Komentara: 4
Pregleda: 3718
Foto

Fudbal: "Golubice" osvojile Kup Srbije, u finalu slavile protiv Crvene zvezde

03.06.2019. u 11:14h
Izvor: Subotica.com
Spartak je pobednik Kupa Srbije. Subotičanke su posle velike borbe uspele da savladaju prošlogodišnjeg osvajača trofeja Crvenu zvezdu sa 3:1 i podignu pobednički pehar.
Fudbal: "Golubice" osvojile Kup Srbije, u finalu slavile protiv Crvene zvezde

Spartak je uspešnu sezonu krunisao duplom krunom. U finalu Kupa odigranom sinoć na Gradskom stadionu „golubice“ su pobedile Crvenu zvezdu sa 3:1 i vratile pehar Kupa u Suboticu. Tim Borisa Arsića po sedmi put je osvojio trofej najmasovnijeg klupskog takmičenja.

Mnogobrojna publika koja je došla da isprati meč uživala je u izuzetnoj igri dve najbolje ekipe što su igračice na terenu i potvrdile. Mnoštvo prelepih akcija, poteza i prilika viđeno je na terenu, kao i četiri gola.

Fudbal: "Golubice" osvojile Kup Srbije, u finalu slavile protiv Crvene zvezde

PEHAR ZA KADETKINJE - Spartak je dugogodišnji prvak Srbije, a da ne treba da brine za budućnost potvrđuje činjenica da su kadetkinje šampionke Razvojne lige Srbije. Svečanu priliku i odigravanje utakmice od velikog značaja domaćin je iskoristio i na poluvremenu je  uručen pehar mladim šampionkama. Pehar je kapitenu Nataliji Obradović uručio Ilija Vukanović, član komisije IOFSV za ženski fudbal i komesar Razvojne lige.

Prve su zapretile igračice domaćeg tima. Rosa Da Kosta je uputila jak šut, ali je Sara Cetinja bila na visini zadatka i sačuvala mrežu. U 15. minutu Tijana Matić imala je vrlo povoljnu priliku.Nakon duplog pasa sa tamnoputom Okjere  šutirala je pored gola.

Nizale su se šanse „golubica“, ali je pred golom Crvene zvezde bila sigurna Sara Cetinja sve do 23. minuta kada je Tijana Filipović nakon asistencije Matićeve plasirala loptu u gol gošći za 1:0. Trgle su se Beograđanke i krenule ka golu Spartaka. Mirela Tenkov najopasnija u redovima crveno belih umakla je odbrani domaćina, međutim brža od nje bila je Milica Kostić  i prva stigla do lopte.

Fudbal: "Golubice" osvojile Kup Srbije, u finalu slavile protiv Crvene zvezde

U 28. minutu „golubice“ su mogle da udvostruče prednost. Rosa Da Kosta nadmudrila je odbrambenu liniju Beograđanki, uputila šut, a Cetinja još jednom dobro intervenisala. Posle propuštenih prilika domaćeg tima usledila je kazna. Mirela Tenkov se probila u šesnaesterac Spartaka i prilikom pokušaja da šutira na gol sudarila se sa Kostićevom i iznudila kazneni udarac.Precizna je bila Aleksandra Savanović i izjednačila 1:1.

Nastavak utakmice protekao je u uzbudljivoj igri. Spartak je ponovo prvi zapretio, ali je pokušaj Matićeve osujetila Cetinja. U 51. minutu Slovićeva je dovela Subotičanke u vođstvo sa bele tačke, nakon što je u kaznenom prostoru oborena Rosa Da Kosta. Imale su gošće idealnu priliku za novo izjednačenje, ali Sara Savanović nije iskoristila, njen šut izblokirala je Rosa Da Kosta. Na drugoj strani Alina Baka je mogla da poveća prednost, ali je Cetinja još jednom dobro intervenisala.

Vodila se velika borba. Spartak je želeo što pre da dođe do još jednog gola, pa je propuštao dobre prilike, dok su gošće pokušavale da izjednače i preko penal serije odbrane  trofej kupa. Ipak je finiš pripao domaćinu koji je golom Rosa Da Koste stavio tačku na finale – 3:1.

Fudbal: "Golubice" osvojile Kup Srbije, u finalu slavile protiv Crvene zvezde

Spartak – Crvena zvezda 3:1 (1:1)
Filipović 23', Slović 51' (p), Rosa Da kosta 76' - A. Savanović 43' (p)

Spartak: Kostić, Vajda, Slović, Frajtović, Baka(Goja), Kričak, Rosa Da Kosta (Tanasković), Filipović, Okjere, Pavlović, Matić.

Crvena zvezda: Cetinja, Milić (Nikolovski), Miladinović (Aranđelović ), Trbojević, A. Savanović, Tenkov, Đorđević, Stojanović, Đukić, Malešević, S. Savanović (Burkert).

Po okončanju utakmice usledila je ceremonija i dodela priznanja.

Fudbal: "Golubice" osvojile Kup Srbije, u finalu slavile protiv Crvene zvezde

Izvor: Subotica.com
Finale Kupa Srbije za žene, Spartak - Crvena zvezda Finale Kupa Srbije za žene, Spartak - Crvena zvezda Finale Kupa Srbije za žene, Spartak - Crvena zvezda Finale Kupa Srbije za žene, Spartak - Crvena zvezda Finale Kupa Srbije za žene, Spartak - Crvena zvezda Finale Kupa Srbije za žene, Spartak - Crvena zvezda Finale Kupa Srbije za žene, Spartak - Crvena zvezda Finale Kupa Srbije za žene, Spartak - Crvena zvezda
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 10 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3718
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.