Komentara: 0
Pregleda: 1253

Fudbal: "Golubice" počele pripreme za nastavak sezone

19.01.2021. u 09:28h
Izvor: Subotica.com
Šampionke Srbije, fudbalerke Spartaka, počele su pripreme za nastavak prvenstva koji je zakazan za 27. februar. Cilj i za ovu sezonu je jasan - odbrana duple krune i igranje Lige šampiona.
Fudbal: "Golubice" počele pripreme za nastavak sezone
Foto: ŽFK "Spartak"

Ženski fudbalski klub "Spartak" pripreme za nastavak prvenstva počeo je u podmlađenom sastavu. Šef struke, Boris Arsić, izvršio je prozivku igračica u Hali sportova, gde su odmah odrađena i uvodna testiranja.

Na prvom okupljanu odazvale su se gotovo sve igračice, osim Milice Kostić koja je opravdano odsutna, a priključeno je i deset iz podmlatka Spartakove škole. Prvi čovek struke Spartaka ukratko je izneo plan priprema i istakao koji su ciljevi šampiona u nastavku trke za bodove.

Fudbal: "Golubice" počele pripreme za nastavak sezone

- Imamo specifične pripreme ispred sebe jer će trajati svega pet nedelja, a uz sve to imamo i problem zbog reprezentativnih aktivnosti što dodatno otežava naše planove. Prvi deo ćemo obaviti u Subotici, a drugi bi trebalo negde van našeg grada. U narednim danima ćemo znati i to jern nam zbog toga  zavise i prijateljske utakmice.  hoćemo igrati ovde ili negde na drugom mestu – objašnjava šef struke Spartaka. -  Ne možemo da budemo opušteni, jer je tek prvi deo sezone iza nas. Čeka nas nastavak prvenstva gde se vodi glavna  borba za šampionsku titulu i Kup takmičenje. Pokušaćemo da ovaj period iskoristimo da se što bolje pripremimo za sve ono što nas čeka. U drugoj polovini februara počinjemo sa takmičenjem. Nadam se da ćemo do tada uspeti da složimo ekipu i dovedemo do fizičkog stanja da može da odgovori svim zahtevima. Imamo mnogo izazova sa kojima se suočavamo. Verujemda ćemo iskustvo koje imamo maksimalno upotrebiti sada i da ćemo ovih pet nedelja iskoristiti na što bolji način.

Svaki prelazni rok donosi promene u timu. Tako će biti i ove zime.

- Igrački kadar će svakako pretrpeti reforme. Naše igračice su sve interesantnije velikim evropskim klubovima i to je nešto čime se svaki put sukobljavamo kada dođe prelazni rok. Pola Evrope ima interesovanje za naše igračice, a mi nemamo načina da njih zadržimo jer u ženskom fudbalu nema transfera. Ko će ostati, a ko otići još ćemo videti. Sve ove godine u nazad smo mi fokus stavili na razvoj omladinske škole, a naše mlađe selekcije su pokazale odlično i pripreme s prvim timom počelo je 10 devojčica iz najtalentovanije selekcije koja je bila šampion Srbije. Predvideli smo reformu ekipe i mislim da taj period dolazi sada kada ćemo podmladiti tim. Nakon testiranja znaćemo i na osnovu tih rezultata baziraćemo dalji tok priprema i videti ko će od mlađih igračica doći u prvi tim. Pored toga radimo i na dovođenju pojačanja s obzirom da su nas napustile  Sara Pavlović koja karijeru nastavlja u Norveškoj  i Kristina Tanasković kojoj je istekao ugovor – kaže Bojan Arsić, generalni sekretar šampiona Srbije

Fudbal: "Golubice" počele pripreme za nastavak sezone

I ove sezone cilj je jasana, a to je osvajanje duple krune i plasman u Ligu šampiona.Pomalo specifična situacija donela je i mnogobrojne složene probleme, ali rukovodstvo prvaka Srbije veruje da će uspeti prebroditi i ove nedaće.

- Imamo iste ciljeve, ali je u ovoj situaciji došlo pitanje same realizacije s obzirom da se nalazimo u veoma teškom periodu za sport, generalno za društvo i to je nešto  što će nas mučiti u ovoj godini. Mi smo ponosni i srećni  što smo prošlu godinu uspeli da izguramo na način na koji jesmo gde smo ponovili odlične rezultate. Nalazimo se u jednuj veoma teškoj situaciji i verujem da će svi kolektivi  uputiti apel što rukovodstvu u svojim gradovima,  što na nivou države za pomoć u sportu. Smatram da svaki kolektiv zaslužuje podršku države. Žao nam je što kao grana fudbala, ženski fudbal nije bio deo paketa pomoći koje je Ministarstvo sporta pružalo klubovima. Zašo i mi nismo bili deo tog paketa pomoći otvorili smo pitanje. Nama bi svakako značilo jer malo ko zna da smo klub koji je imao mnogo novih obaveza i nameta. Apelujemo na sve  institucije da moraju pomoći sport, posebno ženski u ovoj složenoj situaciji jer niko neće moći da funkcioniše bez podrške. Verujem da će se naći rešenje da svi sportski subjekti izađu iz ove krize – ističe generalni sekretar Spartaka.

Violeta Slović, kapiten Spartaka i najiskusnija u jatu "golubica", očekuje da se podmladak dobro uigra tokom priprema i da ove sezone prigrle duplu krunu.

Fudbal: "Golubice" počele pripreme za nastavak sezone

- Nova godina je donela i nove izazove. Naša želja je da osvojimo duplu krunu i verujem da ćemo je uspeti ostvariti. Dosta mladih igračica je počelo pripreme sa nama što nas posebno raduje jer je to potvrda da se dobro radilo u prethodnom periodu u mlađim kategorijama. One su takođe šampioni u svom uzrastu i verujem da će da pokažu šta znaju i da će ih sve više biti priključeno prvom timu – kaže Slovićeva.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1253
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

bojan arsić

boris arsić

violeta slović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.