Komentara: 6
Pregleda: 2155
Foto

Formiran lokalni tim za borbu protiv bolesti zavisnosti

23.02.2021. u 16:50h
Izvor: Subotica.com
Kancelarija za borbu protiv droga Vlade Srbije formirala je danas multidisciplinarni tim u našem gradu, u cilju bolje povezanosti i koordinacije aktivnosti svih važnih aktera koji su uključeni u borbu protiv bolesti zavisnosti, od pravosuđa i tužilaštva, preko zdrastvenih i obrazovnih institucija, do lokalne samouprave i organizacija civilnog društva.
Formiran lokalni tim za borbu protiv bolesti zavisnosti

Iako je na sastanku, koji se održao u Plavoj sali Gradske kuće, zaključeno da je situacija u Subotici po pitanju bolesti zavisnosti na zadovoljavajućem nivou, Jovan Vojinović, rukovodilac Kancelarije za borbu protiv droga Vlade Srbije, naglasio je da je važno da se o ovom problemu više govori, kao i da se u borbu uključi što više aktera i poboljšaju koordinativne aktivnosti.

Sastanak je rezultovao dobrim informacijama za dalji rad. Izabrali smo koordinatora koji će biti na čelu multidisciplinarnog tima i on će koordinisati rad lica koja su iz oblasti lokalne vlasti, sudstva, zdravlja, školstva i svih koji su uključeni u borbu protiv droga, imaće po jednog predstavnika. Sastajaće se najmanje četiri puta godišnje kako bi razmenili informacije i koordinisati dalji rad u skladu sa Nacionalnom strategijom za borbu protiv droga - rekao je Vojinović.

Formiran lokalni tim za borbu protiv bolesti zavisnostiOn je dodao da je zadovoljan dosadašnjim radom institucija, kao i da je u planu da se održi još jedan sastanak, na kojem bi se potpisao i sporazum o saradnji.

- Sastanku su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, Višeg javnog tužilaštva, Višeg i Osnovnog suda, Nacionalne službe za zapošljavanje, Zavoda za javno zdravlje, Opšte bolnice i mnogi dugi, a cilj nam je da okupimo što veći broj institucija. Svi su naveli neke pozitivne i negativne primere koji nisu neispravljivi. Vodili smo razgovore o stanju na terenu i stvarno je u Subotici zadovoljavajuća situacija i zadovoljni smo radom institucija - poručio je Vojinović.

Izvor: Subotica.com
Sastanak povodom formiranja timova s ciljem zaštite prava ranjivih kategorija pogođenih problemom zavisnosti Sastanak povodom formiranja timova s ciljem zaštite prava ranjivih kategorija pogođenih problemom zavisnosti Sastanak povodom formiranja timova s ciljem zaštite prava ranjivih kategorija pogođenih problemom zavisnosti Sastanak povodom formiranja timova s ciljem zaštite prava ranjivih kategorija pogođenih problemom zavisnosti Sastanak povodom formiranja timova s ciljem zaštite prava ranjivih kategorija pogođenih problemom zavisnosti Sastanak povodom formiranja timova s ciljem zaštite prava ranjivih kategorija pogođenih problemom zavisnosti Sastanak povodom formiranja timova s ciljem zaštite prava ranjivih kategorija pogođenih problemom zavisnosti Sastanak povodom formiranja timova s ciljem zaštite prava ranjivih kategorija pogođenih problemom zavisnosti
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 6
Pregleda: 2155
Povezane teme

subotica droga

bolest zavisnosti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.