Komentara: 1
Pregleda: 3628

Fudbaleri Spartaka pojačavaju ritam priprema

02.07.2013. u 11:24h
Izvor: FK "Spartak"
Nakon uvodnog dela, fudbaleri Spartaka su od danas pojačali tempo treninga i od sada se okupljaju dva puta dnevno. Petar Kurćubić, šef struke Subotičana ima delikatan zadatak da proveri veliki broj igrača i odabere one najbolje koji će ostati među plavo belim golubovima.
Fudbaleri Spartaka pojačavaju ritam priprema

Pored standardnih prvotimaca na treninzima se nalaze i fudbaleri iz Fk Palića kao i veliki broj fudbalera koji su na probi među kojima ima dosta stranaca iz Grčke, BiH, Holandije i Austrije. Zbog povećanog broja igrača, Kurćubić je odlučio da se treninzi obavljaju u dve grupe kako bi svi momci dobili priliku da pokažu svoju veštinu i da se nametnu.

Damir Džimović, zadužen za transfer igrača  zadovoljan je interesovanjem fudbalera da se oprobaju u Spartaku. - Imamo dosta igrača koji su na proveri, videćemo ko će od njih ostati. Imponuje što je veliki broj fudbalera došao iz inostranstva što nam govori da ljudi prepoznaju da je fudbal u Srbiji veoma popularan. Veliki broj igrača iz Srbije se afirmisao u inostranstvu pa sada stranci traže tu šansu kod nas.

Na današnjem treningu bio je Aleksandar Kovačević kojeg želi Crvena Zvezda. Dogovori su još uvek u toku a za to vreme ovaj mladi reprezentativac vredno radi i trenira u dresu Spartaka. Golman Branimir Aleksić takođe je još u Subotici na treninzima iako je njegov transfer u Grčki PAOK na korak do realizacije. Opravdano izostaju Despotović i Adamović za kojima vlada poveće interesovanje stranih klubova.

Poslepodnevni trening posetio je i predsednik kluba Dragan Simović i novi podpredsednik Goran Drača koji je istakao da se i ove godine znaju ambicije kluba. Želja je da Spartak bude stabilan Superligaš koji će se boriti za izlazak na Evropsku scenu sa afirmacijom mladih igrača.

Fudbaleri Spartaka će ovaj deo priprema odraditi u Subotici. Nakon kontrolnog meča protiv Kečkemeta (13.07.) iskristalisana ekipa se 15. jula seli na Zlatibor gde će u toku dve nedelje odigrati četiri prijateljske utakmice, protiv Jedinstva Putevi, Radničkog 1923, Mladosti (Lučani) i Metalca. Generalna provera je zakazana za 3. avgust, najverovatnije protiv Proletera iz Novog sada.

Izvor: FK "Spartak"
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3628

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

pripreme fudbalskog kluba spartak

pripreme spartak zlatibor voda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.