Komentara: 0
Pregleda: 2124

Fudbal: Norvežanke zaustavile Spartak na putu za Ligu šampiona

28.08.2017. u 21:55h
Izvor: Subotica.com
Šampion Srbije u ženskom fudbalu, Spartak nije uspeo u trećoj utakmici da ostane neporažen. Norvežanke su iskoristile svoje šanse i sa dva gola stigle do trijumfa koji ih je doveo na prvo mestu u grupi devet i obezbedio plasman u eliminacionu fazu Lige šampiona. Bile su Subotičanke blizu, ali im je sreća u trećem kolu okrenula leđa.
Fudbal: Norvežanke zaustavile Spartak na putu za Ligu šampiona

Norvežanke su od prvog sudijskog zvižduka krenule ofanzivno da što pre dođu do vodećeg pogotka. Stvarale su prilike, pokušavale da postignu gol, ali je odbrana Spartaka odolevala sve do 19. minuta kada je Daine zatresla mrežu Subotičanki i dovela Avaldenš u vođstvo. Na drugoj strani golubice su imale nekoliko dobrih prilika, ali ih nisu iskorietile, Slović, Našimento, Filipović. Vodila se borba do isteka prvog dela, međutim, nisu Subotičanke uspele da izjednače pre odmora.

U nastavku je Avaldneš ponovo prvi zapretio. Pedersen je uputila jak šut ka golu, Kostićeva dobro intervenisala i osujetila napad protivnica. Spartak je brzo uzvratio napad.Nizale su se prilike,  loša završnica nije donosila promenu rezultata.  Avaldneš je iz prekida došao do vođstva od 2:0, a precizna je bila Logarso u 67. minutu. Golmanka Norvežanki dobrim odbranama sprečila je Radojičićevu i Pavlovićevu da smanje prednost . Mnogobrojni pokušaji šampionki Srbije da dođu bar do izjednačenja bili su bezuspešni, Norvežanke su odolele i obezbedile pobedu koja ih je odvela u dalji tok takmičenja kao prvoplasirane u kvalifikacionoj grupi.

Avaldneš – Spartak 2:0 (1:0)
Daine 19', Logarso 67'

Avaldneš: Frain, Simon, Riland, Rosa, Logarso (Utvik), Abrahamsen (Dahl), Francele, Tornes, Pedersen, Daine, Gilnik.

Spartak: Kostić, Krstanoska, Vajda, Slović, Frajtović, Nasimento 7 (Matić), Bruč, Radojičić, Filipović, Dorin (Marenić), Pavloviić.

PRVO KOLO: Spartak – Kirjat 7:1, Avaldneš – Breznica 2:1.
DRUGO KOLO: Spartak – Breznica 6:0, Kirjat – Avaldneš 2:6
TREĆE KOL Avaldneš – Spartak 2:0, Breznica – Kirjat 2:2

Tabela

  1. Avaldneš 3 3 0 0 10:3 9
  2. Spartak 3 2 0 1 13:5 6
  3. Breznica 3 0 1 2 3:10 1
  4. Kirjat 3 0 1 2 5:15 1
Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2124
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

uefa liga šampiona za žene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.