Komentara: 1
Pregleda: 1152

Fudbal: Novi Pazar odneo bodove iz Subotice

09.03.2024. u 16:59h
Izvor: Subotica.com
Spartak je poražen od Novog Pazara minimalnim rezultatom (0:1) u 24. kolu Superlige na Gradskom stadionu. Posle izjednačene igre u prvom delu, nastavak je pripao gostima, a povoljnu priliku iskoristio je Adešine i zatresao mrežu Vulića za prvu prolećnu radost Novopazaraca.
Fudbal: Novi Pazar odneo bodove iz Subotice

Prvi deo meča je protekao u borbenoj igri oba tima. Imali su Subotičani blagu inicijativu i pokušavali da se približe golu Mirkovića, ali nisu našli pravo rešenje u završnici. Na drugoj strani gostu su u prvih 45 minuta u dva navrata zapretili preko Nikole Srećkovića i Marka Obradovića, ali je Aleksandar Vulić bio siguran i sačuvao Spartakovu mrežu.

Nastavak utakmice doneo je konkretniju igru. Spartak je prvi zapretio, ali je pokušaj Miloša Tošeskog ostao neiskorišten. Uzvratili su gosti brzi napadom, Marko Obradović je bio u prodoru, ali je u poslednji čas dobro intervenisao Marko Kerkez i loptu izbacio u korner. Posle udarca iz ugla pokušao je Sise, Aleksandar Vulić je odbranio na kratko, a odbijenu loptu je prihvatio Fajed i silovito šutirao pored gola.

MINUT ĆUTANJA ZA STOJANOVIĆA - Pre početka meča minutom ćutanja odata je počast rano preminulom Davoru Stojanoviću dugogodišnjem golmanu Spartaku.

Preuzeli su Novopazarci inicijativu koju su i krunisali golom u 77. minutu. Suma je centrirao sa leve strane, a Adešine je glavom loptu poslao u mrežu Spartaka. Imali su gosti još jednu priliku, ali je pokušaj Sume osujetio Vulić i sprečio goste da udvostruče prdnost.

Trgli su se „golubovi“ posle primljenog gola i preselili pred šesnaesterac Novog Pazara, ali nisu uspeli da izjednače i gosti su odneli bodove.

Spartak – Novi Pazar 0:1 (0:0)

Spartak: Vulić, Mijailović, Bogićević, Martinović, Prijović (Babić), M.Kerkez, Lukić, Todoroski (Rošević), Tomović (Mijić), Tošeski (A.S. Đurasović), Mudrinski (Ubiparip).

Novi Pazar: Mirković, Bojat  (Čermelj), Azemović, Fajed, Anan, Momčilović (Islamović), Sise, Adešina, Obradović (Dimić), Srećković (Karaklajić), Suma (Petković).

Po završetku meča svoje impresije su izneli šef struke Novog Pazara Igor Matić i pomoćnik šefa Spartaka Milan Vještica.

Matić je bio zadovoljan nakon osvojena tri boda i prve prolećne pobede njegove ekipe

-    Viđena je kvalitetna utakmica i čestitke protivniku na fer i korektnoj igri. Mi smo odigrali dobro gde nas je ovaj put ispratio i rezultatto. I u prethodnom periodu sam bio zadovoljan kako smo igrali, ali  nismo imali rezultat sem utakmice u Kruševcu. Mislim da smo sada nametnuli svoj ritam od prvog minuta, kontrolisali utakmicu i zasluženo pobedili – kaže Igor Matić.

Milan Vještica asistent šefa struke Spartaka je istakao da je ovaj meč samo za zaborav i da se okreću novim obavezama.

-    Na ovoj utakmici kao da nismo bili mi. Novi Pazar nas je nadigrao po svim segmentima. Bili su jači, brži, konkretniji i mi ovu  utakmicu možemo što pre da zaboravimo i da se okrenemo  narednim obavezama i da se ovakvi mečevi ne ponove. Okrećemo se susretu sa Čukaričkim koji nas čeka u sledećem kolu – rekao je Vještica.

Spartak u narednom kolu gostuje Čukaričkom, a meč se igra utorak od 16 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 1152
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.