Komentara: 13
Pregleda: 6771
Foto

Fudbal: Bačka 1901 sa najvišim ambicijama u novoj sezoni - u borbi za Prvu ligu!

31.07.2019. u 11:57h
Izvor: Subotica.com
Kondicione pripreme "crvenih đavolčića" na Zlatiboru su okončane sredinom prošle sedmice, a do početka nove sezone i premijernog meča 17. avgousta, četa Sava Pavičevića brusiće formu na svom stadionu. U subotu, 3 avgusta, FK "Bačka 1901" će proslaviti jubilej 118 godina postojanja i dve godine rada aktuelne uprave.
Fudbal: Bačka 1901 sa najvišim ambicijama u novoj sezoni - u borbi za Prvu ligu!

Iz uprave kluba ističu da u novu sezonu ulaze sa najvišim ambicijama, sa izrazitom željom da konačno napreduju rang više, smatrajući da su se stekli uslovi i da su se mnoge kockice poklopile. Pored više dobrih ekipa koje imaju iste ambicije iz Bačke ističu Železničar iz Pančeva kao najvećeg konkurenta za 1. mesto u SLV.

- U protekle dve godine, na polovini našeg mandata, dosta toga se uradilo u klubu, rešili smo brojne probleme koje smo zatekli, u međuvremenu dosta napreodvali. Prvu sezonu nije izgledalo sjajno, borili smo se za opstanak, ali dolaskom novog šefa stručnog štaba, Sava Pavićevića, klub je i u takmičarskom delu stao na noge, završili smo sezonu u vrhu tabele. - ističe predsednik kluba, Spasoje Vujović - U pauzi između dve sezone odlučili smo da "napadnemo" prvo mesto i pokušamo da zaigramo u Prvoj ligi, po prvi put u istoriji kluba. Mislim da je sada pravo vreme za to, imamo dobar tim, dobrog trenera i vreme će pokazati da li smo u stanju to i da ostvarimo.

Fudbal: Bačka 1901 sa najvišim ambicijama u novoj sezoni - u borbi za Prvu ligu!

Radovan Šimun

Fudbalski klub "Bačka 1901" mnogo ulaže u mlade igrače, u saradnji sa superligašem Spartakom ali i nekim drugim subotičkim klubovima afirmiše perspektivne igrače, pruža im šansu da pokažu svoj potencijal, da se nametnu i budu što češće u startnoj postavi na prvenstvenim mečevima. Taj proces dokazivanja traje, ali u Bačkoj imaju strpljenja, a predan rad sa mladima u kontinuitetu daje rezultate

- U novu sezonu ulazimo sa visokim ambicijama, obavili smo pripreme na Zlatiboru i upravo od mladih igrača očekujemo da pokažu koliko su sazreli za ovih godinu dana, da pokažu pravo lice i kao neki od njihovih prethodnika nakon dobrih partija u Bačkoj napreduju dalje u klubovima višeg ranga. - kaže Radovan Šimun, sportski direktor kluba

Fudbal: Bačka 1901 sa najvišim ambicijama u novoj sezoni - u borbi za Prvu ligu!

Sava Pavićević

Dosadašnjim radom zadovoljan je i prvi strateg ekipe, Sava Pavićević, koji je autoritativno vodio ekipu u drugom delu sezone i pokazao da ovi momci imaju potencijal i tim zasluio bezrezervnu podršku kako uprave tako i vernih navijača, koji i ove godine očekuju da gledaju lepršavu i atraktivnu Bačku.

- Skrenuli smo pažnju na sebe dobrim igrama i dobrim radom u drugom delu protekle sezone, napravili smo dobar rezulat na kraju, samim time i ambicije kluba su porasle. Zadovoljan sam i pripremama na Zlatiboru, odigrali smo dva meča, svi pojedinci su se dobro pokazali, pojačanja su se dobro uklopila i za sada je sve u najboljem redu. - kaže Pavićević - Imamo dobar raspored u prva četiri kola i pokušaćemo, u skladu sa ambicijama kluba u ovoj sezoni, da uzmemo maksimalan broj bodova iz sva četiri meča, ali znamo da to neće biti lako.

Fudbal: Bačka 1901 sa najvišim ambicijama u novoj sezoni - u borbi za Prvu ligu!

Prelazni rok traje do 31. avgusta, u klubu računaju da će biti još nekih promena u igračkom kadru, a više će se znati u naredne dve nedelje, nakon što se odigraju još ove dve-tri pripremne utakmice pred start nove sezone.

Kapiten subotičkog srpskoligaša, Marko Anđić, potvrđuje dobar rad na pripremama i ističe dobru sinergiju mladih i iskusnijih fudbalera, te očekuje da će ekipa spremno dočekati početak prvenstva i da će nakon dobrog otvaranja nastaviti u istom ritmu, do konačnog cilja i osvajanja zone.

Juče su izvučeni parovi jesenjeg dela Srpske lige, tako smo saznali i kakav će raspored Bačke biti u uvodnih nekoliko mečeva. Žreb je i ove godine bio naklonjen "crveno-belima" iz Subotice pa će tako u prva četiri kola čak četiri puta dočekivati, što u klubu vide kao priliku da se napravi dobar start i dobra uvertira pred dugu sezonu, u kojoj Bačka, kako smo i ranije isticali, cilja na najvišu stepenicu ovog ranga.

Fudbal: Bačka 1901 sa najvišim ambicijama u novoj sezoni - u borbi za Prvu ligu!

Prvi takmičarski meč "Bačka 1901" će igrati 17. avgusta protiv Dunava, pred svojim navijačima, zatim sledi neugodno gostovanje u Kuli, pa dva domaćinstva u nizu. Revijalni meč u čast 118 godina rada kluba odigraće se u subotu od 18 časova na Stadionu kraj sombroske kapije, a protivnik će biti Tisa iz Adorjana.

Izvor: Subotica.com
Konferencija za medije uoči starta nove sezone i 118. rođendana kluba Konferencija za medije uoči starta nove sezone i 118. rođendana kluba Konferencija za medije uoči starta nove sezone i 118. rođendana kluba Konferencija za medije uoči starta nove sezone i 118. rođendana kluba Konferencija za medije uoči starta nove sezone i 118. rođendana kluba Konferencija za medije uoči starta nove sezone i 118. rođendana kluba Konferencija za medije uoči starta nove sezone i 118. rođendana kluba Konferencija za medije uoči starta nove sezone i 118. rođendana kluba
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 6771
Povezane teme

fudbalski klub bačka 1901

stadion kraj somborske kapije

srpska liga vojvodina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.