Komentara: 1
Pregleda: 3383

Festival "Femus" od 16. do 18 . februara

09.02.2018. u 15:19h
Izvor: Subotica.com
Osmi po redu Festival „Femus“ , koji će biti održan od petka, 16. do nedelje, 18. februara će i ove godine otvoriti sezonu koncerata klasične muzike u organizaciji Udruženja „Electe“.
Festival "Femus" od 16. do 18 . februara

Na Internacionalnom festivalu umetničke muzike učestvovaće više od 90 takmičara iz naše zemlje, Crne Gore, Norveške, Austrije, Mađarske, Slovačke i Slovenije. Takmičarski deo programa biće održan u Muzičkoj školi, a u ulozi stručnog žirija ove godine biće Laura Levai Aksin iz Novog Sada, Lev Pupis iz Ljubljane i Davor Reba iz Zagreba.

Kao i prethodnih godina, svake festivalske večeri u Velikoj većnici Gradske kuće s početkom od 20 časova biće organizovan koncertni program. Prve večeri biće održan koncert pod nazivom „Njihove pesme ____ snovi” kada će nastupiti Kristijan Boroš- klarinet, Radoslava Vorgić- sopran i Vesna Milikić- klavir. Umetnici iz Novog Sada će za subotičku publiku izvoditi dela Franca Šuberta, Roberta Šumana, Riharda Štrausa i Franca Lista. Druge večeri, u subotu, biće održan solistički koncert flautiskinje Anje Malkov uz klavirsku saradnja Filipa Milisavljevića, pijaniste iz našeg grada. Festival će biti zatvoren u nedelju, kada će biti priređeno veče laureata, na kojem će nastupiti najbolji takmičari svih kategorija.

- Veče smo osmislili tako da je ono i deo takmičenja. Najbolji laureati se takmiče za prvo, drugo i treće mesto celog festivala. To će se sve dešavati pred publikom i stručni žiri će pred publikom birati prvo, drugo i treće mesto festivala. Ove godine smo osmislili i novinu, pa će subotička publika dati nagradu publike jednom od ovih takmičara iz naše zemlje ili iz inostranstva - rekao je Miloš Radović, predsednik Udruženja „Electe“ i pozvao publiku da prisustvuje kako festivalskom, tako i takmičarskom delu programa.

Festival "Femus" od 16. do 18 . februara

Partner Udruženju „Electe“ u organizaciji Festivala „Femus“ biće Muzička škola, koja će ugostiti učesnike takmičarskog programa.

- Čast nam je što možemo da ugostimo sjajne umetnike ne samo iz našeg grada nego iz cele Evrope, i što možemo biti partner Udruženju „Electe“, koje po koncertnim sezonama uvek dovodi vrhunske umetnike. Ti koncerti su na vrhunskom umetničkom nivou, što je našem gradu veoma potrebno, jer imamo publiku koja je zahtevna i koja ceni i rado dolazi na takvu vrstu koncerata. Kolektiv Muzičke škole će izaći u susret i trudićemo se da budemo dobri domaćini. Svi koncerti u kviru takmičarskog programa u Muzičkoj školi su otvoreni, tako da očekujemo veliki broj gostiju i posetilaca u našoj školi - rekla je Dragana Nikolić, direktorka Muzičke škole.

Ulaz na sve koncerte je besplatan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3383

Povezana vest

Povezane teme

femus festival

electe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.