Komentara: 14
Pregleda: 1722

Fudbal: Spartak do prvog prolećnog boda u komšijskom derbiju protiv TSC-a

26.02.2023. u 11:25h
Izvor: Subotica.com
Konačno je Spartak upisao bod u prolećnom delu prvenstva i to u komšijskom derbiju protiv TSC-a koji je odigran nerešeno 2:2 u okviru 23. kola Superlige. U prvom poluvremenu je domaći tim bio mnogo bolji rival na terenu i stekao prednost od 2:0, a onda su „golubovi“ malo živnuli u nastavku i uspeli da smanje prednost golom Luke Bijelovića , a konačan rezultat postave sa bele tačke gde je ponovo precizan Bijelović.
Fudbal: Spartak do prvog prolećnog boda u komšijskom derbiju protiv TSC-a

Od početka utakmice TSC je diktirao ritam i bio bliži da dođe do prednosti. U 10. minutu zapretio je Luka Ilić, ali je Dubljanić dobro intervenisao. Uzvratio je Spartak, Stanić je silovito šutirao, lopta je završila pored stative.

Već u sledećem napadu posle  sjajne akcije TSC  je poveo pogotkom Aranđela Stojkovića. Sa centra terena upućena je duga lopta do Jovanovića na ivicu šesnaesterca, on je odličnim pasom dodao do Luke Ilića na levoj strani, napadač domaćih ugledao je usamljenog Stojkovića, nesebično loptu dodao do njega, a on je poslao u dalji ugao za prednost od 1:0. 

Nije mnogo trebalo  Bačkotopolčanima da udvostruče prednost i bolju igru krunišu još jednom golom. Igrao se 21. minut kada je  na asistenciju Milosavljevića Jovanović zatresao mrežu Subotičana.  Pokušavali du „golubovi“ da ugroze gol TSC-a, ali su bili neprecizni i Bijelović i Stanić i prvi deo je pripao domaćem timu.

Na startu drugog dela imali su Bačkotopolčani dobru prliku da povećaju prednost, posle centaršuta Stojića Ilić je odlično tukao glavom, Dubljanić je odbranio.  Propuštenu šansu domaćina kaznili su Subotičani i smanjili na 2:1 i to iz prekida. Korner je izveo Petar Stanić iz levog ugla, kod prve stative loptu je zakačio Marinković glavom, prebacio do Luke Bijelovića na drugu, a n je takođe glvom plasirao u mrežu za 2:1. Na sreću Spartaka u 58. minutu Aranđel Stojković bio je neprecizan posle odlične akcije. Zatresla se mreža „golubova“ u 59. minutu, ali je Ratkov bio u nedozvoljenoj poziciji i gol je poništen.

Vratio se Spartak u igru, a u 72. minutu kada je bilo dosta nejasnoća posle napda Subotičana u kaznenom prosturu pred golom domaćina, tražili su penal i dobili, ali tek posle potvrde iz VAR sobe. Luka Bijelović je preuzeo odgovornost sa bele tačke i izjednačio u 74. minutu. Mogao je domaći tim do nove prednosti, ali je Ratkov poslao loptu pored stative.

Od 84. minuta TSC je imao igrača manje na terenu jer je Antonić dobio crveni karton i napustio teren. I pored toga domaćin je bio izuzetno opasan po gol Spartaka.

TSC – Spartak 2:2  (2:0)
Stojković ‚12', Jovanović  21' – Bijelović 50', 74' (p)

Tsc: V. Ilić, Antonić, Ćalušić, L. Ilić, Jovanović, Milosavljević (Radin), Petrović, Ratkov, Stojić, Stojković (Cvetković), Đakovac.

Spartak: Dubljanić, Šimura, Bogićević, Marinković, Vitorović (Bureković), Tumbasević (Rošević (Bugarin)), Ado, Bijelović, Stanić (Dunđerski), Kvaku (Srećković), Hrstić.

Spartak u narednom kolu dočekuje Novi Pazar. Utakmica se igra u sredu od 16 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 1722
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.