Komentara: 1
Pregleda: 3530
Video
Foto

Folkloraši izveli performans "Mi smo kultura i nasleđe Srbije"

14.10.2017. u 23:54h
Izvor: Subotica.com
Kako bi pokazali značaj i snagu amaterizma više od 150 kulturno-umetničkih društava širom naše zemlje izvelo je nekoliko koreografija. Među njima su bili i OKUD „Mladost“ i KUDŽ „Bratstvo“, čiji su članovi svih generacija na centralnom gradskom trgu zaigrali koreografije iz raznih krajeva Srbije.
Folkloraši izveli performans "Mi smo kultura i nasleđe Srbije"

Pod sloganom „Mi smo kultura i nasleđe Srbije“, cilj ove akcije koju je pokrenuo Savez kulturno-umetničkih društava Srbije je da istog dana u celoj Srbiji amateri izađu na ulice, da pokažu svoju snagu i brojnost i na taj način skrenu pažnju građana, ali i državnih i lokalnih organa vlasti na sebe.

- Želimo da poručimo da je poslednjih godina kultura zapostavljena i naš cilj je da skrenemo pažnju građana i obezbedimo bolje uslove za funkcionisanje kulturno-umetničkih društava. Nama je finansijska podrška preko potrebna, imamo skromne, ali dobre uslove, ali mnoge stvari ne mogu da se realizuju bez novčane potpore – kaže Antuš Romić, predsednik KUDŽ „Bratstvo“.

Folkloraši izveli performans "Mi smo kultura i nasleđe Srbije"

Folkloraši izveli performans "Mi smo kultura i nasleđe Srbije"

Izvor: Subotica.com
Nastup folklornih ansamblova u sklopu performansa "Mi smo kultura i nasleđe Srbije" Nastup folklornih ansamblova u sklopu performansa "Mi smo kultura i nasleđe Srbije" Nastup folklornih ansamblova u sklopu performansa "Mi smo kultura i nasleđe Srbije" Nastup folklornih ansamblova u sklopu performansa "Mi smo kultura i nasleđe Srbije" Nastup folklornih ansamblova u sklopu performansa "Mi smo kultura i nasleđe Srbije" Nastup folklornih ansamblova u sklopu performansa "Mi smo kultura i nasleđe Srbije" Nastup folklornih ansamblova u sklopu performansa "Mi smo kultura i nasleđe Srbije" Nastup folklornih ansamblova u sklopu performansa "Mi smo kultura i nasleđe Srbije"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3530

Povezana vest

Povezane teme

okud mladost

kultura

smotra folklora

folklor

tradicija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.