Komentara: 11
Pregleda: 3551
Foto

Flajer kao upozorenje na problem radne eksploatacije

19.11.2020. u 12:50h
Izvor: Subotica.com
Flajer kao upozorenje na problem radne eksploatacije

Subotički tim za brobu protiv trgovine ljudima, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljvanje  Filijala u Subotici  realizovali su niz aktivosti u sklopu projekta „Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Republici Srbiji". Poseban akcenat stavljen je na radnu eksploataciju  a kako bi građane upozorili na sve zamke koje vrebaju prilikom traženja posla, kao i na sva prava koja imaju kao zaposleni, urađen je promotivni letak.

Projekt, koji su finansirali Savet Evrope i Evropska unija, uz pomoć Udruženja građana „Atina“ iz Beograda, realizovao i u Sremskoj Mitrovici, Šapcu, Vralju i Nišu.

- Cilj projekta je da se podigne svest kod građana na problematiku trgovine ljudima ali sa posebnim ostvrom na radnu ekspoataciju.  Imali smo niz aktivnosti, među kojima su održavanje fokus grupa sa UG „Atina“, obeležavanje Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, onlajn konferencija u Crvenom krstu na temu radne ekspoatacije, kao i izrada flajera i video spot koji su uradili volonteri i zaposleni u Crvenom krstu – objašnjava Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite. – Ideja za izradu flajera potekla je od člana našeg Lokalnog tima za brobu protiv trgovine ljudima iz Nacionalne službe za zapošljavanje i on je namenjen zaposlenim i nezaposlenim licima, ali i učenicima viših razreda koji će uskoro početi da rade. Podeljen je u četiri celine i govori o radnim pravom i radnoj eksploataciji... Biće izrađen u svim gradovima koji su u projektu,  jer im se svidela im se ideja koja je potekla od našeg člana.

Subotička filijala je jedan o članova tima koji je učestvovao u projektu i oni su želeli da ukažu na prevenciju radne ekspoatacije.

Flajer kao upozorenje na problem radne eksploatacije- Želeli smo da informišemo lica koja traže zaposlenje kako ne bi došlo do problema. Saradnici NSZ koji svakodnevno rade sa tražiocima zaposlenja su u mogućnosti da daju ovu informaciju, jer je jedna od osnovnih  delatnosti NSZ posredovanje u zemlji u inostranstvu – objašnjava Elvira Seči Erdman iz NSZ. - Svuda postoji opasnost od problema radne eksploatacije i zato smo svi mi tu da do toga ne dođe. Poslodavci iz inostranstva prolaze posebnu proveru, kontrolišu se uslovi rada i sve što je od značaja za posao koja  će naša lica tamo obavljati a sve u cilju kako bi ona bila tamo bezbedna u radu. Imamo saradnju sa nekoliko država, jer do radne eksploatacije može doći i u našoj zemlji i van nje. Zato smo napravili flajer da bi informacije bile dostupne svima. Ako do problema dođe onda mi možemo samo da uputimo lica u druge institucije.

Flajer je štampan u pet hiljada primeraka i napisan je tako da je „vanvremenski“, odnosno saveti koje daje su uvek aktuelni.

Flajer kao upozorenje na problem radne eksploatacije

Flajer kao upozorenje na problem radne eksploatacije

Izvor: Subotica.com
Obraćanje povodom završetka projekta „Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Republici Srbiji“ Obraćanje povodom završetka projekta „Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Republici Srbiji“ Obraćanje povodom završetka projekta „Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Republici Srbiji“ Obraćanje povodom završetka projekta „Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Republici Srbiji“ Obraćanje povodom završetka projekta „Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Republici Srbiji“ Obraćanje povodom završetka projekta „Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Republici Srbiji“ Obraćanje povodom završetka projekta „Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Republici Srbiji“ Obraćanje povodom završetka projekta „Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Republici Srbiji“
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 3551
Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

trgovina ljudima

ilija đukanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.