Komentara: 4
Pregleda: 3930
Foto

Fudbal: 24. Memorijalni turnir "Stevan Ćele Vilotić" počinje u četvrtak

29.08.2017. u 22:43h > 30.08.2017. u 10:52h
Izvor: Subotica.com
Fudbal: 24. Memorijalni turnir "Stevan Ćele Vilotić" počinje u četvrtak

Od 31. avgusta do 4. septembra održaće se 24. Memorijalni međunarodni turnir „Stevan Ćele Vilotić” (U19). Ove godine pored domaćina Srbije na memorijalu će učestvovati reprezentacije Izraela, Crne Gore, Škotske, Mađarske i Ukrajine. Ekipe su podeljene u dve grupe. Naša reprezentacija se nalazi u grupi A sa Ukrajinom i Škotskom, dok su u grupi B Crna Gora, Mađarska i Izrael.

Ispred Fudbalskog saveza Srbije Dušan Gelić  tim menadžer mlađih selekcija se zahvalio organizatorima, gostima i svim klubovima koji su izašli u susret i ustupili terene za treninge i odigravanje utakmica.

Nemanja Simović, član gradskog veća za sport i omladinu istakao je da mu je zadovoljstvo što turnir Stevan Ćele vilotić traje toliko i izrazio nadu da će i sadašnjim učesnicima ovo biti odskočna daska u karijeri kao mnogima do sada.

- Imao sam zadovoljstvo prethodnih godina da ugostim tada mlade nade na ovom turniru , a sada su to dokazane fudbalske zvezde. Nadam se da će i ovi momci koji su sada tu sa nama jednog dana to dostići. Ovaj turnir je bio i biće odskočna daska za razvoj fudbalskih karijera svim igračima koji dođu. - rekao je Simović

Fudbal: 24. Memorijalni turnir "Stevan Ćele Vilotić" počinje u četvrtak

Selektor Srbije za ovaj turnir izabrao je 20 igrača i dva golmana. Na spisku se nalaze golmani: Aleksandar Popović (Partizan) i Vladan Đekić (Inter); odbrana: Ranko Veselinović (Vojvodina), Strahinja Bošnjak, Jovan Vlalukin, Svetozar Marković (Partizan), Aleksa Terzić(Crvena zvezda), Stefan Veličković, Dimitrije Kamenović (Čukarički); vezni red: Njegoš Petrović (Rad), Lazar Kojić (Borodarac), Luka Ilić (Crvena zvezda), Meletios Mišković (PAOK), Strahinja Jovanović (Partizan), Nemanja Matijević (Spartak), Mihajlo Nešković (Vojvodina), Igor Maksimović (Voždovac) i napadači: Lazar Nikolić (Partizan), Kristijan Živković(Vojvodina), Đorđe Jovanović (Partizan), Jug Stanojev, Dejan Joveljić (Crvena zvezda).

Reprezentaciju Srbije ove godine na turniru vodi selektor Miloš Velebit kome je ovo drugo učešće na memorijalu. Velebit je bio pomoćnik Ivanu Tomiću na 21. Memorijalnom turniru i tada je naša selekcija osvojila prvo mesto.

- Zadovoljstvo mi je što sam opet deo ovog turnira koji ima dugu tradiciju i koji se po 24. put održava. Podatak da je veliki broj bivših, a i sadašnjih reprezentativaca Srbije, bio učesnik ovog takmičenja govori o njegovoj važnosti. Ovo je jedan  od najprestižnijih turnira u Evropi za ovu uzrasnu kategoriju i  poslužiće nam kao generalna proba pred kvalifikacije  za Evropsko prvenstvo koje je pred nama. - ističe selektor

Selektor Srbije na raspolaganju će imati 20 igrača među kojima je i Nemanja Matijević iz omladinskog pogona Spartak Ždrepčeva krv.

- Zahvaljujem se stručnom štabu što mi je ukazao poverenje da budem član ove selekcije i učesnik na ovom turniru sa dugom tradicijom. Verujem u ovaj tim i nadam se da ćemo biti prvi – rekao je Matijević  

Fudbal: 24. Memorijalni turnir "Stevan Ćele Vilotić" počinje u četvrtak

Strahinja Bošnjak po drugi put je na turniru. Prole godine je sa selekcijom koju je predvodio Milan Kosanović osvojio pobednički pehar.

Drugu godinu za redom učestvujem na ovom turniru. Sa starijom generacijom sam osvojio prvo mesto, a vole bih da i ove godine budemo prvi i da pehar ostane u Srbiji. Biće ovo dobra provera za nas pred kvalifikacije koje nas očekuju u Irskoj. - kaže Strahinja

Fudbal: 24. Memorijalni turnir "Stevan Ćele Vilotić" počinje u četvrtak

Na programu su svaki dan po dva meča, a igraće se na terenima u Subotici, Kuli, Bačkoj Topoli, Senti i Kanjiži. Mečevi turnira će se igrati po sledećem rasporedu:

Četvrtak 31.08. - 17 časova (1. kolo)

Srbija – Škotska , Subotica, Gradski stadion ,
Izrael – Crna Gora,  (Subotica, stadion FK "Bačka 1901")

Petak 01.09. - 17 časova (2. kolo)

Škotska – Ukrajina (Senta, stadion FK "Senta")
Izrael – Mađarska (Kanjiža, stadion FK "Potisje")

Subota 02.09. - 17 časova (3. kolo)

Srbija – Ukrajina (Kula, stadion FK "Hajduk Junior")
Mađarska – Crna Gora (Bačka Topola, stadion "Bačka Topola")

Ponedeljak 04.09 (za plasman)

Utakmica za treće mesto se igra u Bačkoj Topoli u 15 i 30 časova
Polufinalni meč se igra na Gradskom stadionu u Subotici od 16 časova

Finale je na programu od 17 časova na stadionu FK "Bačka 1901" nakon čega će biti upriličena dodela pehara i medalja, kao i svečano zatvaranje turnira.

Izvor: Subotica.com
Najava 24. međunarodnog turnira "Stevan Ćele Vilotić" Najava 24. međunarodnog turnira "Stevan Ćele Vilotić" Najava 24. međunarodnog turnira "Stevan Ćele Vilotić" Najava 24. međunarodnog turnira "Stevan Ćele Vilotić" Najava 24. međunarodnog turnira "Stevan Ćele Vilotić" Najava 24. međunarodnog turnira "Stevan Ćele Vilotić" Najava 24. međunarodnog turnira "Stevan Ćele Vilotić" Najava 24. međunarodnog turnira "Stevan Ćele Vilotić"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3930

Povezane vesti

Povezane teme

nemanja simović

stevan ćele vilotić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.