Komentara: 9
Pregleda: 9540

Festival mlade rakije u Ljutovu postaje tradicija

10.11.2012. u 23:41h
Izvor: RTV Yueco
Rakija od kruške Ruže Petrine proglašena je za najbolju na ovogodišnjem, petom po redu Festivalu mlade rakije. Festival je održan u Ljutovu, a privukao je veči broj posetilaca i izlagača u odnosu na prethodne godine i polako postaje tradicija. Pored najbolje rakije, proglašene su i najbolje rakije po sortama voća od kojih su pravljene.
Festival mlade rakije u Ljutovu postaje tradicija

Nakon što su ove jeseni rakijski kazani odradili svoj deo posla, 22 proizvođača rakije pokazala su na današnjem festivalu u Ljutovu plodove svog rada. Izložene su, a i degustirane, ovogodišnje rakije od dunje, kruške, jabuke, šljive i kajsije. Najveći broj izlagača je iz Subotice i okoline, ali ih ima i iz drugih krajeva zemlje, tako da je na festivalu svoju rakiju nudio i jedan proizvođač iz Požege. Pored toga, i poseta je svake godine sve veća.

Stručni žiri nakon degustacije i ocenjivanja, proglasio je najbolje na festivalu u nekoliko kategorija. Tako je za najbolju rakiju od kajsije nagrađen je Branislav Nikolić, za rakiju od kruške nagrađen je Ruža Petrina, za rakiju od šljive Ivan Piuković, koji je nagrađen i za rakiju od dunje, za rakiju od jabuke Dejan Stanko. Treće mesto u takmičenju za najbolju rakiju festivala osvojio je Branislav Nikolić, drugo mesto već pomenuti Piuković, dok je najbolja rakija festivala ona od kruške Ruže Petrine.

Festival mlade rakije u Ljutovu polaku postaje tradicija. Održava se kao memorijal u čast poznatog poljoprivrednog radnika sa ovog područja Blaška Kopilovića.

Izvor: RTV Yueco
5. Festival mlade rakije - Ljutovo 2012 5. Festival mlade rakije - Ljutovo 2012 5. Festival mlade rakije - Ljutovo 2012 5. Festival mlade rakije - Ljutovo 2012 5. Festival mlade rakije - Ljutovo 2012 5. Festival mlade rakije - Ljutovo 2012 5. Festival mlade rakije - Ljutovo 2012 5. Festival mlade rakije - Ljutovo 2012
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 9540
Povezane teme

rakija

ljutovo

festival mlade rakije ljutovo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.