Komentara: 16
Pregleda: 3200

Fudbal: "Golubice" posle produžetaka okončale učešće u Ligi šampiona

22.08.2021. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Spartak se posle dramatične završnice u finalnoj utakmici grupne faze kvalifikacija oprostio od Evrope. Subotičanke su nakon produžetaka i 120 minuta igre poražene od Tventea sa 5:3. Iako su „golubice“ gotovo bile obezbedile prolaz dalje jer su imale prednost od tri gola, Holanđanke su u finišu meča za kratko vreme uspele da izjednače (3:3) i izbore produžetke gde su bile uspešnije i još dva puta zatresle mrežu šampionki Srbije.
Fudbal: "Golubice" posle produžetaka okončale učešće u Ligi šampiona

Subotičanke su odlično otvorile utakmicu. Od starta su preuzele inicijativu i diktirale ritam igre. Vesna Milivojević je pokušala već  u petom minutu da ugrozi Dafne Van Domselar, ali nije uspela. Atakovale su „golubice“ ka golu Tventea, nizale prilike, Filipovićeva, Kusi, Ovusu.

Odolevale su Holanđanke. Tijana Filipović kao i u prvom meču i protiv domaćina je „mrsila konce“ protivničkom timu, pokušavala da zatrese mrežu za prednost Spartaka, ali nije uspela. U dobroj prilici se našla i Slovićeva, odbranila je Dafne Van Domselar.

U 21. minutu ipak je odbrana Tventea poklekla. Sandra Ovusu je nakon fantastične asistencije Moli Fiedler bila precizna i donela radost šampionkama Srbije – 0:1. Nakon primljenog gola pokušao je i domaći tim da dođe do gola Milice Kostić, ali je bilo bezuspešno.

I u nastavku je Spartak diktirao igru. Nisu se štedele „golubice“ u borbi da što pre dođu do drugog pogotka. Pokušale su Kusi, Filipović, Ovusu, nisu uspele. Na drugoj strani zapretila je Van Es, ali je lopta posle njenog šuta bila lak plen za Kostićevu. Nastavile su šampionke Srbije da atakuju ka golu Tventea. 

U 68. minutu Anđela Frajtović je odlično centrirala, a Sandra Ovusu po drugi put matirala Dafne Van Domseler za prednost Subotičanki od 2:0. Nije mnogo trebalo, a Tijana Filipović je povećala vođstvo Spartaka na 3:0.

Poslednjih desetak minuta utakmice pripalo je Holanđankama. Za kratko vreme su tri puta tresle mrežu Spartaka i uspele da izjednače i izbore produžetke.

Domaći tim je bio uspešniji u produžecima i sa dva gola rešio pitanje pobednika u finalu. Tvente je obezbedio plasman dalje, a Spartak se u kvalifikacijama oprostio od Lige šampiona.

Tvente – Spartak 5:3 (0:1)
Kalma 80’, 86’, 108 (p), , Stolze 84’ - Ovusu 21’, 68’,Filipović 73’

Tvente: Van Domselar, Dikstra, Van Es, Džema (Evererst), Olislagers, Van Duren, Giesen (Kaptein), Kasparij, Jansen (Duren), Kalma, Stolze (Kajzer).

Spartak: Kostić, Rejes, Slović, Džekmon, Kusi, Milivojević, Fiedler, Stupar, Frajtović, Filipović, Ovusu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 3200
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.