• Pregleda: 9749

FK "Spartak Zlatibor voda" od juče bez sponzora u nazivu

Kao što je sredinom juna predloženo na Upravnom odboru superligaša iz Subotice, na jučerašnjoj Skupštini kluba usvojen je predlog UO da se iz zvaničnog naziva kluba izbriše naziv sponzora pa će tako do daljnjeg klub funkcionisati pod "starim" nazivom FK "Spartak" Subotica.
FK "Spartak Zlatibor voda" od juče bez sponzora u nazivu

"Takvu odluku smo doneli zbog toga što želimo da otvorimo mesto za novog sponzora sa kojim trenutno pregovaramo." - izjavio je Goran Drača, novi podpredsednik kluba subotičkog superligaša i podpredsednik zajednice superligaša Srbije.

Fudbaleri Spartaka su nedavno započeli pripreme koje će trajati do 15. jula, a onda se sele na Zlatibor na drugi deo priprema.

"Ambicije u novoj sezoni su iste - dobar plasman u nacionalnom šampionatu, plasman u Evropu i da se kroz klub afirmiše što više mladih igrača" - dodao je Goran Drača.

Pripreme su u punom jeku, trener Kurćubić radi u dve grupe sa igračima iz filijale FK "Palić" i trenutno raspoloživog igračkog kadra iz FK "Spartak", nekih igrača koji su došli na probu, ali i sa onima koji su pred izlaznim vratima kluba.

"Radi se punom parom, imamo dosta igrača na probi, postoje interesovanja za Kovačevića i Aleksića, Despotović i Adamović trenutno ne treniraju sa klubom pošto traže novi angažman. Dosta novih igrača došlo je na proveru, tu su i neki igrači iz inostranstva sa kojima trener radi u skladu sa programom priprema"- izjavio je Damir Džimović, izvršni direktor FK "Spartak"

Do polaska na drugi deo priprema na Zlatiboru, fudbaleri Spartaka odigraće samo jednu pripremnu utakmicu u Kečkemetu (Mađarska), dok su na Zlatiboru dogovorene 4 utakmice.

