Komentara: 3
Pregleda: 3535
Foto

Fudbal: "Lokomotivi" uručen pehar, revijalni meč završen bez pobednika

10.06.2019. u 12:39h
Izvor: Subotica.com
Fudbalski klub „Lokomotiva“ podigao je trofej najbolje ekipe u Gradskog fudbalskoj ligi. Tim povodom juče je održana svečanost tokom koje su uručeni pehar i pojedinačna priznanja, a zatim je odigrana revijalna utakmica sa reprezentacijom lige.
Fudbal: "Lokomotivi" uručen pehar, revijalni meč završen bez pobednika

Odluka o šampionu Gradske fudbalske lige (GFL) za sezonu 2018/19 donešena je u poslednjem kolu. Konkurent za prvo mesto Lokomotivi bila je ekipa Male Bosne. U meču protiv Žednika „Lokosi“ su slavili i to je bilo dovoljno da se domognu titule gradskog prvaka.  

U tu čast na stadionu „Bratstva“ u Aleksandrovu organizovana je svečanost na kojoj su podeljeni pehar za šampiona, kao i pojedinačna priznanja, a zatim je odigran revijalni meč Lokomotive i reprezentacije GFL. Duel je završen bez pobednika 1:1.

Pehar za najboljeg strelca pripao je Zoranu Katiću, igraču Hajduka iz Bačkog Dušanova, koji je tokom sezone postigao 14 golova. Pehar za fer-plej otišao je u ruke igračima Elektrovojvodine. Medalje i šampionski pehar igračima Lokomotive uručio je Dragan Vukasović, predsednik konferencije klubova GFLS.

Fudbal: "Lokomotivi" uručen pehar, revijalni meč završen bez pobednika

Vukasović je tokom obraćanja istakao da mu je drago što je Lokomotiva prvak lige i da je takmičenje ove godine bilo mnogo bolje u odnosu na prethodnu sezonu, ali da su očekivanja da naredne bude još uspešnije.

- Drago mi je da je Lokomotiva prva. Prvenstvo je bilo ujednačeno,  borba za trofej je bila znatno neizvesnija, imali smo čak četiri ekipe koje su se do poslednjeg kola borile za titulu.  Savez se maksimalno trudi da pomogne klubovima i sezona koja je iza nas bila je uspešna, a narednu očekujemo da bude još bolja. Ukoliko Lokomotiva odluči kao prvak da nastavi takmičenje u višem rangu, mi se moramo pobrinuti da u Gradskoj ligi ponovo bude 10 do 12 ekipa  kako bi se igralo više utakmica. Što se tiče Regionalne lige mislim da je najbolji potez jer je mnogo bolja od one Područne koje se mi sećam, a nema većih troškova i dugih putovanja – rekao je Dragan Vukasović.

Nakon podignutog pehara kapiten Lokomotive, Strahinja Marunić, je istakao:

Fudbal: "Lokomotivi" uručen pehar, revijalni meč završen bez pobednika

- Ponosan sam na svoje saigrače jer smo osvajanjem ove titule dokazali da drugarski i uz veliku želju možemo ostvariti mnogo. Nakon 60 godina osvojili smo titulu i svima nama je drago jer zamo koliko to znači ljudima koji su godinama uz ovaj klub poput Mirka Lazića dugogodišnjeg predsednika i svih njih koji nisu dozvolili da se u teškim situacijama klub ugasi, a i sadašnjem rukovodstvu na čelu sa predsednikom Nebojšom Vojvodićem. - sumirao je Marunić - Pokazali smo da  se drugarsvom i iskustvom  može mnogo. Mala Bosna nam je bila konkurent do poslednjeg trenutka i svaka čast tim mladim momcima, a mojim saigračima još jednom čestitke.

Revijalna utakmica

Lokomotiva – Reprezentacija GFL Subotica 1:1
Borović - Babičković

Fudbal: "Lokomotivi" uručen pehar, revijalni meč završen bez pobednika

Lokomotiva: Tripković, Vila, Marki, Marunić, Medaković, Takač, Građin, Lukić, Vuković, Savić, Đukanović. Igrali su još: Borović, Čuso, Vukadinović, Janjić, Nosković, Gulišija, Stojanović, Stipančević, Tomanić, Lukačev.

Reprezentacija GFL: Mijić, Oračić, Kuktin, Milanković, Rankov, Majlat, Orlovac, Andrašić, Hubert, Pletikosić, Katić. Igrali su još:  Beler, Babičković, Kondić, Vojnić Tunić, Tešić, Đorđević, Terzija.

Fudbal: "Lokomotivi" uručen pehar, revijalni meč završen bez pobednika

Izvor: Subotica.com
Revijalna utakmica Gradskog fudbalskog saveza, Lokomotiva - selekcija Subotice Revijalna utakmica Gradskog fudbalskog saveza, Lokomotiva - selekcija Subotice Revijalna utakmica Gradskog fudbalskog saveza, Lokomotiva - selekcija Subotice Revijalna utakmica Gradskog fudbalskog saveza, Lokomotiva - selekcija Subotice Revijalna utakmica Gradskog fudbalskog saveza, Lokomotiva - selekcija Subotice Revijalna utakmica Gradskog fudbalskog saveza, Lokomotiva - selekcija Subotice Revijalna utakmica Gradskog fudbalskog saveza, Lokomotiva - selekcija Subotice Revijalna utakmica Gradskog fudbalskog saveza, Lokomotiva - selekcija Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3535

Povezana vest

Povezane teme

gradska fudbalska liga

gradski fudbalski savez

fudbalski klub lokomotiva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.