Komentara: 18
Pregleda: 6012
Foto

Bajmok u znaku Festivala "Glas anđela-Tijana Jurić"

01.07.2018. u 14:33h
Izvor: Subotica.com
Pod sloganom „Kulturom protiv nasilja“ u Bajmoku je održan četvrti Festival „Glas anđela – Tijana Jurić“.
Bajmok u znaku Festivala "Glas anđela-Tijana Jurić"

Centralno veče manifestacije, posvećeno anđeoskom glasu tragično nastradale devojčice, takmičenje dece do 16 godina u pevanju izvorne muzike, održano je sinoć na Sportskom centru u Bajmoku.

Svoj raskošni talenat predstavilo je 12 dece a priznanje „Glas anđela“ dobile su sestre Jana i Dunja Mihajlović (13 i 14 godina) iz Jakova koje su izvele numeru “Što mi je merak poljak da bidnem”. Njima je pripao pobednički ček u iznosu od 63.000 dinara dar “Societe Generale” banke i devetomesečna stipendija od Fondacije “Tijana Jurić”.

Odmah iza njih bila je Milena Nikitović iz Kule, koja je maestralno otpevala pesmu u „Đul bašti“, a treće mesto pripalo je Kristini Damjanović iz Kruševca, za izvedbu pesme „Oj vesela, veselice“.

Bajmok u znaku Festivala "Glas anđela-Tijana Jurić"

Pobednički duet dobio je i stipendiju za besplatno školovanje glasa u trajanju od jedne godine, dar Škole tradicionalnog pevanja etnomuzikologa Bojane Nikolić Petričković. Ista nagrada pripala je duetu blizancima Ivi i Vasiliju Vučković iz Šapca koji imaju samo sedam godina i koji je “probio led“ i oduševio publiku pesmom „Ej dragi, dragi”.

Nagrada emisije „Od zlata jabuka“ Radio Beograda za očuvanje muzičke tradicije dobila je Danica Kadović iz Obrenovca, koja je otpevala pesmu „Sve ptičice zapjevale“.

Bajmok u znaku Festivala "Glas anđela-Tijana Jurić"

Čuvenom poemom „Sumatra“ Miloša Crnjanskog festival je svečano otvorio naš proslavljeni glumac Tihomir Stanić.

- Izuzetno sam počastvovan i dirnut mogućnošću da budem ovde u Bajmoku i budem dao ovog festivala. Obećavam da ću ostati deo ove manifestacije zauvek i da ću se truditi da doprinesem njenom razvoju – rekao je Tihomir Stanić na otvaranju festivala.

Publiku i goste festivala pozdravila je i Bilja Krstić, koja je bila i član žirija.

- Ovde smo da pevamo „prirodne pesme“ najdivnijoj osobi i želimo da mislimo samo na nju – poručila je Bilja Krstić, čijih je čak pet učenica iz „Bistrika“ uspelo da prođe audiciju. - Ovakvi festivali su jako važni jer živimo u vremenu poremećenih odnosa i moramo da se dovodemo red. Festival je dobra i prava poruka i pravih vrednosti pogotovo kada se govoro o etno muzici koja se nalazi u jednom zapećku.

Bajmok u znaku Festivala "Glas anđela-Tijana Jurić"

Bajmok u znaku Festivala "Glas anđela-Tijana Jurić"

Festival je ove, a i proteklih godina, uspeo da u Bajmok dovede mnoga eminentna umetnička imena. Tim putem će, kako kažu organizatori, nastaviti i ubuduće.

- Za nas je velika čast što možemo da ugostimo ovako velike umetnike kakvi su Tihomir Stanić, Mića Janković, Bilja Krstić i Zvonko Bogdan. U petak smo imali priliku da gledamo Milana Laneta Gutovića i mislim da je prestižno za jedan Bajmok da dolaze ovakvi umetnici. To je nešto što sam želeo da postignem – istakao je Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić", organizatora festivala. - Želimo da ljudi nekako promene svest i da vide šta je pravi kvalitet. Uključile su se i druge organizacije, kao što je „Čepom do osmeha“, i urađen je jedan prelep mozaik od čepova.  Ubeđen sam da mogu stvari da se menjaju time što ćemo živeti lepše i kvalitetnije, slušati dobru i kvalitetnu muziku, živeti kvalitetan život. To je nešto čime se ja vodim i upravo zato i dovodimo takve ljude u Bajmok.

Za kraj večeri prisutni su uživali uz najveće hitove barda starogradske muzike Zvonka Bogdana i tamburaša.

Izvor: Subotica.com
Festival "Glas anđela - Tijana Jurić" Festival "Glas anđela - Tijana Jurić" Festival "Glas anđela - Tijana Jurić" Festival "Glas anđela - Tijana Jurić" Festival "Glas anđela - Tijana Jurić" Festival "Glas anđela - Tijana Jurić" Festival "Glas anđela - Tijana Jurić" Festival "Glas anđela - Tijana Jurić"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 6012

Povezana vest

Povezane teme

Bajmok

igor jurić

fondacija tijana jurić

glas anđela tijana jurić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.