Komentara: 0
Pregleda: 2277
Foto

Film "Nečista krv – greh predaka" premijerno prikazan na Festivalu evropskog filma Palić

23.07.2021. u 11:45h
Izvor: Subotica.com
Film "Nečista krv – greh predaka" reditelja Milutina Petrovića sinoć je premijerno prikazan na Letnjoj pozornici Festivala evropskog filma Palić. Ovo ostvarenje nalazi se u Glavnom takmičarskom programu festivala, gde je u konkurenciji za Zlatni toranj za najbolji film, Palićki toranj za najbolju režiju, kao i za Specijalnu nagradu žirija.
Film "Nečista krv – greh predaka" premijerno prikazan na Festivalu evropskog filma Palić

Reditelj filma, Milutin Petrović, obratio se publici pred početak, a ekipa filma se poklonila publici po završetku projekcije.

- Zahvaljujem se festivalu, Paliću i Subotici na dobrodošlici i gostoprimstvu. Nadam se da je ovo trenutak kada možemo da, za sledećih sat i po, mi budemo vaši domaćini, a vi gosti u našoj priči. Dobrodošli u 1850. godinu i jednu priču koju smo ispričali - rekao je Petrović, povodom svetske premijere ovog ostvarenja.

Film "Nečista krv – greh predaka" premijerno prikazan na Festivalu evropskog filma PalićFilm prati priču o Hadži Trifunu, uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom. Dok Trifun priprema dva sina da ga naslede na poziciji vođe među srpskim narodom, muke mu stvaraju ne samo moćni turski begovi, nego i sama njegova porodica. Trifun donosi niz teških odluka koje će kasnije uticati na njegove potomke, junake iz romana "Nečista krv".

Uloge tumače Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, Tim Sejfi, Nela Mihailović, Marko Grabež, Aleksandar Ristovski, Nedim Nezirović, Dejan Bućin, Teodora Dragićević, MIlica Gojković i Vaja Dujović.

Film "Nečista krv – greh predaka" premijerno prikazan na Festivalu evropskog filma PalićFilm je rađen po scenariju Vojislava Nanovića, koji je adaptirala Milena Marković. Za scenografiju je bio zadužen Milenko Jeremić, koji je sa svojim timom za potrebe filma izgradio repliku Vranja iz 19. veka, dok je veličanstvene kostime epohe kreirala kostimografkinja Marina Medenica.

Film je nastao u produkciji "This and That Productions", a svoju bioskopsku premijeru imaće 24. avgusta u Beogradu. 

Izvor: Subotica.com
28. FEF - Premijera filma "Nečista krv" 28. FEF - Premijera filma "Nečista krv" 28. FEF - Premijera filma "Nečista krv" 28. FEF - Premijera filma "Nečista krv" 28. FEF - Premijera filma "Nečista krv" 28. FEF - Premijera filma "Nečista krv" 28. FEF - Premijera filma "Nečista krv" 28. FEF - Premijera filma "Nečista krv"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2277

Povezana vest

Povezane teme

festival evropskog filma palić

palićki filmski festival

program palićkog festivala

european film festival palic

festival na paliću

filmski festival u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.