Komentara: 1
Pregleda: 1442

Fudbal: „Golubice“ počele pripreme za novu sezonu

11.07.2021. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
Nakon duže pauze, fudbalerke Spartaka su počele pripreme za nastupajuće izazove na evropskoj sceni i u domaćem šampionatu. Uz nekoliko promena u stručnom štabu Subotičanke kreću sa radom uz iste ambicije kao i prethodnih godina - odbrana duple krune, ali i što bolji učinak u Ligi šampiona.
Fudbal: „Golubice“ počele pripreme za novu sezonu

Šef struke šampiona sa severa Bačke izneo je plan priprema koji će sprovesti tokom šestonedeljnog rada do starta nove sezone, ali i kvalifikacija u Ligu šampiona koje čekaju „golubice“ već polovinom avgusta. Imaće Subotičanke dovoljno vremena da se pripreme i spremne dočekaju početak kvalifikacija i pohoda na novu titulu prvaka države.

- Nismo kompletni, veliki broj devojaka je u kampu reprezentacije U19 i U17. Igračice iz inostranstva će nam se priključiti u narednih nekoliko dana. Kada budemo na okupu sve će ići po planu. Prvu fazu  ćemo uraditi u Subotici, a potom se selimo u Sarajevo gde ćemo učestvovati na međunarodnom turniru. Tamo ćemo igrati sa prvakom Bosne i Hercegovine Sarajevom i šampionkama Hrvatske, ekipom Osijeka. Posle turnira se selimo na Zlatibor, a tu sledi najvažnija  faza priprema. Do tog perioda bi trebali da kompletiramo ekipu, da možemo raditi na taktičkim detaljima uz fizičke. U sklopu priprema odigraćemo i nekoliko kontrolnih utakmica. Pored mečeva sa Sarajevom i Osijekom za sada smo se dogovorili da snage odmerimo sa ekipom DVTK-a iz Mađarske. Maksimalno ćemo iskoristiti period pred nama da se pripremimo, napravimo dobar tim i da prvu utakmicu u Holandiji 18. avgusta odigramo što je bolje moguće i uđemo u finalni susret. Imamo iskustva u dosadašnjem učešću, igrali smo  sa mnogo jačim protivnicima i pokazali da možemo da se nosimo i sa takvim rivalima. Ukoliko dobro odradimo pripreme i složimo sve kockice mislim da možemo da se nadamo najboljem i prolasku u drugu rundu – kaže Boris Arsić, šef struke Spartaka.

Fudbal: „Golubice“ počele pripreme za novu sezonu

MORAČA DIREKTOR - Stručni štab Spartaka u novu sezonu kreće u pojačanom sastavu. Šefu struke Borisu Arsiću i dosadašnjem pomoćniku Marku Anđiću priključili su se Miroslav Beljin pomoćni trener, Aleksandar Đurić koncicioni i trener golmana Mile Matić. Pored kadrovskih promena u stručnom štabu „golubice“ su dobile i direktora. Miodrag Morača je imenovan za direktora kluba i omladinske škole. Sa svojim dugogodišnjim iskustvom mnogo će značiti klubu u cilju poboljšanja i napretka rada posebno u omladinskoj školi.

Kada je u pitanju igrački kadar velikih promena nije bilo. Kostur tima je ostao, a u tokom narednih dana stićiće i pojačanja.ine je ostao gotovo isti, samo sa Keri Zerfos nismo produžili saradnju. Ona se vratila u Ameriku. U pregovorima smo sa nekoliko igračica, očekujemo da ćemo  se pojačati na pozicijama koje su nam neophodne i važne. Iz omladinskog pogona

- Igrački kadar od prošle godnekoliko igračica je priključeno seniorskoj ekipi.  Nadam se da će do odlaska na Zlatibor biti sve iskristalisano – ističe Arsić.

Kapiten Spartaka, Violeta Slović, istakla je da su ciljevi i ove sezone visoki kao i do sada i da se nada da će u tome uspeti.

- Uspeli smo da osvojimo dupu krunu i ispunili cilj da se borimo u evropskom takičenju i zbog toga sam veoma ponosna. Svaki sportista na klupskom nivou ima san da se takmiči u Ligi šapiona, a mi smo već dvanestu godinu za redom  učesnice. Još smo pod utiskom osvajanja šampionsk etitule i duple krune, posebno što nam je grad priredio nezaboravan doček. To nam daje obavezu da u narednom periodu budemo na visokom nivou, da ostvarimo svoje ciljeve, a to je da prođemo rundu jedan. Obavezu prema državi da budemo na maksimalnom nivou jer smo predstavnici Srbije i verujem da će se mlade igračice ugledati na nas i da će one jednog dana biti deo nas i lepe fudbalske priče. Iskoristićemo pripreme da se maksimalno spremimo psihofizički i pokušati da ostvarimo svoje ciljeve – poručila je Slovićeva.Fudbal: „Golubice“ počele pripreme za novu sezonu

SPARTAK DOMAĆIN U BAČKOJ TOPOLI

Gradski stadion bi trebalo da se rekonstruiše prema planovima i ukoliko dođe do toga Spartak (muški i ženski tim) će svoje utakmice igrati van grada.

- Raduje nas činjenica da će se stadion raditi je je to za sve nas bolje. Ispunjavaće uslove koji su neophdni da bi smo odigravali evropske utakmice, a samim tim ćemo i olakšati svima nama rad. Ukoliko dođe do radova mi ćemo svoje utakmice kao domaćini igrati u Bačkoj Topoli na stadionu TSC-a ili u Senti. Klub je u pregovorima, a rukovodstvo TSC-a ima dobru volju da izađe u susret i pmogne – kaže Bojan Arsić, generalni sekretar Spartaka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1442
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

bojan arsić

boris arsić

violeta slović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.