Komentara: 1
Pregleda: 2043
Foto

Fudbal: Het trik Slovićeve za plasman u drugi krug kvalifikacija za Ligu šampiona

05.11.2020. u 09:48h
Izvor: Subotica.com
Šampionke Srbije, fudbalerke Spartaka opravdale su ulogu favorita i upisale pobedu protiv prvaka Moldavije u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. „Golubice“ su golovima Tijane Filipović i Violete Slović savladale su Agaristu i obezbedile plasman u drugi krug.
Fudbal: Het trik Slovićeve za plasman u drugi krug kvalifikacija za Ligu šampiona

Spartak je slavio protiv prvaka Moldavije sa 4:0 u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. „Golubice“ su boljom igrom i golovim Filipovićeve i Slovićeve koja se tri puta upisala u listu strelaca,   stigle do trijumfa i obezbedlile prolaz u drugi krug. Tim Borisa Arsića  opravdao je ulogu favorita, a da nije bilo raspoložene Aline Saitan pred golom Agariste pobeda bi bila i ubedljivija. 

Fudbal: Het trik Slovićeve za plasman u drugi krug kvalifikacija za Ligu šampionaU prvom delu meča Spartak je u potpunosti dominirao. Subotičanke su imale inicijativu i konstantno atakovale na gol Moldavki, a gošćama nisu dozvolile gotovo ni da pređu na polovinu koja je pripadala šampionkama Srbije. Učestali pokušaji i mnogobrojne šanse „golubica“ su se nizali, ali su se igračice Agarsite opredeljene za defanzivnu igru dobro postavile i svaku šansu plavo – belih uspešno zaustavile. Imale su prilike Filipovićeva, Ćirićeva, Matićeva, Obradovićeva, ali je završnica izostala. Dobro raspoložena pred golom Alina Saitan odolevala je pokušajima Spartaka. Ipak u 32. minutu je poklekla. Obradovićeva je ubacila loptu s desne strane, a Tijana Filipović donela radost "golubicama" – 1:0.

TOMISLAV KARADŽIĆ PRATIO "GOLUBICE" - U loži Gradskog stadiona po propozicijama zbog trenutne epidemiološke situacije našao se mali broj zvaničnika iz sveta fudbala. Utakmicu Spartaka u 1. kolu kvalifikacija za LŠ su ispratili Tomislav Karadžić, počasni predsednik FSS, Bojan Pavićević, član IO FSS, Zoran Lekić, član komisije za ženski fudbal FSS,  Momčilo Marić, komesar Superlige za žene, Nataša Aleksić, član Gradskog veća Subotice zadužena za sport i omladinu i Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice.

Drugo poluvreme nije donelo velike promene u igri. Spartak je i dalje bio tim koji je dominirao na terenu. Imala je Slovićeva dve dobre prilike, ali nije uspela da ih realizuje, kao ni Matićeva. Konačno u 59. minutu posle asistencije Aline Bake, Violeta Slović je udvostručila prednost Subotičanki udarcem iskosa s desne strane i to sa peterca - 2:0. Slovićeva koja je u nastavku  utakmice prešla u  napad po drugi put je savladala Alinu Saitan. Tijana Matić je odlično nabacila loptu s desne strane, a Slovićeva glavom prosledila u gol za 3:0.

Fudbal: Het trik Slovićeve za plasman u drugi krug kvalifikacija za Ligu šampiona

U prvom minutu sudijske nadoknade kapitenka šampiona Srbije Violeta Slović postigla je treći gol za svoj tim i stavila tačku na pobedu od 4:0 koja je Spartaku obezbedila plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Spartak  - Agarista 4:0 (1:0)
Filipović 32’, Slović 59’, 70’, 91’

Spartak: Kostić, Vajda (Dejvis), Slović, Heslin (Golubović), Frajtović, Filipović, Pavlović, Milivojević (Tanasković), Matić, Ćirić (Farel), Obradović (Baka).

Agarista: Saitan, Brinza, Rusu, Musteata, Rotari, Katarau (Vasilači (Donika), Druta, Pesterean (Maidanšaia), Induča (Gamarat), Karaman, Čirika.

Fudbal: Het trik Slovićeve za plasman u drugi krug kvalifikacija za Ligu šampiona

U petak će se održati žreb za 2. kolo kvalifikacija, kada će naše šampionke saznati narednog rivala.

Izvor: Subotica.com
Fudbal: Spartak - Agarista (1. kolo kvalifikacija za LŠ) Fudbal: Spartak - Agarista (1. kolo kvalifikacija za LŠ) Fudbal: Spartak - Agarista (1. kolo kvalifikacija za LŠ) Fudbal: Spartak - Agarista (1. kolo kvalifikacija za LŠ) Fudbal: Spartak - Agarista (1. kolo kvalifikacija za LŠ) Fudbal: Spartak - Agarista (1. kolo kvalifikacija za LŠ) Fudbal: Spartak - Agarista (1. kolo kvalifikacija za LŠ) Fudbal: Spartak - Agarista (1. kolo kvalifikacija za LŠ)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2043
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.