Komentara: 4
Pregleda: 2403

Fudbal: Bačka 1901 sa dva igrača manje poražena u Novim Banovcima, uprava kluba tvrdi da je sudija uticao na ishod

07.03.2021. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Bačka 1901 ostala je bez bodova na startu drugog dela prvenstva. Subotičani su posle čudnih sudijskih odluka poraženi u Novim Banovcima od Omladinca.
Fudbal: Bačka 1901 sa dva igrača manje poražena u Novim Banovcima, uprava kluba tvrdi da je sudija uticao na ishod

Fudbaleri Bačke 1901 poraženi su sa 2:1 od Omladinca u 20. kolu Srpske lige, grupa Vojvodina. Malo je nedostajalo da se Subotičani, koji su od 44. minuta igrali sa dva igrača manje, vrate sa osvojenim bodom. Nažalost u završnici su primili drugi gol i Omladinac je slavio.

Od početka se igra dovijala na sredini terena, bez velike opasnosti po golmane oba tima, a onda je u završnici prvih 45. minuta domaćin stigao do prednosti sa bele tačke. Nakon što je oboren igrač Omladinca koji je bio u prodoru, sudija je pokazao na penal. Zbog negodovanja igrača Bačke crvene kartone su dobili Kostić i Ćulibrk. Siguran sa bele tačke je bio Ležajić za vođstvo domaćina.

U nastavku utakmice Subotičani i sa dva igrače manje pružili su dostojnu igru vrednu boda. Posle velike borbe u 84. minutu stigli su do izjednačenja. Nakon dobre asistencije Krmara, Šljivančanin je pogodio i poravnao rezultat. Nakon prekida u 90 minutu Omladinac stiže do nove prednosti i pobede od 2:1.

Omladinac – Bačka 1901 2:1 (1:0)
Ležajić 44’ (p), 90’ – Šljivančanin 84’

Omladinac: Jagodić, Ivetić, Radojčić (Radosavljević), Đurić (Radovanović), Mojsilović (Bobar), Rnić, Savić, Grbović, Đurković (Gajić), Pavlović (Matijević), Ležajić.

Bačka: Stajković, Dunjić, Vukas, Mezei, Anđić, Kostić, Lončar, Žiža, Glišović, Kežman, Krmar (Šljivančanin).

U narednom kolu Bačka dočekuje ekipu Vršca. Utakmica se igra 13. marta.

 

SAOPŠTENJE FK "BAČKA 1901"

Povodom događanja na utakmici 20. kola SLV, između Omladinca i Bačke 1901, odigrane 6. marta,  rukovodstvo FK "Bačka 1901" izdalo je saopštenje koje prenosimo u nastavku.

* * * * *

Na startu prolećnog dela prvenstva čekalo nas je teško gostovanje ekipi iz Novih Banovaca. Kada kažemo „teško“ mislimo na činjenicu da su bodovi iz tog susreta vrlo važni za oba tima. Iz tog razloga, kada je objavljeno delegiranje službenih lica u klubu se kod mnogih pojavila velika doza nezadovoljstva jer je naš klub u više navrata u ranijem periodu bivao oštećen od strane glavnog sudije ove utakmice. Fk Bačka smatra da je ovu utakmicu trebao da sudi iskusniji i kvalitetniji sudija, možda čak i neko sa saveznog ranga.

Utakmica je počela sa nizom nepravilnosti. Na tribinama se zatekao veći broj gledalaca u odnosu na propisano. Delegat i sudije su to očigledno tolerisali. Tokom igre glavni sudija je imao potpuno neujednačen kriterijum suđenja.  Tako da je Bačka prvo poluvreme završila sa tri žuta kartona i tri crvena kartona, Omladinac je imao jedan žuti karton. Za nas je u potpunosti neprihvatljiv crveni karton mladom Kostiću i on potvrđuje nameru da budemo desetkovani i demoralisani na terenu. Potvrda ovakvog viđenja stigla je u 44’ kada je dosuđen KU za domaće. Nezadovoljstvo u našem timu je eskaliralo i igrači su napustili teren. Ipak, na intervenciju našeg rukovodstva, fudbaleri su se vratili na teren i završili utakmicu. Desetkovani, uspeli smo da se konsolidujemo i u 84’ stignemo do izjednačenja. No opet na scenu stupa glavni sudija i produžava meč do u beskraj. Da Omladinac nije postigao gol, igralo bi se do u mrak.

Bačka 1901 je naš najstariji fudbalski klub i ovakva otimačina je nezabeležena u dugoj istoriji takmičenja kluba. Da podsetimo: Bačka je jedan od osnivača fudbalskog saveza i upravo od njega očekujemo adekvatnu zaštitu. Ovakvim ljudima nije mesto u sportu. Nadamo se da snimak utakmice neće na volšeban način nestati i da će javnost ali i organizacija imati mogućnost da se uveri u naše tvrdnje.

* * * * *

// kraj saopštenja

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 2403
Povezane teme

fudbalski klub bačka 1901

srpska liga vojvodina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.