Komentara: 9
Pregleda: 3674

Fudbal: Petorica igrača iz omladinske škole Spartaka potpisala profesionalne ugovore

12.07.2021. u 16:50h
Izvor: Subotica.com
Fudbal: Petorica igrača iz omladinske škole Spartaka potpisala profesionalne ugovore

Uprava Spartaka još jednom je potvrdila da misli na budućnost i da je pre svega cilj kluba, promovisanje i afirmisanje mladih igrača, kako iz sopstvene škole, tako i onih koji dođu u redove tima sa severa Bačke. Čak petorica igrača iz omladinskog pogona potpisala su profesionalne ugovore sa subotičkim superligašem, a Vladimir Torbica direktor škole fudbala ih je i zvanično predstavio.

- U Spartaku je već duži niz godina prkasa da se dovode mladi igrači, ali pre svega cilj kluba je da iz sopstvenog pogona mlađih kategorija imamo iz godine u godinu što više prvotimaca. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da ovo puta imamo čak petorici igrača koji su protekle sezone bili nosioci igre u omladinskoj ekipi i podneli najveći teret. Kompletan pripremni period su prošli sa prvim timom, kao i prethodne sezone. To su David Stojanović, Luka Jančić, Ognjen Mažić, Srđan Hrstić i Ilija Miodragović. Sa njima smo potpisali višegodišnje profesionalne ugovore i od njih očekujemo da uskoro budu standardni u seniorskoje ekipe Spartaka – rekao je Torbica.

David Stojanović je rođen 2002 godineu Paraćinu. Igra na poziciji centralnog beka. Sa Spartakom je potpisao ugovor na četiri godine.

U Suboticu sam stigao pre tri godine u ekipu mlađih kadeta. Po samom dolasku želja mi je bila da se jednog dana nađem u prvom timu i zaigram u Super ligi. Kada mi je ponuđena prilika da potpišem profesionalni ugovor sa radošću sam prihvatio. Zahvaljujem se ljudima iz kluba na ukazanom poverenju. Nadam se da ću opravdati očekivanja. Povreda me je malo omela u pripremama, ali verujem da ću se brzo vratiti na teren i dobro koristiti svaku priliku – kaže Stojanović.

Pre četiri godine, kao pionir, Luka Jančić (2002) je iz somborskog Radničkog stigao u plavo-belo jato. I on kao Stojanović igra na poziciji štopera. Dosadašnjim igrama i velikim požrtvovanjem u omladinskom timu gde je bio teško premostivi bedem za protivnike zaslužio je da potpiše profesionalni ugovor i obaveže se u naredne tri godine na vernost „golubovima“.

- Zahvaljujem se upravi na ukazanom poverenju i prilici da se dokažem u seniorskom fudbalu. Na meni je da radim i da se izborim za svoje mesto. Konkurencija na mojoj poziciji je jaka, ali je to dodatni motiv za više zalaganja na treninzima i prilikom svake ukazane šanse koju dobijem – ističe Jančić.

Ognjen Mažić (2002) je još pre godinu dana upisao svoj debitantski nastup za prvi tim Spartak na utakmici protiv Napretka, a potom i stavio paraf na profesionalni ugovor koji je sada produžio sa subotičkim superligašem.

- Jedan od ciljeva koji sam stavio ispred sebe kada sam dolazio u omladinsku školu jeste da potpišem profesionalni ugovor. To sam ostvario, a na meni je da se nametnem kao standardan prvotimac – poručio je Mažić.

Srđan Hrstić je jedan iz plejade talentovanih igrača u klubu. Rođen je 2003. godine, a u Suboticu je stigao iz Kljajićeva. Igra na poziciji centralnog napadača, a ugovor sa Spartakom je potpisao do 2025. godine.  

- Hvala rukovodstvu kluba na ukazanom poverenju i prilici da potpišem profesionalni ugovor. Za mene je to dodatni motiv da treniram više i bolje. Nadam se da ću opravdati sva očekivanja, svoja, stručnog štaba i ljudi iz kluba – rekao je Hrstić.

Iljija Miodragović (2003) na sever Bačke stigao je iz Ćuprije pre tri godine. Igra na poziciji levog beka, a potpisao je četvorogodišnji ugovor sa plavo – belima.

- Posle stipendijskog potpisao sam profesionalni ugovor za Spartak. Hvala rukovodstvu na poverenju i ukazanoj prilici. Pokušaću to da opravdam i što pre da zaigram za prvi tim – kaže Miodragović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 3674
Povezane teme

fudbalski klub spartak

vladimir torbica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.