Komentara: 3
Pregleda: 2687

Fudbal: "Golubice" otputovale u Slovačku na kvalifikacije za Ligu šampiona

05.08.2019. u 16:12h
Izvor: Subotica.com
Fudbal: "Golubice" otputovale u Slovačku na kvalifikacije za Ligu šampiona

Šampionke Srbije, fudbalerke Spartaka, otputovale su danas u Slovačku gde će od 7. do 13. avgusta igrati kvalifikacije za Ligu šampiona. Subotičanke su nosioci pete grupe, a protivnici u borbi za šesnaestinu finala najeminentnijeg takmičenja su im MDA iz Moldavije, mađaski Ferencvaroš i domaćin Slovan. Biće ovo prvi izazov u novoj sezoni za „golubice“.

- Iza nas je dobar period priprema. Radili smo u Subotici i na Zlatiboru. Devojke su sve zadatke besprekorno odrađivale. Kroz nekoliko prijateljskih utakmica uigravali smo ekipu i spremno dočekujemo prve takmičarske mečeve – kaže Boris Arsić, šef struke srpskog šampiona.

Devetostruki šampion je pretrpeo kadrovske promene u odnosu na proteklu sezonu, ali s velikim optimizmom u izmenjenom sastavu „golubice“ kreću u novu sezonu uz želju da ostvare dobar rezultat i izbore plasman u dalji tok takmičenja na međunarodnoj sceni.

- Bilo je dosta odlazaka. Ekipu su napustile i prešle u druge klubove, Okjere, Goja, Rosa da Kosta, Kričak i Frajtovićeva. Ostao je kostur tima i mi smo oko toga gradili ekipu za nove poduhvate. Tim je pojačan sa šest internacionalnih igračica koje se polako uklapaju u ekipu i sigurno da ćemo i ove sezone biti jak konkurent u pohodu na korak više u eminentnom takmičenju - objašnjava Arsić

Fudbal: "Golubice" otputovale u Slovačku na kvalifikacije za Ligu šampiona

Na startu kvalifikacija Subotičanke će odmeriti snage sa prvakom Moldavije, potom igraju protiv Slovana i na kraju sa Mađaricama.  

- Na startu kvalifikacija igramo utakmicu protiv šampiona Moldavije. Nemamo mnogo informacija o prvom rivalu u grupi, sem da su tim koji više forisira defanzivnu igru. Sledi meč sa domaćinom Slovanom, dok na kraju dolazi možda i najteži rival Ferencvaroš protiv kojeg će verovatno biti odlučujući meč kza prolaz dalje.  Ostvareni učinak tokom provera ulivaju nadu i optimizam ped naše kvalifikacije. Neće biti lako, ali verujemo u naš tim i očekujemo dobre rezultate – poručuje strateg Spartaka.

Subotičanke u sredu (7. avgusta) igraju prvu utakmicu, a protivnik im je MDA, prvak Moldavije. Protiv domaćina Slovana igraju u subotu (10. avgusta), dok je poslednja prepreka šampionkama Srbije u grupi prvak Mađarske - Ferencvaroš, sa kojim igraju u sredu 13. avgusta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2687

Povezane vesti

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

boris arsić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.