Afum (Čečarić).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 4793
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.