Komentara: 4
Pregleda: 4087

Fudbal: Silovit start "golubica" - dvanaest golova u mreži šampiona Moldavije

07.08.2019. u 17:23h
Izvor: Subotica.com
Na startu kvalifikacija za Ligu šampiona za žene, prvak Srbije, Spartak, deklasirao je predstavnika Moldavije. Subotičanke su slavile sa 12:0 protiv Agariste.
Fudbal: Silovit start "golubica" - dvanaest golova u mreži šampiona Moldavije

Odlično su otvorile kvalifikacioni  turnir za Ligu šampiona fudbalerke Spartaka u Slovačkoj i u prvom meču pete grupe deklasirale  ekipu Agariste iz Moldavije ubedljivim rezultatom od 12:0. Tim Borisa Arsića ni jednog trenutka nije prepuštao slučaju ništa i zasluženo je stigao do trijumfa.

Subotičanke su od prvog sudijskog zvižduka  nametnule svoju igru i već posle tri minuta povele golom novajlije Adamek. Nizale su svoje šanse i prosto vezle pred golom Moldavki, da bi već posle 13. minuta pogotkom Dende udvostručile prednost. Igračice Agariste nisu se ništa pitale na terenu. „golubice“ su diktirale tempo igre i do poluvremena još šest puta primorale golmanku moldavskog prvaka da vadi loptu iz mreže. Bile su precizne, Matićeva,Delgadilo i Filipovićeva koja se dva puta upisala u listu strelaca pre odnora.

I nastavak susreta je protekao u znaku šampionki Srbije. Raspoložene „golubice“ su nadigrale rivala u potpunosti. Da su bile preciznije rezultat bi bio i ubedljiviji. Na kraju zaslužena pobeda na startu kvalifikacija i osvojena tri boda.

Fudbal: Silovit start "golubica" - dvanaest golova u mreži šampiona Moldavije

Spartak – Agarista 12:0 (8:0)
Adamek  '3, '67 i '72, Denda '16, Matić '20, Delgadilo '27, '32 i 45+'2, Filipović '29, '33 i '84 i Viliams '79

Spartak: Kostić, Denda (Viliams), Vajda, Slović, Lukas, Adamek (Tanasković), Fiedler, Delgadilo, Filipović, Porter (Derviši), Matić.

Agarista: Kerešu, Brinza (Indiša), Gergelegi, Mereuța, Musteața, Katarau (Kajuhari), Andone, Munteanu, Peșterean (Druta), Login, Zdorovetči.

Drugo kolo se igra u subotu 10. avgusta, a sastaju se Spartak – Slovan, Agarista – Ferencvaroš.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4087

Povezane vesti

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

uefa liga šampiona za žene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.