Komentara: 0
Pregleda: 3940

Fudbal: Kadeti i omladinci Spartaka pobedama okončali sezonu

03.06.2018. u 11:25h
Izvor: Subotica.com
U poslednjem 30. kolu Lige Srbije obe selekcije Spartaka uknjižile su pobede. Omladinci su slavili protiv Radničkog iz Pirota sa 2:0, dok su kadeti u meču koji je odlučivao o opstanku bili bolji od Novog Pazara i pobedili sa 3:0.
Fudbal: Kadeti i omladinci Spartaka pobedama okončali sezonu

Omladinci sigurni protiv Radničkog

Omladinci Spartaka bili su mnogo bolji od Radničkog i lako upisali pobedu za kraj sezone. Radovanović i Marković su se pobrinuli za golove.

Gosti su prvi bili u prilici da dođu do vođstva, ali je Dokić dobro intervenisao nakon slobodniog udarca Šuaihua. Uzvratili su Subotičani, Milijašević je imao stopostotnu priliku, lopta je završila pored gola. Nedugo zatim, prečku je uzdrmao Sredojević. Inicijativa Spartaka isplatila se u 24. minutu. Nakon bravuroznog proigravanja Stanaćeva, Radovanović je postigao gol i Subotičanima doneo prednost. Samo tri minuta kasnije Marković je posle kontre povećao na 2:0.

U nastavku se vodila borba na sredini terena. Gosti su  imali šansu da smanje vođstvo. Dokić je načinio prekršaj nad Hučenom. Sudija je pokazao na belu tačku, ali je Spartakov čuvar mreže ispravio svoju grešku i odbranio penal. Do kraja nije bilo većih prilika za promenu rezultata i bodovi su zasluženo ostali u Subotici.

Spartak ŽK – Radnički (P) 2:0 (2:0)
Radovanović 24', Marković 27'

Spartak: Dokić (Janković),Radovanović, Jokić, Jančić, Milošević, Sredojević (Stojanović), Stanaćev,  Vukićević (Matijević), Kozomora (Dakić), Milijašević, Marković (Nenadović).

Radnički: Cvetanović, Čenju, Kamenović, S. Lučić, Hongži, J. Lčić, Šuaihu (V. Ćirić), L. Ćirić (Cvetanović), Đorđević, Šaučen, Hučen.

Važan meč kadeta, jedino pobeda bila u igri

Pred kadetskom ekipom Spartaka bila je utakmica odluke protiv direktnog konkurenta za opstanak u elitnom rangu, Novog Pazara. Tim Bogoljuba Džinića je uspeo svoje vršnjake da nadigra i sa 3:0 dođe do važna tri boda koja su Spartak sačuvala u ligi, pa će i naredne sezone da se takmiče među najboljim klubovima Srbije.

Fudbal: Kadeti i omladinci Spartaka pobedama okončali sezonu

Domaći tim je od starta krenuo ofanzivno. U osmom minutu Molnar je bio u prodoru, kapiten godtiju Ajdinović ga je oborio u kaznenom prostoru. Siguran sa bele tačke bio je Žiža i Spartaku doneo prednost. Nakon postignutog gola Subotičani su se malo opustili, gosti su to iskoristili i preuzeli inicijativu. Pokušavali su da što pre dođu do izjednačenja. Rmuš je u 12. minutu izveo slobodan odarac, Lakušić je bio najviši u skoku pred golom Spartaka, ali je Dokić sigurno intervenisao.

Nastavak utakmice doneo je veliku borbu. Prvo je Tomović propustio priliku za veću prednost Subotičana, a potom je Gudžević nakon pokušaja Bijelovića izbacio loptu sa gol linije i sprečio Spartak da udvostruči vođstvo.  U 76.minutu konačno je domaći tim povisio prednost. Lazić je izveo slobodan udarac iskosa sa desne strane. Šutirao je po zemlji, lopta je kroz šumu nogu prošla i završila u donjem daljem uglu. Na drugoj strani Škrijelj je bio u prilici da smanji vođstvo domaćih, ali je odbrana Spartaka dobro reagovala. Konačnih 3:0 postavio je Đuričković.

Spartak ŽK – Novi Pazar 3:0 (1:0)
Žiža 8' (p), Lazić 76', Đuričković

Spartak: Stajković(Nikolić), Mažić, Lazić, Cetina, Vidović, Tomović (Đurasović), Molnar (Stojanović), Božović (Kaurin), Bijelović, Žiža, Đuričković (Budimir).

Novi Pazar: Stanić, Camić, Husović (Rušević), Škrijelj, Gudžević, Brunčević, Ajdinović, Lakušić (Selimović), Rmuš (Džidić), Sadović (Ristić), Begović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3940
Povezane teme

fudbalski klub spartak

omladinska liga u fudbalu

kadetska liga u fudbalu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.