Komentara: 4
Pregleda: 2013

Fudbal: "Golubice" spremne za novu sezonu, ciljevi jasni

07.08.2020. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Fudbalerke Spartaka spremno dočekuju novu sezonu. Pripreme su odradile po planu, a ciljevi su i ove godine jasni - osvajanje šampionske titule i iskorak na međunarodnoj sceni. „Golubice“ već u subotu kreću u nove osvajačke pohode i odbranu pehara.
Fudbal: "Golubice" spremne za novu sezonu, ciljevi jasni

Šampionke Srbije, fudbalerke Spartaka su okončale uspešno pripreme i spremno dočekuju start šampionske trke. Kompletan pripremni period „golubice“ su odradile u Subotici i isplanirano sprovele u delo koliko je to trenutna situacija zbog pandemije dozvolila. I ove sezone u Spartaku se znaju ciljevi,a  oni su - osvajanje šampionske titule i što bolji rezultati u Evropi. Tim povodom svoja očekivanja su izneli Boris Arsić, šef struke, Violeta Slović, kapiten i sportski direktor i Milica Kostić zamenik kapitena i golman Spartaka.

Fudbal: "Golubice" spremne za novu sezonu, ciljevi jasni

- Bio je ovo veliki izazov za sve nas,  jer se do sada nismo susretali sa ovakvim situacijama. Sve ono što smo planirali „palo je u vodu“ u jednom trenutku. Morali smo da krenemo u nove projekcije sa mnogo nepoznanica i otvorenih pitanja, ali smo uspešno prebrodili ovaj period. Igračice su bile sjajne, maksimalno profesionalne. Prema obavezama i radnim zadatcima su se odnosile veoma odgovorno i sve od planova što smo mogli sproveli smo u delo. Jedina negativna tačka priprema je manjak kontrolnih utakmica. Sve one koje smo zakazali moralo je biti otkazano zbog aktuelne situacije sa korona virusom u svetu. To nam u ovom trenutku fali zbog uigravanja i podizanja nivoa igre, ali verujem da ova ekipa ima određena iskustva i kontinuitet i da će vrlo brzo ući u takmičarsku formu, iako nismo uspeli da odradimo taj deo u okviru priprema – kaže Arsić.

URUČENJE PEHARA - Spartak je deseti put za redom, a jedanaesti u istoriji, osvojio šampionsku titulu. Slavlje je odložio virus te će tek u subotu (8. avgusta) biti uručen pehar i medalje za ostvaren uspeh prošle sezone. Medalje će uručiti veteranke, prve osvajačice titule iz 1975. godine.

Novi šampionat Subotičanke počinju uz dobro poznate ambicije. Prvi izazov na tom putu „golubice“ čeka već u subotu.

- Ulazimo u novu sezonu puni optimizma. Očekujemo težak zadatak i izazove, ali se nadamo da ćemo svojim iskustvom i radom sve prebroditi i ostvariti ono što smo isplanirali. Prvi izazov nas čeka već u subotu, a u goste nam dolazi ekipa TSC-a. Kao i svakoj i ovoj utakmici pristupamo isto. Uvek postavimo dva cilja. Da igramo ofanzivan fudbal, lep i lepršav na oko, uz visoke takmičarske ciljeve. Tako je i za ovu takmičarsku sezonu. Smatram da imamo dobar tim i da ćemo uspeti u svojim planovima – poručuje šef struke Spartaka.

Violeta Slović, kapiten i sportski direktor Spartaka, osvrnula se na promene u igračkom kadru.

Fudbal: "Golubice" spremne za novu sezonu, ciljevi jasni

- Zbog pandemije i vanrednog stanja bili smo primorani da povučemo određene poteze. Nismo nastavili saradnju sa Rosom Đovanom, Milica Denda se vratila u Vojvodinu, Lena Marjanović je ustupljena Zemunu, a  Natalija Rosić TSC-u iz Kanjiže - objašnjava Slovićeva. - S obzirom da je UEFA donela odluku da će se Liga šampiona igrati u oktobru odlučili smo da pojačamo tim na neki pozicijama, te smo doveli dve igračice iz Amerike. Kejli Dejvis i Emili Helsin koje su tokom priprema pokazale svoj kvalitet i dobrim zalaganjem potvrdile da će značiti našem timu i pomoći nam da ostvarimo što bolje rezultate u prvenstvu, ali i u Evropi.

ŽREB ZA EVROPU U SEPTEMBRU - Da nije virus pokvario planove Spartak bi baš ovih dana negde igrao kvalifikacije za Ligu šampiona, ali zbog novonastale situacije sve je pomereno pa i nadmetanje na međunarodnoj sceni. Početkom septembra će se održati žreb kada će se saznati protivnik Spartak, a od 7. do 13. oktobra će se igrati kvalifikacioni turnir.

U rad prvog tima uključene su i talentovane devojčice iz škole fudbala.

- Prvom timu priključene su i devojčice iz mlađih kategorija i veoma sam ponosna što smo ukazali šansu mladim igračima da se razvijaju i prođu pripremni period sa nama. Natalija Obradović i Kristina Nađ su uspele svojim trudom i zalaganjem da nađu svoje mesto u prvom timu. Georgina Pataki, Staša Đokić i Maja Raić su takođe odradile pripreme sa nama. Verujem da će one  u bliskoj budućnosti biti deo ekipe - ističe kapiten Spartaka.

Spartak sutra na Gradskom stadionu igra prvu utakmicu u novoj sezoni, a u goste mu dolazi novajlija u ligi, a Milica Kostić zamenik kapitena pred duel sa ekipom iz Kanjiže poručuje da nova sezona donosi nove izazove, ali da ambicije i motivi ostaju isti.

Fudbal: "Golubice" spremne za novu sezonu, ciljevi jasni- U subotu nas očekuje prva utakmica u novoj sezoni i to protiv ekipe TSC-a koja je debitant u ligi. Sigurno da će biti dobar meč, jer će naš protivnik imati veliki motiv da opravda svoj plasman u viši rang. Nezahvalno je u ovom trenutku pričati o nekim velikim ambicijama, s obzirom na nedostatak utakmica i da već nekoliko meseci nemamo takmičarske izazove, ali smo pripreme odradili na zavidnom nivou i sve će polako doći na svoje mesto. Očekujem da će ova sezona biti borbena. Svi smo motivisani i željni fudbala. Jedva čekamo da počne borba za bodove - jasna je Kostićeva.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2013
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

ženski fudbal

bojan arsić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.