Komentara: 1
Pregleda: 1493

Fudbal: "Golubice" obezbedile plasman među 32 najbolja tima Evrope

18.11.2020. u 16:40h
Izvor: Subotica.com
Šampionke Srbije, fudbalerke Spartaka ostvarile su novi uspeh na međunarodnoj sceni. Subotičanke su izborile plasman u društvo najbolja 32 tima u Evropi, nakon pobede u Bugarskoj nad ekipom Sofije, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.
Fudbal: "Golubice" obezbedile plasman među 32 najbolja tima Evrope

Prvak Srbije u ženskom fudbalu plasirao se u šesnaestinu  finala Lige šampiona. Subotičanke su u drugom kolu kvalifikacija savladale Sofiju u Bugarskoj, sa ubedljivih 7:0, i plasirale se među 32 najbolja tima Evrope. Ni jednog trenutka „golubice“ nisu dovele u pitanje novi uspeh. Deklasirale su šampiona Bugarske za sedmo učešće, a treće za redom među najboljim evropskim timovima.

Spartak je od starta utakmice imao inicijativu i stvarao prilike. Odolevao je domaćin sve do 10. minuta kada je Slovićeva dovela svoj tim u vođstvo. Dimitrova je načinila prekršaj nad Alinom Bakom, a sudija pokazao na belu tačku. Sigurna sa 11 metara bila je kapitenka „golubica“ i povela šampionke Srbije ka novoj pobedi za novi uspeh. Nije mnogo trebalo ekipi Borisa Arsića da udvostruči prednost. Posle dobro izvedenog kornera Tijana Filipović je savladala Šahansku za 0:2. U finišu prvog dela bolju igru Subotičanki potvrdila je Tijana Matić trećim pogotkom. Filippovićeva je odlično uposlila Matićevu na levoj strani, a ona zatresla mrežu prvaka Bugarske za 0:3.

Nastavak neča bio je gotovo preslikana slika prvih 45. minuta. Odlučne da ostvare što ubedljiviji trijumf šampionke Srbije su još četiri puta naterala Šahansku da vadi loptu iz mreže. Anastasija Ćirić nakon desetak minuta provedenih na terenu  uspela je da iskoristi dobar pas Filipovićeve i poveća na 0:4 i upiše svoj prvenac na međunarodnoj utakmici. Tijani Matić nije mnogo trebalo da po drugi put savlada Šahansku. Alina Baka povećala je vođstvo Spartaka na 0:6, a tačku na ubedljiv trijumf za plasman u TOP 32 stavila je Tijana Matić nakon asistencije Anastasije Ćirić  u trećem minutu sudijske nadoknade – 0:7.

Sofija – Spartak 0:7 (0:3)
Slović 10’ (p), Filipović 19’, Matić 42’, 72, 93’, Ćirić 69’, Baka 74’

Sofija: Šahanska, J. Ivanova, Dimitrova, Asenova (Stojčeva), Ivanova, Najdenova, Papazova, Jordanova (Nedeva, Janeva (Petrakieva) Penkova (Goranova), Želeva.

Spartak: Kostić, Baka (Ferel), Slović, Vajda, Frajtović, Milivojević, Pavlović, Heslin (Tanasković), Matić, Dejvis (Ćirić), Filipović.

Spartak će prvu utakmicu  šesnaestine finala Lige šampiona igrati 9. ili 10. decembra, dok je revanš 15. ili 16. decembra. Nakon žreba "golubice" će saznati svog protivnika i gde će prvi susret biti odigran.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1493
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

uefa women's champions league

ženski fudbal

uefa liga šampiona za žene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.