Komentara: 0
Pregleda: 1825

Festival nove muzike večeras u Parku Ferenca Rajhla

30.08.2017. u 12:45h
Izvor: Subotica.com
U sklopu sedmog izdanja Festivala nove muzike "Ambush", večeras će u Parku Ferenca Rajhla nastupiti kantautorka Anne Marie iz Subotice i bend Bitipatibi iz Beograda. Ulaz na Festival je za sve posetioce slobodan.
Festival nove muzike večeras u Parku Ferenca Rajhla

Festival nove muzike "Ambush" nastao je sa idejom da predstavlja svedočanstvo onoga što stvaraju alternativni, ali kvalitetni izvođači i bendovi u regionu, a koji se tiču savremenog pogleda i tretiranja muzike i umetnosti u svim njenim postmodernim obrisima, od džeza, avangarde, elektronike, nojza, post-roka do kantrija i folka.

U sklopu njegovog sedmog izdanja, večeras će u Parku Ferenca Rajhla nastupiti kantautorka Anne Marie, s početkom u 21 čas, dok će bend Bitipatibi svoj nastup započeti sat vremena kasnije.

Sugrađanka Anne Marie je muzički aktivna više od deset godina kao pevačica u različitim bendovima, a od nedavno je počela da stvara i svoju muziku. Njen muzički stil je eklektičan, lirske teme govore većinom o ljubavi, a žanrovi nikada nisu definisani. Solo projekat "Anne Marie" je skup različitih ideja i saradnji s raznim muzičarima iz Subotice, koji obuhvata i pet pesama objavljenih od strane "Take It or Leave It Records" 2016. godine. Ovo će biti njen prvi nastup na električnoj gitari, praćen ponekom matricom, a pod imenom Anne Marie.

Bitipatibi je jedan od slušanijih bendova u regionu, dream pop žanra, koji vodi harizmatična muzičarka Una Gašić. Izvanrednom poezijom, hipnotičkim vokalom i neobičnom igrom gitara i sintisajzera, Bitipatibi publiku vodi u jednu drugu dimenziju. Do sada su objavili dva studijska albuma, a nastupali su širom regiona, u Ljubljani, Skoplju, Zagrebu, Rijeci, Korčuli i na glavnoj bini Egzit festivala.

Organizator sedmog izdanja Festivala "Ambush" je Fondacija "Danilo Kiš", a Festival je pre deset godina pokrenuo i vodi Goran Grubišić i Ambush Music.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1825
Povezane teme

koncert

ambush festival

Fondacija Danilo Kiš

park ferenca rajhla

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.