Komentara: 0
Pregleda: 2889

Fudbal: Nebojša Vučković na čelu struke omladinske škole Spartaka

06.06.2019. u 12:05h
Izvor: Subotica.com
Fudbalski klub "Spartak Ždrepčeva krv" predstavio je Nebojšu Vučkovića koji će biti nosilac razvojnog programa omladinske škole. Tom prilikom predsednik subotičkog superligaša izneo je šta su planovi i kakav je cilj koji treba ostvariti ovom saradnjom.
Fudbal: Nebojša Vučković na čelu struke omladinske škole Spartaka

Predsednik Spartaka Nikola Simović po imenovanju za prvog čoveka kluba istakao je da će jedan od prioriteta biti podizanje rada omladinske škole na viši nivo. Subotičani su krenuli sa sprovođenjem obećanja i doveli novog stručnjaka da pomogne u poboljšanju rada sam mlađim kategorijama.

- Istakao sam da će podizanja rada omladinske škole na viši nivo biti jedan od naših prioriteta u narednom periodu i  deo  naše strategije razvoja Spartaka. Dovođenjem  Nebojše Vučkovića pravimo veliki korak u smislu razvoja škole fudbala jer je u naše redove stigao stručnjak koji je radio duži niz godina u inostranstvu. Stekao je tamo veliko  znanje i iskustvo i verujem da će u velikoj meri doprineti da naša omladinska škola  napreduje i još brže razvija. - istakao je novi predsednik subotičkog superligaša - Srećan sam što smo dogovorili i potpisali saradnju sa gospodinom Vučkovićem. Verujem da će nam mnogo pomoći u ostvarenju našeg cilja da u narednim godinama imamo mnogo veći broj  igrača iz naše škole koji će konkurisati za  mesto u prvom timu.

Koordinator škole fudbala Spartaka, Ivica Franciković, poželeo je dobrodošlicu svom novom saradniku i izneo šta je cilj saradnje.

- Tri godine sam u omladinskoj školi i kroz razgovore sa počasnim i novim predsednikom zaključili smo da nam treba nešto novo što će biti iskorak podizanja nivoa rada naše škole ka cilju, a to je proizvodnja igrača za prvi tim. Tokom dvomesečne komunikacije sa Nebojšom shvatili smo da nam je vizija vrlo  slična i da je to ono što nam je potrebno da bi podigli jedan kriterijum po kojem se dolazi u prvi tim. Taj problem između igrača iz omladinske škole i prelaska u seniore pokušaćemo da rešimo kroz moderniji koncept treninga. - kaže Francišković - Zahvaljujem mu se za sve napore koje je do sada uložio u posmatranju škole i pravljenju koncepta rada koji će biti uskoro prezentovan. Nadam se da će saradnja biti vrlo uspešna, a da će Nebojša uživati u našem klubu, ali i gradu koji je uvek bio otvoren za sve ljude iz drugih mesta i država.

Fudbal: Nebojša Vučković na čelu struke omladinske škole Spartaka

NEBOJŠA VUČKOVIĆ rođen je 1975. godine u Rijeci, gde je i počeo da se bavi fudbalom. Kao igrač do svoje 24. godine proveo je u klubovima iz Hrvatske, a potom je otišao u inostranstvo i u Holandiji završio svoju igračkiu akrijeru. Proteklih 11 godina je proveo u PSV-u iz Ajnhovena. Radio je tamo kao trener i menadžer za amaterski tim PSV-a i ženskog tima. Pored toga kroz školovanje do Pro licence prošao je sve procese rada  omladinske škole i sa klupskim menadžmentom radio na razvojnim planovima strukture i  organizacije na regionalnoj i interregionalnoj osnovi.

Nakon potpisivanja ugovora Nebojša Vučković se zahvalio rukovodstvu Spartaka na ukazanom poverenju, a zatim, u kratkim crtama, predočio plan rada.

- Napravili smo analizu u omladinskoj školi i klubu. Postojeće stanje je vrlo zadovoljavajuće jer se radi o jednoj vrlo zdravoj sredini u kojoj postoje ozbiljne postavke profesionalnog pristupa radu. Posvetićemo pažnju više na komunikaciju sa rukovodstvom o pripremi treninga, izvršenju i prenošenju materije prema igračima. Samim poboljšanjem komunikacije i rada kada je igračima  jasnije o čemu se radi biće lakše da to sprovedu na terenu. - sumirao je Vučković - Zahvaljujem se predsedniku i upravi kluba na  ukazanom poverenju, direktoru škole s kojim sam otvorio vrhunsku saradnju, ali i celoj radnoj zajednici, trenerskom kadru koji je otvoren za saradnju i u kojem postoji kvalitet i kapacitet za početak jedne lepe priče.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2889
Povezane teme

fudbalski klub spartak

ivica francišković

nikola simović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.