Komentara: 1
Pregleda: 1032

Fudbal: "Golubice" počele pripreme za nastavak sezone

16.01.2023. u 14:57h
Izvor: Subotica.com
Šampionke Srbije, fudbalerke Spartaka, počele su pripreme za nastavak prvenstva koji je zakazan za 11. mart. Cilj i za ovu sezonu je jasan - odbrana duple krune i igranje Lige šampiona.
Fudbal: "Golubice" počele pripreme za nastavak sezone

„Golubice“ će prvih dana raditi na Gradskom stadionu, a potom se sele u Antaliju gde će nastaviti sa pripremama u sklopu kojih će odigrati i tri kontrolne utakmice sa jakim rivalima.

- Ekipa će raditi u Subotici na Gradskom stadionu, a već 21. januara putujemo u Antaliju gde ćemo ostati 11 dana. U sklopu priprema u Turskoj planirano je odigravanje tri kontrolne utakmice. Prvi rival će nam biti turski Antalija Spor i sa njima ćemo igrati 26. januara. za 31. januara dogovoren je meč sa Dinamom iz Moskve i treći rival će nam biri Zenit šampion Rusije. Iz Antalije se vraćamo 1. februara, a za 4. februar je zakazana utakmica u Osijeku. Posle toga kreću reprezentativne aktivnosti i to je razlog zašto je ovako ubrzan tempo. Od 10. februara sve su nam selekcije sa reprezentacijom. Po okončanju reprezentativnih obaveza već 26. februara idemo u Italiju na turnir u Rimu gde smo dve godine bili osvajači. I ove godine smo prihvatili poziv da kao branioci učestvujemo gde će od 26. do 3. marta nastupati kombinovana ekipa. Na turniru u Italiji imaćemo dobre protivnike iz Kanade, Engleske, Rusije, Ukrajine, Crne Gore i Srbije. Generalna proba sa prvakom Mađarske Ferencvarošem zakazana je za 1. mart – kaže Bojan Arsić, generalni sekretar Spartaka. - Napravili smo dobar set utakmica sa odličnim protivnicima koji će poslužiti stručnom štabu za što bolju pripremu ekipe za takmičenje koje počinjemo već 5. marta kada nam je zakazana utakmica osmine finala Kupa Srbije.

Svaka pauza i prelazni rok donose promene u igračkom kadru.

- Klub je za sada napustila Džesika Kovart koja je otišla u Švedsku. Radimo na tome da se adekvatno pojačamo, da složimo tim i mehanizam igre podignemo na nivo koji nam je potrban da bi se uspešno takmičili i tu će nam najviše pomoći kontrolne utakmice koje smo zakazali. Prelani rok je počeo danas i traje do 10. februara. To je period kada je sve moguće. Biće sigurno i odlazaka i dolazaka. Ono što je veoma bitno, čak 10 devojaka iz B tima ide na pripreme. To su digračice iz naše škole, naša budućnost i od njih 10 će se do 10. februara odlučiti ko će biti priključen A timu. Na taj način polako podmlađujemo seniorki tim i to sa igračicama koje imaju već iskustvo u superligaškom društvu. Imaju sezonu iza sebe i to je bila strategija kluba da tu decu pripremimo za A tim. Imaće priliku da kroz jake utakmice tokom priprema stručni štab vidi gde su na kom nivou – dodaje Bojan Arsić.

Ambicije i ciljevi kluba su jasni, a da bi se ostvarili neophodno je odraditi dobro pripreme i spremiti strategiju za drugi deo prventvene trke.

- Isplanirali smo dobro pripremni period. Treba složiti kockice i formirati tim za ono što je pred nama,   jer  vrlo brzo nas očekuju aktivnosti gde se odlučuje pitanje prvaka države. I kao što sam u najavi na startu sezone rekao, borba za titulu će se voditi između Spartaka i Crvene zvezde. Trenutno smo mi u bodovnoj prednost, ali imamo još tri utakmice sa njima, od toga dva gostovanja u Beogradu, a prvo je 18. marta i ta utakmica će donekle usmeravati prolećni deo  – kaže Boris Arsić, šef struke Spartaka. - Fokusirani smo na svoj rad i pokušaćemo da se dobro pripremimo za te izazove. Da ovaj period iskoristimo maksimalno da dovedemo adekvatna pojačanja koja će nam  biti potrebna da ostvarimo svoje planove, a oni su jasni. Naši ciljevi i ambicije su da osvojimo titulu prvaka Srbije, Kup i da ponovo izborimo učešće u Ligi šampiona gde su želje postavljene još prošle godine i voleli bi da napravimo iskorak. Kako b to uspeli moramo da budemo najbolji u svojoj državi. Neće biti lak zadatak, ali se andam da ćemo uz svoje znanje i iskustvo uspeti.

Violeta Slović, kapiten Spartaka, poželela je saigračicama da ih mimoiđu povrede na putu ka ostvarenju cilja i osvajanju duple krune.

- Svaka nova godina je i novi  izazov za nas. Mi želimo da nastavimo pobednički niz iz prethodne godine i samim tim da osvojimo duplu krunu. Daćemo sve od sebe da i u voj godini obradujemo naše navijače. Da pružimo igru iz prethodnih sezona. Svesni smo da je najteže  odbraniti šampionsku titulu. Koliko god se to nekima činilo da je lako, nije ni malo. Znamo koliko je uloženo truda, rada i znoja da bi to postigli – rekla je Slovićeva. - Ono što je najvažnije sada jeste da moje saigračice prođu bez povreda ovaj pripremni period i da svi zajedno uđemo u nove pobede. Srećni smo zbog toga što nam je klub omogućio da odemo u Tursku na pripreme gde ćemo odmeriti snage sa jakim ekipama kako bi se što bolje spremile za nove izazove.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1032
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

bojan arsić

boris arsić

violeta slović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.