povezane teme

25
ffilozoff Odgovori
Ko su ova dvojica B. Spajicu? Pa i sami znate da nemaju pojma sa Spartakom! Gde su stari igraci u upravi koji vole Spartak i koji su ga proslavili? Rade kao taxisti,pomocni radnici,cvecari... Pozdrav za Njarija,Kovacevica,Saboa, Djurana, Puhalaka,Kuntica Sujicu, Ganju,... Interviju je imao lose sagovornike,ova dvojica ni ne znaju kakav ce tim imati,ostali vec igraju pripremne utakmice! Moram i to da kazem da sadasnji vlasnici Spartaka su unistili sve sto su dotakli u subotickoj privredi,nazalost o tome se ne pise! Duzni su i bogu i narodu!
stormwatch Odgovori
NAPRED SPARTAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
casuals Odgovori
Joш да се скине петокрака и то је то. :)
ffilozoff Odgovori
[*...*],pa petokraka je zakon za Spartak,Jovan Mikic je poginuo za petokraku,i Spartak nosi njegovo ime,[*...*]
makelele Odgovori
Skida se nastavak da bi se dodalo ime drugog sponzora.
LAla Odgovori
A ko je drugi sponzor??
bukin Odgovori
@ffilozoff: Opet nisi nesto dobro skontao. Jedna stvar je biti dobar igrac a druga je biti trener i pedagog. Da bi bio ovo drugo trebaju ti neke skole i diplome. Medjutim Njari, Sabo, Puhalak i Kuntic jedva zajedno imaju, sto bi leki, osmoljetku.
Bole Odgovori
Pozdrav svim čitaocima najboljeg subotičkog sajta!
Pokušaću da pojasnim moje viđenje fk Spartak, i nadam se zadovoljim neke nedoumice čitaocu koji se potpisuje kao ffilozoff. Osećam da je sasvim dobro upoznat i da voli Spartak. Pa, krenuo bih redom... Netragom su nestala lepa i dobra vremena, u kojima smo se mi očigledno mnogo bolje snalazili. Nema više Integrala, Severa, Zorke, 29Novembra, Pionira i mnogih drugih čiji su radnici posećivali gradski stadion, voleli, ali i finansijski pomagali naše golubove... Danas je očigledno nastao neki vakum između socijalizma i kapitalizma, a mi nismo kadri dohvatiti se nečega. Pre 5-6 godina na predlog veterana Spartaka došlo je do fuzije sa Zlatibor vodom. Tada su mnogi od onih koje pominjete u najboljoj nameri i želji da se sačuva naš klub glasali da do spajanja dođe. I sam sam bio prisutan na toj skupštini. Bilo je veoma važno spasiti i održati ime koje je ovaj klub s puno ponosa do tada nosio. Od silnih sponzora Spartak je bio napušten kao trinaesto prase. Prihvatili su ga gospoda Simović i Knežević kojima ja skidam kapu, jer su u klub ulagali sopstveni novac i pomogli da Se Spartak bar za trenutak vrati na mesto koje mu po tradiciji i renomeu pripada. I još nešto! njih dvojica nisu vlasnici kluba. U našoj divnoj Srbiji vlasnički odnosi u sportu uopšte nisu rešeni, te oni svakog trenutka mogu skroz da izvise. Verujte mi na reč, oni su svesni toga. Pa kad već ulažu svoje pare mislim da imaju potpuno pravo da postavljaju svoje saradnike. Sopstvene greške će na kraju ipak oni platiti, zar ne? Mi, koji više decenija volimo, gledamo i navijamo za Spartak takođe nismo u nekoj boljoj poziciji. Po meni možemo samo da damo sve od sebe da se stara vremena nikada nezaborave... Da danas ovim dobrim dečacima, sa tribina pokažemo da smo uz njih i u dobru i u zlu. Takođe netrebamo prestati verovati da će uskoro doći bolji dani za nas, a time i za Spartak. Ja čvrsto verujem da Suboticu i Spartak očekuju mnogo bolji dani.
glibavi Odgovori
@ Bole ...
