Komentara: 0
Pregleda: 1257

Fudbal: "Golubice" ubedljive protiv Vojvodine, odlična uvertira pred početak kvalifikacija za Ligu šampiona

31.10.2020. u 12:35h
Izvor: Subotica.com
Fudbalerke Spartaka upisale su još jednu prvenstvenu pobedu. Savladale su Vojvodinu ubedljivim rezultatom 6:0 i na najlepši način napravile uvertiru pred kvalifikacionu utakmicu za Ligu šampiona koja ih čeka u sredu kada će ugostiti prvaka Moldavije.
Fudbal: "Golubice" ubedljive protiv Vojvodine, odlična uvertira pred početak kvalifikacija za Ligu šampiona
Foto: ŽFK "Spartak"

„Golubice“ su napravile najlepšu uvertitru pred kvalifikacionu utakmicu za Ligu šampiona pobedivši na Gradskom stadionu Vojvodinu sa 6:0 u 13. kolu Superlige Srbije. Nije mnogo trebalo timu Borisa Arsića da stigne do prednosti. Tijana Filipović se pobrinula za to. Gošće se nisu mnogo pitale, pa čak ni jednom nisu zapretile Milici Kostić, dok su Subotičanke brojale do šest.

Od starta je Spartak kontrolisao igru, atakovao na gol Vojvodine. Najbolju priliku imala je Filipovićeva, ali je nakon duplog pasa sa Matićevom pogodila stativu. Nije joj mnogo trebalo da se iskupi za propušteno. Već naredni napad je krunisala golom i dovela Subotičanke u vođstvo – 1:0. Na 2:0 povećala je Anastasija Ćirić posle lepe akcije. U 37. minutu akciju je započela Matićeva, ubacila je loptu ka sredini pred kazneni prostor do Milivojevićeve, a ona nesebićno uposlila Anastasiju Ćirić koja po drugi put vara Jovanu Đukić za 3:0. Imala je Tijana Filipović dobru priliku na isteku 40. minuta, ali je Đukićeva uspela da interveniše. Ipak, minut kasnije, još jednom se zatresla mreža Vojvodine. Vesna mIlivojević je sa desetak metara plasirala loptu za prednost od 4:0.

I u nastavku se igralo uglavnom na polovini terena koja je pripadala Novosađankama. Subotičanke su imale nekoliko prilika, a u najboljoj, da se po drugi put upiše u listu strelaca bila je Milivojevićeva. Uputila je šut sa ivice kaznenog prostora, ali je pogodila prečku. Pokušavale su šampionke da bolju igru krunišu još kojim golom, ali nisu uspevale sve do 82. minuta kada je Sara Pavlović prelepim golom povećala na 5:0, a tačku na ubedljiv trijumf stavila je Tijana Matić u poslednjem minutu meča. Pobedom od 6:0 Spartak je stigao do novih bodova u meču pred onaj najvažniji, kvalifikacioni za Ligu šampiona koji Subotičanke čeka u sredu.

Spartak – Vojvodina 6:0 (4:0)
Filipović 7’, Ćirić 33’, 35’, Milivojević 41’, Pavlović 82’, Matić 90’

Spartak: Kostić, Vajda, Slović, Heslin, Milivojević (Baka), Filipović (Tanasković), Golubović (Nađ), Pavlović, Matić, Obradović (Fareli), Ćirić (Dejvis).

Vojvodina: Đukić, Magovčević, Gajdobranski, Denda, Malijar, Milošević (Petrov), Petrović (Plavšić), A. Vuksanović (Medić), Beronja, N. Vuksanović (Trivić), Milanović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1257
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.