Komentara: 0
Pregleda: 1567

Fudbal: "Golubice" protiv vicešampiona Evrope u šesnaestini finala Lige šampiona

24.11.2020. u 14:16h
Izvor: Subotica.com
Žrebom održanim u Nionu prvak Srbije u ženskom fudbalu, Spartak, za protivnika u šesnaestini finala Lige šampiona dobio je Volfsburg. "Golubice" će u prvoj utakmici nokaut faze biti domaćini 9. decembra, a revanš meč se igra nedelju dana kasnije u Nemačkoj.
Fudbal: "Golubice" protiv vicešampiona Evrope u šesnaestini finala Lige šampiona

Subotičanke su već deceniju šampionke države,  a ovo im je šesti  put da su se kvalifikovale među 32 najbolje ekipe u Evropi. Ove godine i ako je sistem takmičenja promenjen zbog pandemije, te su se igrala dva kvalifikaciona kola, tim Borisa Arsića je prikazao odličnu igru i lako eliminisao prvaka Moldavije i bugarsku Sofiju na putu za elitu. Voljom današnjeg žreba Subotičanke su za rivala u šesnaestini finala Lige šampiona dobile dvostruke šampione - ekipu Volfsburga.

Dva tima sastala su se u sezoni 2015/16 u istoj fazi i Volfsburg je prošao dalje zahvaljujući pobedi na svom terenu nakon remija bez golova u Subotici.

Volfsburg je šampion Evrope bio u sezonama 2012/13. i 2013/14, a prošle godine je u finalu poražen od Liona.

Spartak je do sada pet puta bio učesnik šesnaestine finala Lige šampiona.  U sezoni 2012/2013 se kao drugoplasirana ekipa sa najboljim rezultatom kvalifikovao u top 32. Žrebom je dobio šampiona Švedske Geteborg gde je nakon dvomeča bio rezultat 4:0 (0:1, 3:0) u korist Šveđanki.

Godinu dana kasnije Subotičanke su u snage odmerile sa ekipom Rosijanke, ali im je malo sreće neodostajalo da odu korak više. Ruskinje su imale skor 5:3 (2:1, 1:1).

Po treći put "golubice" su se plasirale u šesnaestinu Lige šampiona u sezoni 2015/2016. Prepreka za osminu finala bio je Volfsburg koji je posle nerešenih 0:0 u Subotici slavio na domaćem terenu 4:0 i sprečio Spartak da se plasira dalje.

U sezoni 2018/1019 u šesnaestini Lige šampiona Spartak je koplja ukrstio sa Bajernom iz Minhena. Prvi meč odigran u Subotici završen je pobedom nemica od 7:0, a u revanšu pobeda je takođe pripala Bajernu 4:0.

Prošle sezone Subotičanke su bile i najbliže plasamnu u osminu finala. Odmerile su snage sa Atletikom iz Madrida. U Subotici je utakmica završena pobedom prvaka Španije 3:2, dok je revanš okončan nerešeno 1:1.

Ove godine Subotičanke imaju priliku da se revanširaju Nemicama. Prva utakmica igraće se u Subotici 9. decembra, a revanš u Nemačkoj biće odigran nedelju dana kasnije.

Ostali parovi ove faze su: Sankt Pelten – Cirih, Lankuti – Rozengard, Geteborg - Mančester siti, Sparta Prag - Glazgov siti, Juventus – Lion, Fiorentina - Slavija Prag, Benfika – Čelsi, Pomurje - Fortuna Hjoring, WFC/Harkov - BIIK/Kazigurt, Valerenga – Brondbi, Ajaks - Bajern Minhen, PSV Ajndhoven – Barselona, Minsk - LSK Kviner, Gornik - Pari Sen Žermen, Servete - Atletiko Madrid.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1567
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

liga šampiona

uefa women's champions league

uefa liga šampiona za žene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.