poštovani B. Spajiću sve što ste naveli je istina sem jednog "MALOG" dela a to je da je tadašnji stečajni upravnik našeg (mislim na subotički) F.K."SPARTAK"-a ponudio rešenje tj način kako da se spasi i očuva F.K."SPARTAK" od gašenja i stečaja ali niko (od veterana, predsednika OFS, FSV i FSS ...) nije hteo da mu pomogne odnosno svi su žurili što pre da ugase klub ... pitam se zašto je to tako napravljeno tj zašto oni (Simović i Knežević) nisu postali "sponzori" pravom F.K."SPARTAK"-u ako ga toliko vole nego su njega ugasili a "svoj" klub promovisali u "Spartak" ...
NAPOMENA: volim subotički fudbal (pa samim time i SPARTAK) ali ne volim što se drugi njegovim perjem krase ...
bukin Odgovori
@Bole: Bez obzira sto si recit, jasan i korektan "ffilozoff"te nije shvatio.
ffilozoff Odgovori
@ bukin nemoj se ti opterecivati sa mojim komentarima da se ne razbolis i ne vredjaj igrace! Ne znam odakle si rodom,ali si najveci pljuvac Subotice na ovom sajtu,a neko to od gore vidi sve! Itekako ima strucnjaka medju bivsim igracima,samo im ovi vlasnici ne otvaraju vrata! Sujica je u paoku,Kuntic i Sivic u Madjarskoj,Ganjo trener,a Kustudic ne znam kakav status ima? I nemoj se ti mesati u suboticki Spartak-on je ponos grada Subotice!
ffilozoff Odgovori
@bole,u pravu si! Mi koji neizmerno volimo Spartak znamo sve to! Ali i ti kao stari spartakovac trenutno NE osecas onaj duh Spartaka kao nekad. Ako ovi nisu u stanju da dovedu suboticane na stadion,nesto ne stima! A ne stima to da rade za sebe,rade samo na prodaji igraca,i za svoj interes. Nisam Madjar,ali sto ne bi igralo i par Madjara npr. Shvatices sta sam hteo reci! P.S.zasto Noskovica izostavljaju? Gledalaca nece ni biti dok Spartak bude prolazna stanica za prodaju!
dragan Odgovori
Treba dovesti u klub Pidzesa vodonosu,on je trenutno najbolje resenje za klub!
Bole Odgovori
Evo, nastavićemo ovaj korektni i otvoreni razgovor. Moram priznati da mi baš neprija što se služite pseudonimom, ali to je Vaš izbor i ja ga poštujem. Taj, kako rekoste "MALI" deo i nije baš mali... Podsetiću vas da je upravo To bilo vreme uništenja subotičke privrede i bezvlašća. Tada su uz raspad zemlje totalno pukli i FSJ,FSS,FSV, ali i naš gradski fudbalski savez. U svim ovim segmentima svi su se bavili sobom. To je po meni vrlo malodušno, ali ipak razumljivo. Naš, stari Spartak, tih godina bio je prepušten vetrometini raznih mešetara pa se tadašnje rukovodstvo dovijalo kako zna i ume da se sačuva goli život. I njihove napore treba ceniti i poštovati. Na žalost bez prave i poštene podrške, dugovi su samo rasli, rasli i rasli. Dalje se zaista nije moglo... Ja prvi ne bih, a verujem ni Vi, svojim sredstvima sponzorisao te silne dugove. Simović i Knežević su tada razumeli i prihvatili predlog aktiva veterana i sproveli fuziju svog kluba i Spartaka. Da vas podsetim Zlatibor voda je bez dugova stigao do prve Telekom lige. Ali sve je to iza nas. Okrenimo se već jednom napred... U klubu se dobro radi uz veoma teške, na momente čak i ne humane uslove. Razmišljajmo u interesu plavih golubova, jer na tribinama nas mora biti mnogo više... Tako ćemo fudbalerima na terenu podići moral, a i klubu popraviti finansije. Ulaznice nisu zanemarljiva stavka. Organizujmo se u klub navijača Spartaka, tako bi stekli pravo da naši predstavnici sede u skupštini i odlučuju o važnim stvarima. Možda ovo zvuči kao utopija, ali verujem da je to ispravan put, jer klub još par godina mora mukotrpno živeti i raditi kako bi jednog dana prodajom fudbalera rešio svoje finansije. Pozdrav!
Majstor Mačak Odgovori
@ --- "... klub funkcionisati pod "starim" nazivom FK "Spartak" Subotica ..."

