Komentara: 7
Pregleda: 2588

Fudbal: Bačka osvojila bod protiv novosadske Crvene zvezde (2:2)

08.10.2017. u 19:56h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Bačke 1901 odigrali su nerešeno sa novosadskom Crvenom zvezdom u 8. kolu Srpske lige, grupa Vojvodina. Subotičani, iako su gubili uspeli su da preokrenu rezultat, ali ne i da krunišu pobedom jer su gosti izjednačili i postavili konačnih 2:2.
Fudbal: Bačka osvojila bod protiv novosadske Crvene zvezde (2:2)

Bačka je podelila bodove sa Crvenom zvezdom odigravši nerešeno 2:2. Gosti su imali prednost još od polovine prvog dela, ali je nastavak doneo mnogo više od igre. Uspeli su domaći igrači da izjednače, potom i povedu, sa 2:1, ali je ta radost kratko potrajala jer su gosti poravnali rezultat.

Od starta su obe ekipe igrale otvoreno, šanse su se nizale na obe strane. Izvanrednu priliku da Bačku dovede u vođstvo propustio je Bursać, posle centaršuta Zlatkovića zakasnio je da loptu pošalje u gol gostiju. Nisu se štedeli ni Novosađani, stvarali su prilike, a onda u 32. minutu Crnojački je iskoristio pravu i doveo Crvenu zvezdu u vođstvo. Subotičani su pokušavali, ali nisu uspeli do kraja prvog dela da zatresu protivničku mrežu i poravnaju rezultat.

Drugo poluvreme proteklo je u zanimljivoj igri. Novosađani su mogli da udvostruče prednost, Soković je bio u prilic, na sreću odbranio je Gabrić. Usledio je period odlične igre domaćeg tima. Vodila se velika borba na polovini Crvene zvezde, nizale su se prilike, a onda je konačno došlo do izjednačenja. Ispred kaznenog prostora neko od protivničkih igrača je načinio prekršaj nad Zlatkovićem, Krmar je izveo slobodan udarac i poravnao rezultat – 1:1. Nakon toga igrači Bačke su zaigrali još agilnije u želji da prokrenu rezultat. Pokušavali su šutevima iz daljine da iznenade Glavičanina, nisu uspeli. U 82. minutu jedan od najmlađih na terenu Orčić bio je u prodoru, Todorović ga je oborio u kaznenom prostoru, a sudija pokazao na belu tačku. Precizan je bio Zolnajić i doneo svom timu vođstvo. Radost nije dugo trajala, a za to se pobrinuo Novićević. Posle kornera glavom je loptu plasirao u gol Subotičana za 2:2. Mogao je domaćin do prve pobede ove sezone, u samom finišu utakmice, ali je ispred Bursaća odlično intervenisao Glavičanin i loptu izbacio u korner. Ponovo se Bursać našao u prilici, šutirao i pogodio stativu i bodovi su podeljeni.

Bačka 1901 – Crvena zvezda 2:2 (0:1)
Krmar 72', Zolnajić 82' (penal) - Crnojački 32', Novićević 83'

Bačka: Gabrić, Nađ (Jakovljević), Arežina (Orčić), Đurović, Simić, Zolnajić, Krmar, Zlatković, Medić, Jovanović (Tumbas).

Crvena zvezda: Glavičanin, Hajrizi (Todorović), Janković, Ignjić, Rađen, Balabanović (Ćirić), Crnojački (Novićević), Đurić, Milić, Soković.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 2588

Povezana vest

Povezane teme

fk bačka 1901

fudbalski klub bačka 1901

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.