Komentara: 6
Pregleda: 2824

Fudbalerke Spartaka poražene od Volfsburga (4:0)

15.10.2015. u 10:13h
Izvor: Subotica.com
U revanš utakmici šesnaestine finala Lige šampiona prvak Srbije Spartak poražen je od Nemačkog Volfsburga sa 4:0 i oprostio se od elitnog takmičenja. Iako su u prvom meču u Subotici šampionke Srbije odigrale nerešeno, Nemice nisu dale da se iznenade na svom terenu. Uspele su da osujete taktiku Subotičanki i stignu do pobede.
Fudbalerke Spartaka poražene od Volfsburga (4:0)

Nemice su od starta nametnule svoj ritam igre i sve češće bile u prilici da zatresu mrežu Spartaka. Pokušavale su u više navrata, ali su bile neprecizne. U 10. minutu šansu da Vučicama donese prednost imala je Dikenmanova, međutim Kostićeva je odlično intervenisala. Ubrzo potom u prilici se našla Goesling, ali je Kostićeva osujetila njen pokušaj i sačuvala svoju mrežu.

Izvanredno je branila Milica Kostić, odolevala je svim pokušajima Nemica sve do 30. minuta kada je Faist uspela da je matira i dovede Volfsburg u vođstvo. Igrao se 40. minut, Faist je ponovo imala šansu da zatrese mrežu Spartaka, Kostićeva je uspela da interveniše. Ipak u završnici prvog poluvremena, Simićeva nakon centaršuta Jakabfi povećava vođstvo prvaka Nemačke na 2:0.

Fudbalerke Spartaka poražene od Volfsburga (4:0)

foto: ŽFK "Spartak"

I u nastavku susreta Voffsburg je dominirao. Nakon propuštenih prilika Dikenmanove i Simićeve, u 54.minutu Lara Dikenman postiže treći gol za Volfsburg.

Dvostruka izmena u redovima Nemica. Samo što je ušla Karolina Graham Hansen uspela je da poveća prednost svog tima. Nakon duplog pasa sa Eliz Busagli na ivici šesnaesterca iskosa sa leve strane poslala je loptu pravo u rašlje za 4:0. Imale su domaće igračice još nekoliko prilika, međutim odbrana Spartaka uspela je da osujeti sve pokušaje Nemica i spreči ubedljiviji trijumf dvostrukog prvaka Evrope koji i ove sezone ima ambicije da osvoji Ligu šampiona. 

Volfsburg – Spartak 4:0 (2:0)

Fudbalerke Spartaka poražene od Volfsburga (4:0)

foto: ŽFK "Spartak"

VOLFSBURG: Šult–, Fišer, Faist, Jakabfi (od 72. Jensen), Blase, Dikenman (od 61. Pajor) , Goesling, Busagli, Simić , Vulaert, Bahman (od 61. Graham).

SPARTAK: Kostić, Vajda, Krstić, Radanović, Ilić, Malešević, Mesomo, Poljak, Nikolić , Marenić, Ngaska.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2824

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

uefa women's champions league

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.