Mala ispravka citiranog teksta.
Klub može funkcionisati SAMO kao FK Spartak. Još uvek ne postoji Skupštinska odluka da klub može koristiti u svom imenu reč Subotica. Reč Subotica može da se upotrebi jedino u rečenici kao Spartak IZ Subotice.

Naziv "Spartak Subotica" pripada ženskom fudbalskom klubu, koji je zatražio i dobio to pravo, i ne bi bilo u redu da se brkaju pojmovi. FK Spartak će jednog dana uz naziv kluba dodati i ime budućeg sponzora.
Bole Odgovori
ffiloyoffe! Vrlo slično razmišljamo, jedino su nam putevi do istog cilja malo različiti. Tačno je, ni kroz mene ne provejava onaj snažni duh pripadnosti i ponosa na Spartak. Ali, rekao sam ti, mnogo toga se promenilo od tada... Ni mi nismo više isti. Fudbal u svetu je otišao u skroz drugom pravcu i ako to ne budemo pratili Nas nigde biti neće.Ovi današnji momci mi snažno ulivaju nadu da ću duh golubova uskoro, ponovo moći osetiti, pa sam se čvrsto vezao za njih. Zbog samoga sebe, ali i velikih fudbalskih imena koja su topila znojem Spartakov dres i nas činila sretnim, jakim i velikim, nesmemo dozvoliti da nam uspomenu na njih bilo ko prlja. Ja smatram da rukovodstvo Spartaka, fudbaleri i mi "igramo" za isti tim - SPARTAK. Raznolikost u ekipi je uvek dobra, stoga verujem da Farkaš uskoro neće biti jedini Mađar u ekipi. Kada mađara bude bilo na tribinama u većem broju, biće ih i na terenu.Ko je u startnoj postavi, a ko ne! Ja bih prepustio treneru, sufleri su uvek najslabiji deo tima... A, kad ih trener ne bude slušao biće mu lakše. Mi na tribinama ćemo postati sudije, jer kada nas bude mnogo znaće se da je trener postavio pravu taktiku i odabrao najbolje. Što se prodaje igrača tiče i to je naša tužna realnost. Mi tu nemožemo ništa. Danas u fudbalu samo najjači opstaju. Romantika je u drugom planu.
radijalac Odgovori
@Bole

svaka čast za trud koji ste uložili i u ove tekstove a i za višegodišnji rad na promociji subotičkog fudbala...neznamo se lično ali znam jedno da ste veliki poznavalac dešavanja u subotičkom fudbalu a to sve daje veliku težinu ovoj tematici koju ste izneli...generalno svi se mi ovde slažemo oko toga da je gradu kakav je Subotica potreban jak FK SPARTAK...jak fudbalski klub može da privuče i razne investitore u grad i u gradsku infrastrukturu...podizanjem moderne i multifunkcionalne arene taj deo grada bi mogao postati veoma primamljiv za ulaganje..takođe, to nemože preko noći to je višegodišnji projekat ali početak svega toga je povratak publike na stadione..povratak ljudi koji su punili taj stadion decenijama unazad..povratak stadionu ljudi po kojima je bio prepoznatljiv u bivšoj jugoslaviji...slažem se potpuno da je besmislena priča šta je bilo i da treba da se okrenemo u budućnost...da obezbedimo subotičkoj deci normalne uslove za treniranje jer samo tako mogu pratiti evropske klubove...

