Komentara: 2
Pregleda: 3116

Festival „Glas anđela“ večeras otvara predstava "Art", sutra takmičenje u etno pevanju

29.06.2018. u 12:16h
Izvor: Subotica.com
Predstavom „Art“ na sceni KUD „Doža Đerđ“ večeras će u Bajmoku početi četvrti festival „Glas anđela—Tijana Jurić“. U subotu je takmičenje u etno pevanju.
Festival „Glas anđela“ večeras otvara predstava "Art", sutra takmičenje u etno pevanju

Festival je posvećen tragično nastradaloj devojčici Tijani Jurić, ali on, po rečima njenog oca Igora Jurića, nije festival tuge i patetike, već će ova dva dana Bajmok biti mesto susreta kulture, umetnosti, talenta, pozorišta i tradicionalne, izvorne muzike.

- Svake godine se trudimo da dovedemo poznata glumačka imena, te će večeras biti odigrana predstava "Art", komedija o trojici prijatelja koje će tumačiti Milan Lane Gutović, Miljan Prljeta i Nebojša Dugalić. Verujem da će gledaoci biti oduševljeni – najavljuje Igor Jurić.

ZAPEVAĆE I ZVONKO BOGDAN - U revijalnom delu ove godine nastupiće bard starogradske muzike Zvonko Bogdan koji je o Bajmoku često pevao. Sada je prilika da meštani Bajmoka ali i Subotice i okolnih mesta, uživo poslušaju njegove najlepše pesme.

Subota je rezervisana za takmičenje dece u etno pevanju, a za nagradu nadmetaće se deset sjajnih numera, koje će izvesti 12 mališana. Specijalna gošća i članica žirija je Bilja Krstić, koja će izvesti i jednu svoju pesmu, dok će Festival zatvoriti koncert Zvonka Bogdana. Drugo veče počinje u 19.30h u Sportskom centru u Bajmoku.

- Festival će otvoriti naš glumac Tihomir Stanić, potom će na sceni nastupiti talentovana deca i biće pravo uživanje slušati ih – dodaje Jurić.

Takmičari će pred publikom u Bajmoku nastupiti uz pratnju narodnog orkestra Radio-televizije Vojvodine pod vođstvom Miće Jankovića. Žiri koji čine Bojana Nikolić Petričković, Bilja Krstić i Dimitrije Golemović odabraće pobednika koji će osim nagrade „Glas anđela“ dobiti i devetomesečnu stipendiju. Škola tradicionalnog pevanja etnomuzikologa Bojane Nikolić Petričković će jednom takmičaru darovati stipendiju za besplatno školovanje glasa u trajanju od godinu dana. Posebnu nagradu dodeliće i RTS, odnosno emisija „Od zlata jabuka“.

Festival „Glas anđela“ večeras otvara predstava "Art", sutra takmičenje u etno pevanju

Ulaznice za prvo veče, kojih ima još veoma malo, po ceni od 350 dinara mogu da se kupe još danas u MZ "Bajmok" od 9 do 12 časova, kao i u kancelariji Fondacije "Tijana Jurić" (Otvoreni univerzitet Subotica) od 9 do 13 časova. Ulaz na drugo veče je slobodan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3116

Povezana vest

Povezane teme

igor jurić

fondacija tijana jurić

glas anđela tijana jurić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.