Komentara: 5
Pregleda: 5759

FK "Spartak" prošao u osminu Kupa Srbije

25.09.2013. u 20:11h > 26.09.2013. u 00:38h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka igrali su svoju utakmicu šesnestine finala Kupa Srbije u srcu Šumadije protiv Partizana iz Bumbarevog Brda. Iako su uslovno rečeno male ekipe motivisane da maksimalno iskoriste priliku da se pokažu u višem rangu takmičenja, rezultat koji smo svi očekivali nije izostao pošto je Spartak pobedio rezultatom 0:3 i plasirao se u osminu finala Kupa Srbije.
FK "Spartak" prošao u osminu Kupa Srbije

FK "Partizan" iz Bumbarevog Brda je osnovan 1946. godine. Ovo mesto se nalazi u u srcu Šumadije, 30 kilometara od Kragujevca, na magistralnom putu Kragujevac – Čačak. Klub se trenutno takmiči u Srpskoj ligi "Zapad". U pretkolu Kupa pobedili su ekipu Kolubare iz Lazarevca sa 3:1.

Voljom žreba klub iz Bumbarevog Brda ugostio je subotički Spartak i posle 90 minuta igre rezultat je bio 0:3.

Prvi gol na meču postigao je na Nosković u '2 minutu meča.

Iako je Spartak vrlo rano poveo ređale su se šanse za subotičkog superligaša u kojima se u dva navrata između ostalih našao i Trivunović, ali odbrana domaćih je sprečila da Spartak materijalizuje svoje prilike u ubedljivije vođstvo i tako se na poluvreme ipak otišlo minimalnom prednošću Spartaka 0:1.

U drugom delu do '83 minuta Spartak je držao prednost od 0:1. Domaći fudbaleri krenuli su na sve ili ništa, pa je tako u '54 minutu meča iz vrlo izgledne šanse Partizan iz Bumbarevog Brda mogao je da izjednači, ali srećom rezultat se nije promenio tada, a sa još dva gola u poslednjih desetak minuta u mreži domaćih fudbalera Spartak je izbegao neizvesnu završnicu. Drugi gol ponovo je bio delo Noskovića ('83), a poslednji u listu strelaca upisao se kapiten Torbica u sudijskoj nadoknadi za konačnih 0:3 i prolaz dalje.

Između stativa Spartakovog gola stajao je golman Milan Jovanić koji je imao nekoliko kvalitetnih intervencija koje su sprečile domaće igrače da se upišu u strelce.

FK "Spartak" prošao u osminu Kupa Srbije

FK "Spartak" i FK "Partizan" Bumbarevo Brdo (foto: MaksaFoto)

FK "Spartak" prošao u osminu Kupa Srbije

Konferencija za novinare (foto: Šumadijapress)

Što se tiče ostalih rezultata u Kupu, ako se izuzme rezultat superligaša Rada sa Banjice, nije bilo iznenađenja pa su svi favoriti na papiru uspeli da zabeleže pobede i plasiraju se u osminu finala.

  • Proleter - Crvena zvezda 0:3 (0:1)
  • Borac Čačak - Rad 2:1 (0:1)
  • Trstenik - Novi Pazar 0:2 (0:0)
  • Radnički 1923 - Banat 1:0 (1:0)
  • Partizan Bumbarevo Brdo - Spartak 0:3 (0:1)
  • Radnički Sremska Mitrovica - Donji Srem 0:2 (0:2)
  • Teleoptik - Sloboda 0:3 (0:2)
  • Sloga Kraljevo - Vojvodina 1:3 posle penala (1:1, 0:1)
  • Mladost Lučani - OFK Beograd 3:5 posle penala (0:0)
  • Rakovica - Jagodina 1:4 (0:1)
  • Smederevo - Čukarički 0:1 (0:1)
  • BSK - Jedinstvo Užice 0:1 (0:0)
  • Bežanija - Radnički Niš 0:2 (0:0)
  • Partizan - Metalac 2:0 (1:0)
  • Napredak - Javor 2:1

* U osminu finala se direktno plasirala ekipa Voždovca

Spartak sledeću utakmicu igra već u nedelju u okviru 7. kola Jelen Super lige Srbije u gostima beogradskoj Crvenoj zvezdi, koju "drma" rezultatska kriza i neke nefudbalske brige, ali na njihovom terenu Spartaku će biti teško da ostvari povoljan rezultat. Meč se igra od 19 časova, a prenos će biti na TV Arena 1.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 5759
Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbal

fudbalski kup srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.