ps: po meni izbacivanje petokrake je van svake pameti...takva akcija bi morala pratiti i promenu naziva u ŽAK..zna se da je Jovan Mikić bio komunista i partizan i skidanje petokrake iz grba kluba po kome je sam klub dobio ime je skrnavljenje njegove ličnosti.
ffilozoff Odgovori
Dobro,ajmo onda 4. mesto i ponovo 15000 gledalaca,kao nekad kad su igrali pokojni Mirke i Cava! Eh kad je Cava dao dugu loptu 50 m tacno u noge Karacu,eh,eh! Izlazi u 65minuti(mislim Ribar bio trener),citav stadion ustaje i skandira Cavo majstore,eh,eh,koja dobra vramena za Spartak!
Jovan Jovanovic Odgovori
bravo Bole,bravo ffilozoff-e
svidja mi se sto ste obojica pravi i iskreni ljubitelji naseg kluba
nikada ne gubite veru i nadu
uprave,treneri, igraci sve je to prolazno uvek je klub iznad svega
super je da su Aleksic,Farkas,Mezei u timu ali i kapitena Torbicu smatram za naseg
imali smo nekada i Kuntica,Jeftica,Pejovica, Njarija ali iskreno voleli smo i Ugljanina,Varvodica
Cavu ipak je ljubav, lojalnost i postovanje kluba osnova
Bole Odgovori
Što se te "famozne" petokrake tiče, i tu se slažem sa tobom. Jovan Mikić ju je sa ponosom nosio i za nju dao svoj život. Bio je vrhunski sportista i državni reprezentativac u zemlji sa čijim se političkim uređenjem nije slagao, ali to mu nije umanjilo želju da nastupa za svoju zemlju. Zbog takvog Spartaka, njegovi drugovi su ga stavili u ime klubova za koje žele da nastupe.
Na njegovu, ali i nađu žalost, neki ljigavci, koji baš i nisu bili sportisti za ponos odlučili su da sa grba SD J.M.Spartak skinu petokraku. Tim primerom pošlo je i nekoliko naših klubova neshvatajući da se time ne odriču političkih stavova, već čisto sportskih ideala. Ne mogu reći "neka im je na čast", jer su tim činom pokazali da časti NEMAJU!!!
Aleksa Odgovori
Svima koji smatraju da su najpametniji i znaju kako privući publiku.
Evo sastava SDŽ Spartaka iz Subotice iz 1952,godine:
Kampa,Bogešić,Latki,Čikoš Šandor, Čikoš Balaž,Kujundžić,Azucki,Rudinski,Blesić,Gemeri,
Aleksa Odgovori
Svim stručnjacima koji predlažu moguće varijante kako privući publiku na stadion:
Sastav FKŽ Spartaka iz 1952.godine:
Kampa,Bogešić,Latki,Šandor Čikoš,Balaž Čikoš, Kujundžić,Azucki,Rudinski,Blesić,Gemeri.
Branisavljević - svi iz Subotice, pa vidim da su tu zalutali i neki Mađari.
Uslovi nikakvi,plate nema, svi su zaposleni.
Na starom delu stadiona svlačionice kao iz horor filmova. Ja sam imao tu čast da treniram u pionirskom timu, u jednom uglu svlačionice je bila gomila kopački iz koje smo pre svakog treninga
birali sebi po prilici odgovarajući broj.
Trener je bio Moša Marjanović, koji je i nama pionirima posvetio odgovarajuću pažnju.
Pre svake utakmice je bila predigra u kojoj su igrale pionirske ekipe. Na poluvremenu je bilo
redovno održano neko takmičenje u atletici.
I sada se čudimo kako je tada bilo gledalaca između pet i deset hiljada!
bukin Odgovori
@Aleksa: Nije mi jasno kako se taj Branisavljevic uklopio. Mora da je bio veliki igrac jer mu druge karakteristike nisu bas isle na ruku ili su tada ljudi bili mnogo tolerantniji od tebe.
ВелимирФКРН Odgovori
само спартак суботица! поздрав браћо од мераклија!
Matori Odgovori
Da i ja kažem nešto. Moja mama mi je šila zastavu. Koja nije imala pojma o fudbalu. Ali te 1972. godine svi subotičani su živeli za plave golubove. Ne za neke marince, koji mešaju sport sa politikom. Na tu zastavu su se potpisali između ostalih Zaklanović, Terzić, Gašić, Ilovac, Jovičević, Ježević, Jurković, Radosav, Cetina, Kustudić i Birovljev. Momci te generacije lako bi tukli današnje grobare i cigane. Subotičani znaju o čemu govorim. A ostali neka se raspitaju. Pojma nemaju o navijanju, ljubavi prema plavo - belom dresu, o local patriotizmu, o činjenici da su ti mladići predstavljali grad, njegovu okolinu, i duh ovog podneblja. Sećam se Međerija koji je podigao na noge naše navijače preko radio Beograda zajedno sa Radivojem Markovićom, legendom Jugoslovenskog fudbalskog prenosa. 3o hiljada subotičana napravio nezaboravan ambijent protiv Zvezde. Iako smo izgubili, ta je utakmica bila ogledalo ljubavi prema plavim golubovima. I gle čuda, nije bilo svađe, tučnjave, petardi pa ni vređanja po nacionalnoj osnovi. Jednostavno sunčan dan, pun stadion, uživanje loptanja, pivo posle toga, i ponos da smo i mi deo tada vrlo dobrog Jugoslovenskog fudbala. A danas? Prosudite sami.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.