Komentara: 0
Pregleda: 1750

Fudbal: Porazi omladinaca i kadeta Spartaka od vršnjaka Crvene zvezde

22.08.2018. u 16:28h
Izvor: Subotica.com
U 2. vanrednom kolu Lige Srbije omladinci i kadeti Spartak Ždrepčeve krvi odmerili su snage na Gradskom stadionu sa Crvenom zvezdom. Gosti su na oba meča bili uspešniji i upisali pobede. Kadetski tim poražen je sa 1:0, dok su omladinci izgubili sa 2:0.
Fudbal: Porazi omladinaca i kadeta Spartaka od vršnjaka Crvene zvezde

Omladinska ekipa Spartaka odlično se suprotstavila aktuelnom šampionu, Crvenoj zvezdi. Nizale su se prilike na obe strane, ali su golovi u prvom delu izoostali. U nastavku je domaći tim poklekao, a gosti golovima Njegoša Kupusovića trijumfovali sa 2:0.

Veoma dinamično i borbeno prvo poluvreme obilovalo je mnogobrojnim prilikama na obe strane. Spartak je prvi zapretio preko Bijelovića, ali je lopta nakon njegovog šuta završila preko gola. Uzvratili su gosti, na sreću Subotičana nakon pokušaja Stojančića, Milošević je spasio čist gol izbacivši loptu sa same gol linije. Nešto kasnije napadač Zvezde Kupusović ponovo je pokušao iskosa sa leve strane da iznenadi Dokića, međutim Spartakov čuvar mreže je vešto intervenisao i loptu  izbacio u aut. Na isteku 10. minuta šut Stojčića zaustavio je Dokić, pomalo nespretno, loptu je prihvatio Kupusović, ali nepreciznim udarcem poslao je pored stative van terena.

Nisu se predavali igrači Spartaka, brzo su se vraćali i stvarali šanse. Luka Bijelović je sve odradio kako treba, prošao po levoj strani uputio udarac, lopta se odbila od protivničkih igrača i stigla do Milijaševića. Međutim , njegov šut izblokirao je na kratko Gordić, a potom je prečka sprečila da se lopta nađe u Zvezdinoj mreži. Nikola Stajić  je takođe, na drugoj strani pogodio prečku.

U nastavku meča Crvena zvezda je bila bolji rival. Gosti su imali veću inicijativu, ali je Dokić odolevao svim pokušajima Beograđana sve do 60. minuta kada je Njegoš Kupusović nadmudrio odbranu, ušetao se u kazeni prostor i doveo Zvezdu u vođstvo. Ubrzo je Spartak zapretio preko Markovića, ali je Gordić bio na pravom mestu, nije dozvolio da Subotičani izjednače.

U 78. minutu na identičan način Kupusović je po drugi put bio nezaustavljiv i povećao prednost na svoje ekipe na 2:0. Pokušavali su igrači Spartaka sa smanje vođstvo gostiju, ali nisu uspevali u tome. Do kraja meča viđeno je nekoliko polušansi i šansi na obe strane, međutim do promene rezultata nije došlo, bodovi su pripali Crvenoj zvezdi.

Spartak ŽK – Crvena zvezda 0:2 (0:0)
Kupusović 60' i 78'

Spartak: Dokić, Radovanović (Cetina -), Jović (Jokić), Damjanović, Milošević, Vidović(Žiža), Božović (Molnar), Vukićević, Bijelović, Milijašević  (Nenadović ), Marković .

Crvena zvezda: Gordić, Milisavljević, Stajić (Jankulov -), Adžibaba, Savić, Jovičić, Velikić (Đorđević), Stojančić (Ajdinović), Kupusović  (Stojanović), Jočić, Burmaz (Dedijer).

MINIMALAN PORAZ KADETA

Kadeti Spartaka izgubili su od vršnjaka iz Crvene zvezde. Iako je prvi deo meča završen bez golova, u nastavku su Subotičani primili gol koji ih je košato poraza.

Prvi deo susreta protekao je u izjednačenoj igri uz nekoliko polušansi i šansi na obe strane. Gosti su bili u prilici da dođu do vođstva, međutim pokušaj Nikole Njamculovića osujetio je golman Tojzan dobrom intervencijom.

U drugom poluvremenu se vodila velika borba. Imali su želju i jedni i drugi da što pre dođu do gola, ali su završnice  bile slabe. Ipak u 57. minutu Crvena zvezda je povela golom Miloša Pantovića. Napadač crveno – beli najbolje se snašao pred golom Spartaka i glavom loptu smestio u mrežu za vođstvo svog tima. Mogli su Subotičani do izjednačenja. Pastva je glavom uputio udarac ka golu, lopta je završila tik iznad prečke. Zapretili su gosti preko Maksimovića, ali se Đurasović našao na pravom mestu i otklonio opasnost. Bjelanović  je bio u prilici da poravna rezultat, slabo je šutirao, Guteša lako odbranio i sačuvao tri boda.

Spartak ŽK – Crvena zvezda 0:1 (0:0)
Pantović 57'

Spartak: Tojzan, Stojanović,  Mijić (Preradov), Kostić , Mađić, Jančić, Pastva, Arsović (Radosavljević), Kilibarda(Bjelanović), Stanisavljević (Malenčić), Đurasović .

Crvena zvezda: Guteša, Maksimović, Prijović , Matić, Lukić, Pisar, Njamculović  (Radulović), Perduv (Ilić), Pantović  (Piplica), Eleven (Babić), Đuričković (Mitrović).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1750
Povezane teme

fudbalski klub spartak

omladinska liga u fudbalu

kadetska liga u fudbalu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.