Komentara: 4
Pregleda: 3170

FK "Bačka 1901" obezbedio baraž za viši rang takmičenja

03.06.2013. u 13:00h
Izvor: FK "Bačka 1901"
U okviru 29. kola VFL grupa Istok, Bačka je na Stadionu kraj Somborske Kapije pred oko 400 gledalaca lako i ubedljivo savladala Kozaru iz Banatskog Velikog Sela i time i otklonio dilemu odlaska u baraž za plasman u viši rang takmičenja.
FK "Bačka 1901" obezbedio baraž za viši rang takmičenja

Tokom svih 90 minuta, pobeda crveno belih nije dolazila u pitanje. Domaćin je nastavio seriju dobrih igara, po svemu sudeći, Subotičani će svoj maksimum i kvalitet forme dostići upravo u utakmicama baraža. Za sada je nepoznat rival, sa kojim će Bačka igrati kvalifikovanje za utakmicu Srpska Liga - Vojvodina.

Utakmicu Bačka - Kozara vodio je sudija iz Bele Crkve Ivan Ferenček, sa pomoćnicima Jovanovićem i Konjevićem iz Vršca. Ferenček je na utakmici podelio mnogo kartona, naročito domaćim igračima, Guberiniću, Ivanoviću, Jovetiću, Paniću, i Štrbcu, a u Kozari Čolaku. U 80. minutu utakmice, drugi žuti karton je zaradio kapiten Kozare, Labus, pa je morao napustiti igru. Strelci za Bačku bili su Radosavljev u 29. minutu, Sovilj u 31. i 88. , i Puhalak u 60. minutu.

Nakon ove utakmice, fudbaleri našeg najstarijeg kluba su postavili jedinstven rekord u utakmicama na domaćem terenu. Naime, oni su, igrajući osam prvenstvenih utakmica pred svojom publikom postavili 32 gola, a da pri tom nisu primili ni jedan. To, u proseku, znači da su postizali po četiri gola na utakmici.

S obzirom da su Borac iz Starčeva i Vršac svoje utakmice odigrali nerešeno, Bačka je i teoretski osvojila drugo mesto i stekla pravo igranja u baražu. U zapadnoj grupi VFL se neće znati rival Bačke sve do poslednjeg, 30. kola, a u trci za baraž se nalaze Indeks i Crvena zvezda iz Novog Sada.

Izvor: FK "Bačka 1901"
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3170
Povezane teme

fk bačka 1901

fudbalski klub bačka 1901

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.