Komentara: 0
Pregleda: 1132

Fudbal: "Golubice" protiv Sofije za šesnaestinu finala Lige šampiona

06.11.2020. u 16:27h
Izvor: Subotica.com
Današnjim žrebom održanim u Nionu prvak Srbije u ženskom fudbalu,Spartak, dobio je protivnika u drugoj kvalifikacionoj rundi za Ligu šampiona. Naše šampionke 18. ili 19. novembra odmeriće snage sa ekipom Sofije u Bugarskoj.
Fudbal: "Golubice" protiv Sofije za šesnaestinu finala Lige šampiona

„Golubice“ su žrebanjem za Ligu šampiona održanom u Nionu dobile za protivnika u drugom kolu kvalifikacija  prvaka Bugarske, ekipu Sofije. Subotičankama već dobro poznat rival, sa kojim su se već dva puta susrele tokom kvalifikacionih turnira. Šampionke Srbije u oba susreta su bile bolje. U sezoni 2012. gdine pobedile su sa 7:0 u direktnoj odluci za drugo mesto u grupi koje ih je odvelo u nokaut fazu i 2016. godine kada je Spartak slavio trijumf od 2:0. Veruju i ovog puta u taboru „golubica“ da će ostvariti rezultat koji će ih odvesti u šesnaestinu finala Lige šampiona.

- Naša želja je bila da za protivnika dobijem Sofiju i ispunila se. Iako ćemo igrati na gostujućem terenu, mislim da neće biti nikakvih problema. Protibvnika poznejemo. Iimali smo priliku da odmerimo snage sa ekipom Sofije i upišemo pobedu od 2:0, ako sada bude sve kako treba verujem da možemo ostvario i ubedljiviji trijumf – kaže Tijana Filipović, igračica Spartaka koja je otvorila seriju protiv Moldavki za prolazak u drugi krug

Šeff struke Spartaka posle žreba nije skrivao zadovoljstvo. Sportska sreća ovog puta bila je na strani šampionki Srbije tokom izvlačenja parova za drugu rundu kvalifikacija.

- Prvi put posle 10 godina učešća na međunarodnoj sceni imali smo sreće u žrebu za obe runde i dobili lakše protivnike. Igraćemo utakmicu u Bugarskoj, u svakom slučaju bolja opcija nego da moramo putovati u Ukrajinu. Naš cilj je jasan i već od danas se  ozbiljno pripremamo za tu utakmicu. Mislim da smo favoriti, ali to opet ne mora da znači ništa jer se igra samo jedna utakmica. Okolnosti su malo specifične zbog pandemije i sada je najvažnije da ekipu sačuvamo i da imamo sve igračice na raspolaganju. Trudićemo se da napravimo dobru pripremu, da izanaliziramo sve detalje i spremno dočekamo meč sa Sofijom koji će se igrati 18. ili 19. novembra – jasan je Boris Arsić, šef struke Spartaka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1132
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

uefa women's champions league

uefa liga šampiona za žene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.