Komentara: 3
Pregleda: 1643

Fudbal: "Golubice" stale u polufinalu Kupa Srbije

17.05.2018. u 15:02h
Izvor: Subotica.com
U polufinalnom meču kupa Srbije Spartak je poražen od Crvene zvezde, nakon penala. Regularni deo utakmice završen je 1:1. „Golubice” su povele, gošće izjednačila za produžetke. Nakon penal ruleta više sreće su imale Beograđanke i plasirale se u završnicu najmasovnijeg klupskog takmičenja. Spartak je prvi put posle šest godina ostao bez finala u Kupu.
Fudbal: "Golubice" stale u polufinalu Kupa Srbije

U prvih 45. minuta se uglavnom vodila borba na sredini terena. Spartaka je imao nekoliko povoljnijih prilika u odnosu na Crvenu zvezdu koja je samo jednom ozbiljnije zapretila.  Dorin je u 17. minutu lobovala Vukovićevu, lopta je pala na dva metra pred gol, odskočila i završila preko prečke. Nešto kasnije na drugoj strani na isti način je Katarina Đorđević pokušala da dovede svoj tim do vođstva, ali je i ona bila neprecizna.

Pokušavale su domaće igračice iz daljine da matiraju Vukovićevu, ali je lopta nakon pokušaja Marfijeve, Matićeve i tamnopute Dorin završila u naručju Zvezdinog čuvara mreže. Lepa akcija gostujuće ekipe u 33. minutu nije završena do kraja. Đođevićeva je proigrala Mirelu Tenkov na levoj strani, odbrana Spartaka dobro je bila postavljena i osujetila nameru protivnika da ugrozi gol Kostićeve. 

Finiš prvog dela bio je buran. Nakon sudara Dorin i Vukovićeve igračice oba tima su se okupile pred golom  gostiju. Dok je medicinsko osoblje ukazivalo pomoć dvema igračicama koje su se sudarile pokoškale su se Marfijeva i Markovićeva. Deblji kraj izvukla je igračica Crvene zvezde i zaradila crveni karton.

U nastavku je ponovo Spartak prvi zapretio, ali nedovoljno da šansu pretvori u vođstvo. Na isteku 55. minuta Tijana Đorđević je bila u prodoru, međutim brzo su reagovale Subotičanke i zaustavile je pred šesnaestercom.  Pavlovićeva je izvela korner sa leve strane, Frajtovićeva pokušala, ali je Vukovićeva bila brža.

Vodila se borba, ali bez izglednijih prilika sve do 83. minuta kada je Dorin dovela Spartak u vođstvo. Frajtovićeva je uputila šut iskosa sa leve strane, Vukovićeva nespretno reagovala, Dorin je to iskoristila i loptu plasirala u mrežu Crvene zvezde za 1:0. U samom finišu gošće su izjednačile. Savanovićeva je bila precizna za 1:1 i penale.  

Nakon izvođenja jedanaesteraca više sreće su imale gošće i na kraju slavile plasman u finale Kupa.

Spartak – Crvena zvezda 5:6 (1:1 (0:0))
Dorin 83' - Savanović 89'
(penali: Matić 1:0, K. Đorđević 1:1, Frajtović 2:1, Savanović 2:2, Filipović 2:2, Malešević 2:3, Pavlović 2:3,T. Đorđević 2:3, Slović 3:3, Đuriček 3:3, Kler 4:3, Aranđelović 4:4, Krstanoska 4:4, Tenkov 4:5)

Spartak: Kostić, Krstanoska, Vajda, Slović, Frajtović, Kler, Filips, Filipović, Dorin, Pavlović, Matić .

Crvena zvezda: Vuković, Marković, T. Đorđević, Smiljković, Miladinović (Đuriček), Ogebe (Aranđelović), Savanović , Tenkov, K. Đorđević, Stojanović (Barjaktarović), Malešević.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 1643
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.