Komentara: 0
Pregleda: 1715

Fudbal: Omladinci Spartaka nadigrali Partizan, kadeti poklekli pred crno-belima

21.05.2018. u 10:45h
Izvor: Subotica.com
Omladinci i kadeti Spartaka odmerili su snage sa Partizanom u 28. kolu Lige Srbije. Starija ekipa Subotičana slavila je protiv crno – belih, dok su kadeti ostali bez bodova.
Fudbal: Omladinci Spartaka nadigrali Partizan, kadeti poklekli pred crno-belima

Omladinci Spartaka bili su bolji od Partizana i slavili sa 3:0. Dobra igra Subotičana mogla je biti krunisana sa još nekoliko golova u mreži gostiju, ali na sreću Beograđana "golubovi" nisu iskoristili sve svoje šanse.

Spartak je rano došao do prednosti. Luka Pavlović je presekao akciju Partizana, prošao po desnoj strani, centrirao, a Marković plasirao loptu u dalji ugao za 1:0. Razigrani „golubovi” zapretili su i u 10. minutu. Marković je uputio dobru loptu do Vukićevića, na sreću gostiju on je glavom poslao pored gola. Opustili su se Subotičani posle prvog gola, što su gosti iskoristili i preuzeli blagu inicijativu. Nikolić je propustio priliku da poravna rezultat u 14. minutu, a nešto kasnije pokušaj Milosavljevića zaustavio je Dokić.

Idealnu šansu gosti su imali u 34. minutu. Šehapi je nadmudrio odbranu Spartaka, šutirao, Dokić uz krajnji napor loptu izbacio u golaut. Propuštenu priliku Subotičani su znalački kaznili i povećali prednost na 2:0. Luka Pavlović je prošao po desnoj strani, proigrao Lučića kome nije bilo teško da zatrese mrežu Partizana.

Fudbal: Omladinci Spartaka nadigrali Partizan, kadeti poklekli pred crno-belima

U drugom poluvremenu pokušao je Pantazis iz slobodnog udarca da smanji prednost Spartaka, lopta je prošla iznad prečke.  Novu šansu za Partizan nije iskoristio Ilić, Dokić je bio na visini zadatka i sačuvao svoju mrežu. U 70. minutu domaći tim je mogao do trećeg gola. Nakon prekršaja Vještice nad Lazićem, Lučić je tukao preko gola iz slobodnog udarca. Na drugoj strani Nović je propustio šansu da smanji vođstvo. Imao je Spartak još nekoliko izuzetnih prilika, ali je izostala realizacija. Konačnih 3:0 postavio je Marković. Posle odlične akcije Pavlovića, Lučića, Matijevića, Marković je po drugi pout savladao Vukanića za nova tri boda.

Spartak ŽK – Partizan 3:0 (2:0)
Marković 7' i 84', Lučić 40'

Spartak: Dokić, Stanaćev, Matijević, Milošević(Damjanović) Radovanović)), Brunčević, Lazić, Pavlović, Vukićević, Lučić, Milijašević, Marković.

Partizan: Vukanić, Vujić, Antonijević, Pantazis, Pavlović, Vještica, Milosavljević, Nikolić (Ilić), Nović, Šehapi (Bojić )Janković (Vujanić).

Kadeti poraženi od Partizana nakon preokreta (1:2)

Kadetski tim Spartaka pretrpeo je poraz od Partizana. Gosti su nakon preokreta stigli do pobede od 2:1. Subotičanima je itekako bila važna ova utakmica jer se još uvek bore za opstanaku u Ligi Srbije, ali su propustili šansu da osvoje bar bod.

Fudbal: Omladinci Spartaka nadigrali Partizan, kadeti poklekli pred crno-belima

U prvom poluvremenu se vodila velika borba, ali bez izglednih prilika za promenu rezultata.

Nakon centaršuta Lazića Tomović je zatresao mrežu Partizana u nastavku meča. Nije dugo trebalo gostima, iskoristili su  prvi napad nakon primljenog gola i poravnali rezultat. Tejić je matirao Stajkovića za 1:1. Preuzeli su gosti inicijativu i preokrenuli rezultat. Novaković je silovito šutirao sa nekih dvadesetak metara za 1:2. Gosti su na isteku 78. minuta zapretili, ali je lopta bila lak plen za Stajkovića nakon pokušaja Štulića. Nešto kasnije Spartak je imao priliku da iz slobodnog udarca izjednači, Vidović je šutirao pored gola. Đuričković je bio u idealnoj poziciji da poravna rezultat, ali je loptu poslao preko gola. Pokušavali su domaći igrači da dođu bar do boda koji im je veoma bitan u borbi za opstanak, ali nisu uspeli i Partizan je odneo ceo plen.

Spartak ŽK – Partizan 1:2  (0:0)
Tomović 50' - Tejić 53', Novaković 68'

Spartak: Stajković, Mažić, Lazić, Cetina (Pastva), Vidović, Jančić, Molnar, Tomović, Đuričković, Božović, Đurasović (Popović).

Partizan: Kašić, Joksović, Ćorković, Momčilović (Gajić), Balaž, Đurković, Arambašić (Kašiković), Novaković, Štulić (Radojević), Jovković (Đorđević), Tejić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1715
Povezane teme

fudbalski klub spartak

omladinska liga u fudbalu

kadetska liga u fudbalu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.