Komentara: 2
Pregleda: 1724

Fudbal: Spartak deklasirao desetkovanu Slogu (11:0)

29.10.2017. u 10:12h
Izvor: Subotica.com
Fudbalerke Spartaka upisale su novu pobedu. U 8. kolu Super lige slavile su protiv Sloge iz Zemuna sa ubedljivih 11:0. Tamnoputa Dorin je otvorila seriju, a potom je Marenićeva šest puta zatresla mrežu Zemunki.
Fudbal: Spartak deklasirao desetkovanu Slogu (11:0)

Šampionke su uknjižile nova tri boda. Na domaćem terenu su bile bolje od zemunske Sloge i slavile visokim rezultatom 11:0.

Sloga je u Suboticu doputovala sa 9 igračica, što je nagovestilo da će Spartak i više nego olako upisati novi trijumf. Nina Dorin je do 14. minuta tri puta nadmudrila protivničku odbranu i zatresla mrežu za prednost od 3:0. Na isteku 20. minuta Jelena Marenić je povisila na 4:0, a samo minut kasnije tamnoputa Dorin bila je ponovo  precizna i na semaforu je stajao rezultat 5:0. Igra se odvijala samo na jednoj polovini terena, logično na delu koji je pripadao Zemunkama.

Nisu Subotičanke ni jednog trenutka dozvolile protivnicama da se približe njihovom golu, a onda je posle lepe akcije, na asistenciju Anđele Frajtović, Marenićeva po drugi put matirala Ljiljanu Gardijan za prednost Golubica od 6:0. Tijana Filipović propustila je izvanrednu priliku da povisi vođstvo Spartaka. Umakla je odbrani Sloge, silovito šutirala sa ivice šesnaesterca, lopta je završila pored stative. U finišu prvog poluvremena Slovićeva je prošla po levoj strani, uposlila Marenićevu, a ona olako sa pet metara plasirala loptu u mrežu Sloge – 7:0.

Drugo poluvreme samo što je počelo Subotičanke su povećale prednost. Marenićeva je uputila šut iskosa sa desne strane, Ljiljana Gardijan je uhvatila loptu u naručje, ali je unela preko gol linije. Pet minuta kasnije Jelena Marenić je ponovo zatresla mrežu Sloge za vođstvo od 9:0. Dvocifren broj postignutih golova stajao je na semaforu u 66. minutu. Dunja Mostarac je prva uputila šut ka golu Zemunki, Gardijanova je na kratko odbranila, ali raspoložena Jelena Marenić nije propustila priliku, poslala je loptu u mrežu protivnika za 10:0. Tačku na ubedljiv trijumf šampionki stavila je Dunja Mostarac.

Spartak – Sloga 11:0 (7:0)
Dorin 2', 6', 14' i 21', Marenić 20', 26', 42', 50', 55' i 66', Mostarac 79'

Spartak: Kostić (Cetinja), Krstanoska (Golubović), Vajda, , Slović, Frajtović, Filipović (Bradić), Dorin, Pavlović, Mostarac, Matić, Marenić.

Sloga: Gardijan, Trutić, Erac, Jevtić, Stoiljković, Đilas, Mladenović, Kukut, Žiletić.

"Golubice" su na ovo meču postigle svoj 60. gol u Superligi, sezona 2017/18, a pri tome i dalje bez primljenog. U narednom kolu Spartak gostuje Vojvodini u Novom Sadu. U prvom ovosezonskom meču ove dve ekipe Spartak je u Subotici slavio sa 4:0.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1724
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

gradski stadion

ženski fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.