Komentara: 0
Pregleda: 2815

Gala koncertom zatvoren "FEMUS 2018"

20.02.2018. u 16:07h
Izvor: Subotica.com
Osmo izdanje festivala "FEMUS" svečano je zatvoreno u nedelju, 18. februara, gala koncertom u Velikoj većnici Gradske kuće. Glavnu nagradu festivala, kao i nagradu publike osvojila je mlada Valjevčanka Anica Mićić.
Gala koncertom zatvoren "FEMUS 2018"

Ovogodišnje izdanje "FEMUS" festivala okupilo je više od 90 takmičara uzrasta od 9 do 19 godina iz Norveške, Austrije, Slovačke, Slovenije, Crne Gore, Mađarske i naše zemlje. Prema rečima organizatora, festival je doneo nove izazove, kako za njih, tako i za mlade muzičke talente koji su se takmičili izvodeći kompozicije za flautu, klarinet i saksofon. Takođe, veoma važnu ulogu imala su stručna mišljenja i razgovori sa članovima međunarodnog žirija, kojeg su činili Laura Levai Aksin iz Novog Sada, Davor Reba iz Zagreba i Lev Pupis iz Ljubljane.

- Oni su svojim temeljnim preslušavanjem svih kandidata i ozbiljnim žiriranjem donosili odluke o najboljim izvođačima, što u nekim slučajevima nije bilo nimalo lako. Pri dodeli diploma takmičari su mogli porazgovarati sa članovima žirija i uvideti kako doći do boljih rezultata u budućnosti - kažu iz Udruženja "Electe" Subotica.

Prvu nagradu festivala "FEMUS 2018" osvojila je Anica Mićić (flauta) iz Valjeva, drugu Márton Bubreg (saksofon) iz Austrije, a treću Imola Börzsönyi (klarinet) iz Mađarske. Nagrada publike je takođe pripala mladoj Valjevčanki Anici Mićić.

Gala koncertom zatvoren "FEMUS 2018"

Za najbolje muzičke pedagoge proglašeni su Karla Škarpa Polšek (flauta) iz Slovenije, Endre Gyulai (klarinet) iz Mađarske i Nikola Macura (saksofon) iz Srbije. Titulu najboljih klavirskih saradnika poneli su Gábor Lovász (flauta) iz Mađarske, Linda Bubreg-Dobay (klarinet) iz Austrije i Németh György (saksofon) iz Srbije.

Svi laureati festivala "FEMUS 2018" su Márton Bubreg (saksofon II kategorija, Austrija), Matevž Zupančič (saksofon IV kategorija, Slovenija), Doroteja Mikolič Špiljar (flauta I kategorija, Slovenija), Anica Mićić (flauta II kategorija, Valjevo), Jovana Dugonjić (flauta III kategorija, Novi Sad), Marta Zlatković (flauta IV kategorija, Jagodina), Ákos Kovács-Markó (klarinet I kategorija, Mađarska), Bence Bubreg (klarinet III kategorija, Austrija) i Imola Börzsönyi (klarinet IV kategorija, Mađarska). 

"FEMUS" je internacionalni festival umetničke muzike, koji okuplja učenike i profesore osnovnih i srednjih muzičkih škola, kako iz naše zemlje, tako i iz inostranstva.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2815

Povezana vest

Povezane teme

muzička škola

femus festival

electe

electe subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.