Komentara: 0
Pregleda: 3660
Video
Foto

Fudbal: Radnički iz Bajmoka pobednik Kupa Subotice

07.10.2021. u 10:43h
Izvor: Subotica.com
Fudbalski klub „Radnički 1905“ iz Bajmoka pobednik je Kupa Gradskog fudbalskog saveza. Bajmočani su bili bolji od Vinogradara na Gradskom stadionu i pred mnogobrojnom publikom golovima Zdravka Maravića, Uroša Maravića i Sršana Rajića stigli do trijumfa i na kraju podigli pobednički pehar, koji im je uručio Stevan Bakić gradonačelnik Subotice.
Fudbal: Radnički iz Bajmoka pobednik Kupa Subotice

Radnički iz Bajmoka je u finalnom meču Kupa na teritoriji Fudbalskog saveza Subotice pobedio Vinogradar iz Hajdukova sa 3:1. Bajmočani su bolju igru krunisali golovima već u prvom delu meča i na kraju zasluženo podigli pobednički pehar po treći put u istoriji kluba.   

Prvih 45 minuta proteklo je u dobrom ritmu uz dominantniju igru Radničkog. Nije mnogo trebalo Bajmočanima, posle jedne propuštene šanse drugu su već pretvorili u vođstvo. Uroš Maravić je ubacio loptu sa leve strane, Miloš Ljubojčić uputio udarac, ali je Bojan Kuktin izblokirao njegov šut. Odbijenu loptu prihvatio je Zdravko Maravić i plasirao u mrežu Vinogradara za 1:0.  Nizali su igrači rRadničkog prilike, a onda je Uroš Maravić udvostručio vođstvo. U finišu prvog dela kapiten Srđan Rajić posle odlične akcije postigao je pogodak za 3:0.

Fudbal: Radnički iz Bajmoka pobednik Kupa Subotice

U nastavku je i Vinogradar prikazao bolju igru. Viđeno je nekoliko prilika na obe strane. Odbrana Radničkog je odolela pokušajima Hajdukovčana sve do 90. minuta kada je Nenad Todorović postigao počasni pogodak za svoj tim i konačnih 3:1.

 

Radnički 1905 – Vinogradar 3:1 (3:0)
Z. Maravić 9’, U. Maravić 34, Rajić 40’- Todorović 90’

Radnički 1905: Lebović, Z. Maravić, Đurić (Stanar), Lebović, Ljubojčić (Vojnić Hajduk), Rajić, Lazić, Farkaš (Francišković), U. Maravić (Todorović), Šarčević (Mitić), Kolak.

Vinogradar: Vojnić, Herceg (Miković), Kiš (Rafai), Bobić, B. Kuktin, Perušić (Vujatović), D. Kuktin, Vujačić (Šarkanj), Salma, Todorović, Pataki (Gogić).

Fudbal: Radnički iz Bajmoka pobednik Kupa Subotice

Po okončanju utakmice usledila je prigodna ceremonija dodele pehara i priznanja. Dejan Vučić, dugogodišnji fudbalski sudija, a sada predsednik sudijske organizacije Subotice i potperdsednik Gradskog fudbasko saveza, nakon utakmice uručio je plakete sudijama finalnog meča.

Medalje finalistima uručili su Nataša Aleksić član Gradskog veća zadužena za sport i Tadija Stantić sekereta  Gradskog fudbalskog saveza Subotice, dok je gradonačelnik Stevan Bakić predao pehar kapitenu pobedničke ekipe čime je završeno lepo fudbalsko veče u Subotici.

Fudbal: Radnički iz Bajmoka pobednik Kupa Subotice- Utisci su impresivni zbog velikog broja prisutnih gledalaca na tribinama koji su ispratili kvalitetnu utakmicu, finale Kupa Gradskog fudbalskog saveza  gde je Radnički iz Bajmoka pobednik. S obzirom da je razlika u rangu takmičenja i poraženi Vinogradar je ostavio izuzetno dobar utisak. Čestitke i pobedniku i poraženima. Ovo je još jedan prelep sportski spektakl za Suboticu okončan u fer i korektnoj atmosferi gde su aplauze dobile obe ekipe. Da u buduće bude što više ovakvih sportskih manifestacija – rekao je gradonačelnik Subotice.

Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za sport

Fudbal: Radnički iz Bajmoka pobednik Kupa Subotice- Najlakše je nama koji gledamo  suditi, ali  zaista smo prisustvovali jednoj sjajnoj utakmici. Bajmok je za nijansu bio bolji, ali se i Vinogradar  dobro borio. Videli smo nekoliko dobro šansi i četiri lepa gola. Sva ta atmosfera na stadionu je opravdala taj finalni dogaćaj. Posebne pohvale Radničkom koji je doveo svoje navijače koji su upotpunili i uveličali ovo finale Kupa. Nekako ova završna utakmica gradskog Kupa dođe kao vesnik zime. Vreme je hladnjikavo, ali je na terenu bilo toplo i verujem da će tako ostati za sva naredna finala – rekla je Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužen za sport - Zahvaljujem se upravi JKP „Stadion“ koja je omogućila da se ova utakmica odigra na Gradskom stadionu. Verujem da to znači ekipama. Prvo poluvreme je odigrano bez reflektora,  dok je drugo odigrano pod reflektorima i upravo je to  što dopunjava ovaj svečani čin završnom meču Kupa.

Dragutin Rajović, trener Vinogradara, uputio je čestitke pobedniku.Fudbal: Radnički iz Bajmoka pobednik Kupa Subotice- Čestitke Radničkom na zasluženoj pobedi. Mi se nismo obrukali. U prvom poluvremenu imali smo tri greške i primili golove,dok smo drugo rešili u našu korist, ali nedovoljno za nešto više. Igrali smo solidno, šansu su dobili omladinci Vinogradara koji treba da budu perspektiva kluba.  I ovo je veliki uspeh. Prošle sezone smo osvojili prvenstvo, sada stigli do finala Kupa. Hvala igračima – rekao je Rajović.

Borisav Matić, trener Radničkog nakon osvajanja trofeja u KupuFudbal: Radnički iz Bajmoka pobednik Kupa Subotice-    Prelep je osećaj kada se pobedi, a i sama atmosfera na tribinama  je bila fantastična i sve je lakše sa ovakvom publikom koja nam je davala podršku – nije skrivao oduševljnje trener pobedničke ekipe – Novi ljudi su se vratili u klub, Bajmočani koji žele da pomognu i polako se sve podiže na veći nivo. Kako je bilo prošle godine, sada je skroz pozitivna priča u Radničkom.

Goran Drača, presednik Gradskog fudbalskog saveza Subotice, zadovoljan je sveukupnim utiskom i sportskim ambijentom na Gradskom stadionu.

Fudbal: Radnički iz Bajmoka pobednik Kupa Subotice-    Ovim dečacima koji su danas igrali finalni meč značajno je što su imali priliku da odigraju na terenu Gradskog stadiona i pod reflektorima gde se igraju superligaški mečevi. Mnogo volim ovakve utakmice gde se bore prigradska mesta za trofej jer to dodaje jednu posebnu draž i notu ovakvim utakmicama. Bilo je dosta publike,a verujem da su vremenski uslovi bili drugačiji da bi bilo još više. Srce mi je puno što je sve protekolo u fer i korektnoj atmosferi, nije bilo povređenih igrača tokom igre tako da sa radošću očekujemo i sledeće finale Kupa Subotice – poručio je Drača.

Izvor: Subotica.com
Fudbal: Finale Kupa Gradske fudbalske lige, Bajmok 1905 - Vinogradar Fudbal: Finale Kupa Gradske fudbalske lige, Bajmok 1905 - Vinogradar Fudbal: Finale Kupa Gradske fudbalske lige, Bajmok 1905 - Vinogradar Fudbal: Finale Kupa Gradske fudbalske lige, Bajmok 1905 - Vinogradar Fudbal: Finale Kupa Gradske fudbalske lige, Bajmok 1905 - Vinogradar Fudbal: Finale Kupa Gradske fudbalske lige, Bajmok 1905 - Vinogradar Fudbal: Finale Kupa Gradske fudbalske lige, Bajmok 1905 - Vinogradar Fudbal: Finale Kupa Gradske fudbalske lige, Bajmok 1905 - Vinogradar
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3660
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.